ERA-CVD is een groot Europees netwerk dat onderzoek stimuleert op het gebied van hart- en vaatziekten. Het probeert de financiering van wetenschappelijk onderzoek van EU-lidstaten en landen die met de EU samenwerken op elkaar af te stemmen. Het netwerk maakt nieuw onderzoek naar prangende vragen mogelijk. De Hartstichting en ZonMw werken hierin samen.

Vanaf 2016 zijn tenminste drie Joint Transnational Calls (JTC) van de samenwerkingspartners in ERA-CVD gepland: JTC2016, JTC2017 en JTC2018. De subsidies voor de joint transnational call van 2016 zijn inmiddels toegekend. De Hartstichting voert het secretariaat voor de Nederlandse onderzoekers.

Voor JTC2017 zijn 29 onderzoeksideeën door internationale consortia ingediend. De call is bestemd voor innovatieve translationele projecten op het gebied van slagaderverkalking. Het gaat om onderzoek op het gebied van mechanismen van vroege atherosclerose en/of plaque-instabiliteit in coronaire hartziekten. De Hartstichting stelt 0,5 miljoen euro en ZonMw stelt 0,25 miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse onderzoekers in de verschillende consortia. Eind april is bekend welke projecten door mogen voor een uitgewerkte aanvraag.

De oproep voor JTC2018 gaat naar verwachting in januari 2018 open. Houd de ERA-CVD website in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website