Nieuws

Sport en Bewegen door ontwikkelen

Het ministerie van VWS heeft ZonMw de opdracht gegeven om een nieuw onderzoeksprogramma sport en bewegen te ontwikkelen en dit te integreren met het bestaande sportinnovatie programma. VWS stelt hiervoor 6 miljoen euro ter beschikking. Het programma loopt van 2017 tot 2020.

Meer

Co-design maakt zorg beter en veiliger

Tal van technische innovaties kunnen de dagelijkse zorg beter en veiliger maken: een ampullenopener die snij-incidenten voorkomt, een zacht miniatuurspalkje voor veel te vroeg geboren baby’s, houders voor kleine spuitjes sondevoeding. Verpleegkundig onderzoeker, docent en parttime verpleegkundige neonatologie Onno Helder ziet kansen en grijpt ze.

Meer

Innovatie door co-creatie

Dinsdag 7 maart organiseert ZonMw een bijeenkomst over publiek-private samenwerking (PPS) in Utrecht. De middag biedt een gevarieerd programma voor onderzoekers, bedrijven en gezondheidsfondsen.

 

Meer

ZonMw feliciteert Marcel Levi: Nederlander van het jaar

Marcel Levi, waarnemend voorzitter van ZonMw, is Elseviers Nederlander van het Jaar. Dat heeft het weekblad woensdag bekend gemaakt.

Meer

Nieuwe techniek bij immunotherapie asbestkanker

Asbestkankertumoren kunnen worden behandeld door het eigen immuunsysteem van de patiënt te activeren met eigen tumorcellen. Die tumorcellen zijn moeilijk en vaak helemaal niet uit het lichaam te ‘oogsten’, waarmee deze zogenaamde immunotherapie dan niet toepasbaar is. Onderzoekers van Erasmus MC zijn er nu in geslaagd om die tumorcellen te kweken. Hiermee lijkt er een nieuwe behandeling van asbestkanker te komen. Het onderzoek is gepresenteerd op...

Meer

Wat levert onderzoek ter preventie van hiv op?

pillen in doordrukstrip

Op dit moment worden onderzoeken uitgevoerd naar het humaan immuundeficiëntievirus (hiv). Vandaag, op Wereld Aids Dag, zetten we er graag 2 in het zonnetje.

Meer

Twaalf projecten gehonoreerd in internationale subsidieoproep: “biomarkers voor Voeding en Gezondheid”

Begin 2017 starten 12 onderzoeksprojecten op het gebied van Biomarkers voor Voeding en Gezondheid. Deze projecten zijn gehonoreerd in een internationale subsidieronde (ERA HDHL) waarbij 58 onderzoeksgroepen uit 13 landen zijn betrokken voor een totaalbudget van ongeveer 11.2 miljoen euro. De projecten worden gefinancierd door de betrokken landen in samenwerking met de Europese Commissie.

Meer

Nieuwe website! Wat is veranderd?

De website van ZonMw is vernieuwd. Het grafisch ontwerp is in een eigentijds jasje gestoken, maar ook de informatie over subsidies, programma's en projecten is op een andere manier gebundeld.

Meer

Partijen verbinden zich in BeterOud om kwaliteit van leven ouderen te verbeteren

Verschillende organisaties uit de sectoren wonen, welzijn en zorg hebben zich verbonden in het consortium BeterOud. Hiermee zetten de partijen de beweging voort die Het Nationaal Programma Ouderenzorg van ZonMw in gang heeft gezet. Dit programma stopt eind 2016. Staatsecretaris Martin van Rijn van VWS begeleidde vandaag de feestelijke overdracht tijdens de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’.

Meer

Gezonde Taal! wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Oudere migranten hebben door hun taalachterstand vaak moeite om informatie te begrijpen die voor hun gezondheid belangrijk is. Taallessen geven over gezondheidsonderwerpen verkleint zowel taal- als gezondheidsachterstanden. Dit idee is winnaar van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016. Tijdens de Nationale Zorgvernieuwingsdag op 29 november, ontvingen de bedenkers samen 75.000 euro voor de uitvoering ervan. De prijs is een initiatief van ZonMw...

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website