Voor de 1ste subsidieoproep van Voor elkaar! ‘Implementeren met impact’ zijn 12 aanvragen gehonoreerd. Voor deze subsidieoproep voor implementatieprojecten was in totaal 500 duizend euro beschikbaar. In 2019 volgen er nieuwe subsidieoproepen. Meer daar over is bekend in de tweede helft van januari.

De 12 gehonoreerde aanvragen vielen alle in de hoogste beoordelingscategorie: ‘zeer relevant’ en ‘kwalitatief goed’. Dit houdt in dat er 84 aanvragen zijn afgewezen. De projecten gaan over een breed scala aan onderwerpen. De organisaties zijn ook divers, van grotere patiëntenorganisaties tot kleine initiatieven.

Veel aanvragen

Omdat er veel meer aanvragen zijn ingediend dan er vanuit het beschikbare budget voor deze subsidieoproep gefinancierd kunnen worden, kan het voorkomen dat een projectaanvraag wel relevant is bevonden en voldoende of goed van kwaliteit is, maar toch niet gehonoreerd kon worden. Dat betekent dat andere voorstellen beter scoorden op de criteria relevantie en kwaliteit.

Nieuwe subsidieoproepen in 2019

In 2019 zijn er nieuwe kansen om een projectaanvraag in te dienen. Tweede helft van januari laten wij weten waar de eerstkomende subsidieoproepen voor 2019 over zullen gaan. PGOsupport komt in 2019 met een aanbod om organisaties te ondersteunen bij het aanvragen van subsidie.

Vragen over de uitslag van uw projectaanvraag?

Stuur een mail naar participatie@zonmw.nl, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Dit kan in verband met de feestdagen iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Meer informatie

Zodra alle formaliteiten voor de gehonoreerde projecten zijn afgehandeld, komen de projecten op de website te staan. 

Website ZonMw-programma Voor elkaar!

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website