De Academische Werkplaats Samen voor de Jeugd organiseert woensdag 16 november 2016 een conferentie in het teken van kennis, implementatie en innovatie.

U kunt kennis nemen van:

  • Van risicotaxatie naar Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften (GIZ).
  • Cultureel sensitief werken: opvoedhulp voor ouders uit achterstandswijken (o.a. TripleP).
  • Onderzoek naar de implementatie van 1 Gezin 1 Plan en zorggebruik van multiprobleemgezinnen.

Wat weten we? Wat gaan we met deze kennis doen?

De Academische Werkplaats Samen voor de Jeugd (AWJ) is een netwerk én projectorganisatie in de regio Noordelijk Zuid Holland. In de AWJ wordt samengewerkt door 19 partners uit de sectoren beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk aan het verbeteren van de (integrale) zorg voor jeugdigen, verzorgers en zorgverleners.
Deze partners zullen de betekenis van hun projectuitkomsten pitchen. Er is ruimschoots tijd voor een meet-and-greet met AWJ-partners tijdens de kennismarkt. Een kans om contacten te leggen voor toekomstig innovatief onderzoek en projecten.

Wat betekent dit voor de toekomst?

In de middag verleggen we de blik naar de toekomst. U kunt kiezen uit verschillende workshops met de thema’s 'de maatschappelijke opbrengst van zorg voor jeugd’, 'eenheid van taal', 'de nieuwe professional' en 'vroegsignalering'.

André Rouvoet (voormalig Minister Jeugd en Gezin en huidig voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland) sluit de middag af met een lezing, en gaat in gesprek met co-discussianten Robert Vermeiren (hoogleraar Curium/LUMC) en René Diekstra (emeritus hoogleraar en lector Jeugd en Opvoeding HHS).

Praktische informatie en aanmelden

Professionals uit de jeugdsector, management, beleidsmedewerkers, onderzoekers, docenten en andere geïnteresseerden in jeugd zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden bij samenvoordejeugd@tno.nl 
Deelname is kosteloos. Maar wees er op tijd bij, het aantal plaatsen is beperkt.

Datum: woensdag 16 november
Tijd: 10 – 17 uur
Locatie: De Haagse Hogeschool
Voor meer informatie over het programma: www.samenvoordejeugd.nl/awj-conferentie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website