Het belang van mobiliteit van patiënten heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Beweging versnelt het herstel van patiënten na opname in het ziekenhuis. Helaas wordt de bewegingsvrijheid van patiënten tijdens infuustherapie belemmerd door de bekende infuuspaal. Ivy Medical biedt een oplossing die dit probleem aanpakt.

Met behulp van een NWO Take-off beurs kon Ivy Medical de technologie voor een nieuw pompmechanisme onderzoeken en ontwikkelen. Bovendien identificeerde Ivy Medical verschillende mogelijkheden om de huidige standaard van infuustherapie te verbeteren.

Ivy Medical ontwikkelt een nieuwe, multifunctionele infuuspomp genaamd de "Ivy One". Met de Ivy One hoeven patiënten niet langer met de infuuspaal door gangen te lopen, drempels te ontwijken en zichzelf in drukke liften te worstelen. De Ivy One kan als schoudertas worden gedragen en biedt een hoog draagcomfort en optimale flexibiliteit tijdens infuustherapie. De Ivy One heeft geen druppelkamer nodig en kan daarom ongeacht zijn positie werken, of de patiënt nu loopt, zit of ligt. Er is minder tijd nodig om de pomp te installeren en bovendien worden er minder alarmen gegenereerd, wat resulteert in bewegingsvrijheid voor patiënten, een extra kostenbesparing voor ziekenhuizen en minder werkdruk voor het verplegend personeel.

Met de investering van Carduso Capital en de steun van een RVO Innovatiekrediet kan Ivy Medical de verdere ontwikkelingen doorvoeren, en productierijp maken waardoor de Ivy One in 2022 voor de markt beschikbaar zal komen.

Eerder kreeg dit project ook al de Medische Inspirator Prijs voor de uitstekende samenwerking tussen patiënten en onderzoekers. Deze prijs werd geïnitieerd vanuit het programma Medische Producten Nieuw en Nodig (MPNN)

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website