Nieuws

In Mediator 20 rubriek Afgeronde projecten

Wie krijgt dementie door vaatschade?

Vaatschade is een veel voorkomende oorzaak van dementie. In dit programma, dat liep van april 2011 tot april 2016, onderzocht het onderzoeksteam of er op individueel niveau voorspeld kan worden wie de grootste kans heeft door vaatschade dement te worden en of er betere en gevoeligere manieren zijn om vaatschade in de hersenen die kan leiden tot dementie te meten

Meer

Lacunes en tegenstrijdigheden eerder aan het licht door thematische wetsevaluatie

Thematisch evalueren van wetten heeft duidelijk meerwaarde maar kent ook valkuilen. Dat blijkt uit het rapport ‘Zelfevaluatie programma Thematische Wetsevaluatie: opbrengsten en gebruik’.

Meer

Innovatiecafé Zorg voor innoveren: Patiënt included innoveren

Een zorginnovatie wordt pas écht succesvol opgenomen in de markt als de patiënt bij de ontwikkeling ervan betrokken is. Tijdens het Innovatiecafé op 8 december laten we aan de hand van twee voorbeeldcases zien hoe de nauwe betrokkenheid van patiënten bij de ontwikkeling van een innovatie kan leiden tot een succesvol eindresultaat.

Meer

Vluchtelingen aan het werk

In december 2016 starten 3 onderzoeken die zich richten op het aan het werken helpen van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Het verbeteren van hun gezondheid krijgt hierin bijzondere aandacht. De projecten ontvangen bijna 375.000 euro subsidie vanuit het ZonMw-programma Vakkundig aan het werk. De onderzoeken focussen op de verschillende aanpakken van gemeenten om de participatie van vergunninghouders te stimuleren.

Meer

Twee nieuwe bestuursleden Fawzia Nasrullah en Jacqueline Kool

Fawzia Nasrullah en Jacqueline Kool zijn benoemd als bestuurslid van ZonMw. Zij volgden op 1 november Elisa Carter en Hwa Tjoa op, die afscheid namen als bestuursleden.

Meer

Parel voor Versterk je enkel: blessurepreventie met toegankelijke tools

Zo’n 187 miljoen euro per jaar, dat zijn de maatschappelijke kosten van enkelblessures in Nederland. Daarom is effectieve preventie van groot belang. Het project Versterk je Enkel van het Onderzoekprogramma Sport draagt hier met twee toegankelijke tools aan bij. Voor dat resultaat ontving projectleider Evert Verhagen van het VUmc op 3 november 2016 een ZonMw-parel tijdens het symposium Sportblessurepreventie in Amsterdam.

Meer

Samenwerking gemeente, universiteit en GGD levert winst op voor maatschappelijke vraagstukken

Met het realiseren van Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid (AWPG) hebben praktijk en wetenschap vraaggestuurde onderzoeksactiviteiten op het gebied van de publieke gezondheid structureel versterkt. Dat is het belangrijkste resultaat uit de programmaperiode van 2005-2015.

Meer

IMDI.nl op Innovation for Health

Samen naar een toekomst met duurzame gezondheidszorg! Op donderdag 16 februari 2017 neemt IMDI.nl weer deel aan het Innovation for Health congres in het WTC Rotterdam. IMDI.nl en ZonMw dragen bij aan deze vooraanstaande conferentie met verschillende presentaties over technologieën voor duurzame zorg.

Meer

Robots at your Service

Grootste EuRobotics Week evenement vindt plaats op 18 t/m 22 november 2016 in Amsterdam, Marineterrein, Kattenburgerstraat 5.

Meer

Onderzoeken naar onderbouwing van kraamzorg van start

Op 1 december 2016 starten 5 projecten naar de effectiviteit en invulling van (onderdelen van) de kraamzorg. Zorg op maat is hierbij een belangrijk uitgangspunt. De projecten leveren kennis over de (kosten)effectiviteit en invulling van de kraamzorg en over de indicering van kraamzorg.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website