Werkt u nauw samen met uw doelgroep aan de ontwikkeling van een nieuw medisch product? Bent u als patiënt een belangrijke gesprekspartner bij onderzoek? En valt uw medische product binnen het thema van 2017, namelijk Medische Technologie? Dan kunt u volgend jaar in aanmerking komen voor de Medische Inspirator prijs 2017.

Medische Inspirator  

Dit is een aanmoedigingsprijs van € 75.000 voor de meest inspirerende samenwerking tussen eindgebruiker en onderzoeker. De prijs is een initiatief vanuit het programma Medische Producten: Nieuw en Nodig (www.zonmw.nl/MPNN).

Thema Medische Technologie

In 2017 is er een samenwerking met de programma’s Create Health en Innovative Medical Devices Initiative (IMDI). Het programma Create Health heeft als doel om bij te dragen aan de maatschappelijke uitdaging rondom gezond en actief ouder worden. IMDI ontwikkelt nieuwe technologieën, waarmee de Nederlandse zorg beter kan voldoen aan de kwantitatieve en kwalitatieve eisen van een vergrijzende bevolking en betaalbaar blijft. Deze samenwerking heeft geleid tot het thema Medische technologie, waarbij u bij één van deze categorieën in kunt dienen.

Procedure

De deadline voor indiening van uw gezamenlijk project wordt waarschijnlijk april 2017. In de oproep, die binnenkort te vinden is op onze website, vindt u meer informatie over de criteria voor indiening en een toelichting op de criteria.
Van de top 3 indieningen wordt een promotiefilmpje gemaakt onder begeleiding van professionele filmmakers. Het algemeen publiek speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar van de € 75.000. De nummers twee en drie krijgen respectievelijk € 50.000 en € 25.000. Meer informatie over de prijs en de eerdere winnaars is te vinden op www.zonmw.nl/mpnn.

Matchmaking

Werkt u nog niet samen met uw doelgroep of zoekt u als patiënt samenwerking met onderzoekers en/of industrie? Op donderdag 16 februari 2017 organiseert de VSOP voor de 5e keer Date2Innovate tijdens het congres Innovation for Health. Dit is een netwerk-bijeenkomst voor patiëntvertegenwoordigers, om samenwerking met onderzoekers en industrie te verkennen. Meer informatie over de Date2Innovate vindt op www.onderzoekwijzer.org/date2innovate.

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website