De Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag zoekt kinderen en jongeren met druk en ongeconcentreerd gedrag (met én zonder diagnose), en ouders van deze kinderen, die graag willen meedenken over vragen rondom ADHD en druk gedrag.

Bijvoorbeeld: wanneer heb je ADHD en wanneer ben je ‘gewoon’ druk? Hoe is het voor jou om ADHD te hebben? Welk verhaal wil jij vertellen? Welke vragen heb jij over ADHD? Zoals: Hoe ontstaat druk gedrag en wat kun je eraan doen?

Website ADHD

Deze en andere vragen zullen samen met anderen (zoals onderzoekers, psychologen, artsen, en ouders) worden besproken. Dit om te komen tot een website met informatie en ervaringen over ADHD en druk gedrag.

Wie?

Om zoveel mogelijk verschillende meningen over druk en ongeconcentreerd gedrag te verzamelen, zoeken we mensen van verschillende culturele achtergronden en verschillende leeftijden:

  • Basisschoolkinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar
  • Middelbare scholieren
  • Ouders van kinderen met druk of ongeconcentreerd gedrag

Hoe?

Met andere leeftijdsgenoten kom je 3 á 4 keer samen in Utrecht om ervaringen en meningen uit te wisselen. Samen met de deelnemers wordt besproken hoe dit het beste kan: via een fotorapportage, via vlogs vragen stellen aan ADHD-experts, leeftijdsgenoten interviewen, of helpen bij het maken van de website.

Wat staat er tegenover?

  • Een mooie kans om met leeftijdsgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.
  • Leuke activiteiten, zoals een fotografiewandeling (voor kinderen van 8-12 jaar) of vlog cursus (voor middelbare scholieren).
  • Reiskostenvergoeding en, afhankelijk van de exacte werkzaamheden, een extra vergoeding.

Geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om mee te doen? Of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Stuur dan een mail naar b.veenman@accare.nl of bel/app 06 868 76 612.

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

In het ZonMw-programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd zetten 13 (regionale) academische werkplaatsen zich in voor betere jeugdhulp. De Academische Werkplaats ADHD en druk gedrag één van deze werkplaatsen. Deze werkplaatsen verbinden met een regionale kennisinfrastructuur de werelden van praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs, met structurele inbreng van ouders en jongeren. Zo brengen academische werkplaatsen kennis samen voor de transformatie in de jeugdsector.

Meer weten?


Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website