Veel mensen krijgen als ze ouder worden te maken met verminderde kracht, evenwichtsproblemen, verminderd zicht en algehele lichamelijke stijfheid. Deze lichamelijke beperkingen bemoeilijken onder andere het toiletbezoek, zowel thuis als in (semi)openbare ruimtes. In het project Toilet4me worden de behoeften, mogelijkheden en financiering van gepersonaliseerde toiletten in de (semi)publieke ruimte onderzocht.

Meer aangepaste toiletten in de openbare ruimte dragen er aan bij dat ouderen of mensen met een handicap makkelijker gebruik kunnen maken van het toilet en er dus makkelijker op uit kunnen. Met de toiletten krijgen zij hun zelfstandigheid weer terug en zijn mensen niet aangewezen op hulp van anderen.

In het RTLZ-programma De Barometer vertelde Lida van Egmond over wat een aangepast toilet voor haar zou kunnen betekenen. Peter Jonker van Sanmedi, een van de projectpartners in Toilet4Me, vertelde meer over de mogelijkheden van het nieuw ontwikkelde toilet. Het fragment uit die uitzending over Sanmedi vindt u onderstaand.

Wilt u meer weten over het project Toilet4Me? Neem dan een kijkje op de projectpagina.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website