Nieuws

Screeningsprotocol kindermishandeling verhoogt bewustzijn professionals

Werken met een screeningsprotocol kindermishandeling op huisartsenposten laat de professionele uitvoering bij een vermoeden van kindermishandeling toenemen. Echter de SPUTOVAMO is niet inzetbaar als diagnostisch instrument. Dit concludeert Maartje Schouten in haar proefschrift ‘Systematic screening for child abuse in out-of-hours primary care’, waar zij donderdag 23 maart 2017 op promoveert.

Meer

Onderzoeksprojecten Gender bij Omroep Vlaardingen

Twee artsen en ZonMw-projectleiders van het Erasmus MC spraken donderdag 16 maart bij Omroep Vlaardingen over man-vrouwverschillen in de gezondheidszorg. Antoinette Maassen van den Brink is farmacoloog en onderzoekt de werking van geneesmiddelen, met name op het gebied van migraine en de invloed van vrouwelijke geslachtshormonen daarop. Jeanine Roeters van Lennep is internist en onderzoekt man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten en...

Meer

Cliëntenparticipatie binnen het Onderzoeksprogramma GGz

Portretfoto Ben Roelands

Cliënten en hun naasten weten als geen ander wat een psychische aandoening met iemand doet. En aan welke zorg en hulp zij behoefte hebben. Deze waardevolle informatie weegt ZonMw via een cliëntenpanel mee bij het honoreren van onderzoeksvoorstellen binnen het Onderzoeksprogramma GGz.

Meer

Leiderschapsprogramma voor verzorgenden in de wijk

Voor verzorgenden is het van grote waarde om zich beter te kunnen profileren, zodat hun rol en taken binnen het team wijkverpleging zichtbaar worden. Daarom krijgen verzorgenden die in de wijk werken een eigen leiderschapsprogramma.

Meer

Suïcidale patiënt kan veilig aan onderzoek meedoen

Deelname aan onderzoek naar suïcidepreventie is niet schadelijk voor suïcidale patiënten. Tot voor kort was er terughoudendheid om personen met suïcidaal gedrag toe te laten tot behandelonderzoek. Daar is nu geen reden meer toe.

 

Meer

MR CLEAN studie wint Wetenschaps- en Innovatieprijs 2017

De MR CLEAN studie, een gezamenlijk onderzoek van neurologen en radiologen naar een nieuwe behandeling voor het acute herseninfarct, is uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs van de Federatie Medisch Specialisten. Op 14 maart reikte juryvoorzitter en ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts de prijs uit tijdens het drukbezochte congres Medisch Specialist 2025.

Meer

Projecten over verward gedrag van start

In februari 2017 zijn de eerste projecten gestart met het verbeteren van de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving.

Meer

Veel interesse voor bevorderen gezondheid werknemers

Hoe bevorderen we de gezondheid van werknemers met een lage sociaaleconomische positie? En hoe kunnen deze werknemers als ze een chronische aandoening hebben worden ondersteund bij hun werk? Arbeidsorganisaties willen samen met onderzoekers antwoord vinden op deze vragen. In totaal zijn 56 projectideeën ingediend bij het programma Werk(en) is gezond.

Meer

Kwetsbare kinderen en de transformatie jeugd belicht

Op 9 maart hield de Academische Werkplaats Jeugd Twente een symposium over ‘Kwetsbare kinderen’. De dag was een ontmoetingsplek voor gemeenten, beroepskrachten en onderzoekers uit de regio. In de brochure leest u, naast het verslag van de dag, heel veel achtergrondinformatie die bruikbaar is bij de transformatie jeugd.

Meer

Voor integriteit is reflectie nodig

Benen van iemand die bij een grote plas staat die zichzelf erin ziet.

Transparantie, indicatoren verzamelen en checklists afwerken. Hier werken we hard aan met elkaar. Maar hoe kan je jezelf en je organisatie verder verbeteren? Meer regels en strenger controleren zijn geen garantie voor integer handelen en zeker niet voor meer werkplezier. Hoe kan je als organisatie een kader scheppen waarin je medewerkers ‘goed werk’ leveren en met elkaar in gesprek gaan over wat dat eigenlijk is?

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website