Nieuws

Start 3 nieuwe onderzoeken naar Lymeziekte

De programmacommissie Lymeziekte, die advies kreeg van patiënten en internationale experts, heeft 3 nieuwe onderzoeken gehonoreerd. De projecten starten begin zomer 2017. Ze maken deel uit van het actieplan Lymeziekte.

Meer

Programma congres Jeugd in Onderzoek online: meld u nú aan!

foto van plenaire zaal congres Jeugd in Onderzoek

Het programma van Jeugd in Onderzoek, dé ontmoetingsplek voor iedereen betrokken bij de jeugdsector, staat online. Twee internationale keynotes, ruim 40 deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Meld u snel aan en kies de deelsessies van uw voorkeur. Het thema van het congres op maandag 13 maart 2017 is ‘Werken met het beste bewijs’.

Meer

Innovatie in de JGZ: nieuwe ideeën gezocht

uitgestoken hand met ideeëndoos

Heeft u een innovatief idee ter versterking van de jgz-uitvoeringspraktijk of het richtlijnontwikkeltraject? Mail ons dan voor 16 maart uw pitch!

Meer

Nieuwe toolkit voor een betere bruikbaarheid van ROM

Om effectieve zorg te kunnen leveren, is monitoren van de behandeling een voorwaarde. De ervaring leert dat de implementatie van Routine Outcome Monitoring (ROM) vaak moeizaam verloopt. De academische werkplaatsen Risicojeugd, Inside Out en C4Youth stelden een toolkit samen om de klinische bruikbaarheid van ROM te bevorderen. Deze vindt u op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Meer

Subsidieoproep 'Multinational Research Projects for Pathway Analysis across Neurodegenerative Diseases'

Het EU Joint Programme Neurodegenerative Disease Research (JPND) heeft de subsidieoproep 'Multinational Research Projects for Pathway Analysis across Neurodegenerative Diseases' opengesteld.

Meer

Sportimpuls 2017 opengesteld!

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf vandaag bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2017. Ook dit jaar zijn drie subsidieoproepen tegelijkertijd opengesteld: Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. De sluitingsdatum is 23 februari 2017, 14.00 uur.

Meer

Vooraankondiging veldraadpleging concept kennisagenda 'Gezond ouder worden'

Woensdag 8 februari 2017 publiceert ZonMw de concept kennisagenda 'Gezond ouder worden'. Wij nodigen u van harte uit om de concept kennisagenda tussen 8 en 22 februari aan te vullen met ontbrekende kennisvragen.

Meer

Hartstichting en ZonMw bundelen krachten in onderzoek naar betere behandeling van hartfalen en boezemfibrilleren

De Hartstichting en het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen stellen ieder 2,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar betere behandeling van hartfalen en boezemfibrilleren. In een gezamenlijke subsidieronde kunnen onderzoekers voorstellen indienen gericht op behandeling van deze ziekten. De ronde bestaat uit de onderdelen Grote Trials en Drug Rediscovery, waarvoor ieder specifieke criteria gelden.

 

Meer

Innovatie in de JGZ: nieuwe ideeën gezocht!

De programma’s Versterking Uitvoeringspraktijk JGZ en Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg zoeken naar innovatieve ideeën ter versterking van de jgz-uitvoeringspraktijk en het richtlijnontwikkeltraject. Beide programma’s zullen samen optrekken in een volgende subsidieronde.

Meer

Mentale weerbaarheid: wat helpt jongeren op school?

Docenten kunnen via hun gedrag een positief effect hebben op de mentale weerbaarheid van jongeren op school. Onderzoek heeft deze ‘positieve microgedragingen’ vastgelegd. De positieve microgedragingen zijn op film gezet en vertoont op vmbo-scholen in Rotterdam. Het gaat hier om gedrag gerelateerd aan sociale veiligheid, persoonlijke betrokkenheid en interactie tussen school, leerlingen en ouders.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website