Nieuws

Gemeenten bevorderen de gezondheid van burgers met een integrale aanpak

Alle deelnemende gemeenten hebben binnen het kader van het programma Gezonde Slagkracht de regie genomen over de integrale aanpak gezondheidsbeleid van overgewicht, alcohol, roken en drugs. Gemeenten kunnen een lokaal integraal gezondheidsbeleid over deze thema’s gaan voeren met de rijke schakering aan kennis en ervaringen. Dat is de belangrijkste aanbeveling uit het afgeronde programma.

Meer

OpschalingsGids 2016: voor en door zorgvernieuwers

Hoe zorgen we ervoor dat zorginnovaties zich kunnen bewijzen? En wat maakt dat bewezen succesvolle vernieuwingen ook elders worden overgenomen? Vandaag lanceert Zorg voor innoveren tijdens de eHealth Week de volledig vernieuwde OpschalingsGids. Deze digitale publicatie is een toolbox die zorgvernieuwers nóg beter toerust om van hun vernieuwing een opschalingssucces te maken.

Meer

Stan Gielen per januari 2017 voorzitter nieuw NWO

Prof. dr. C.C.A.M. (Stan) Gielen wordt per 1 januari 2017 voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO verandert op dit moment ingrijpend. Bestuurlijk en als organisatie wordt ze overzichtelijker en samenhangender. Daardoor wordt ze beter toegerust om haar kerntaken, financiering en vernieuwing van het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en het beheer van acht nationale onderzoeksinstituten, ook in de...

Meer

Kansen voor de wetenschap in kaart gebracht

Samen met de NFU is ZonMw voor NWO de trekker van 3 van de 16 zogenaamde exemplarische routes van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA): personalised medicine, regeneratieve geneeskunde en gezondheidszorgonderzoek, preventie en behandeling.

Meer

ZonMw publiceert nieuw beleidsplan: Meer geld voor gezondheidsonderzoek

Er moet veel meer geld komen voor innovatie in de zorg. Dat is de belangrijkste boodschap van ZonMw bij de verschijning van het nieuwe beleidsplan ‘Kennis maken op maat, samen met betrokken partners’. Dat beleidsplan gaat in op de grote uitdagingen waarvoor de gezondheidszorg zich gesteld ziet, en de manier waarop onderzoek en innovatie kunnen bijdragen aan oplossingen.

Meer

Neurofeedback niet effectief bij ADHD

Neurofeedback is geen effectieve aanpak van ADHD-symptomen. Dat blijkt uit onderzoek waarop Tieme Janssen op 25 mei promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer

Professionaliseringsslag in de kinderverpleegkunde

Op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging, ontvangen staatssecretaris Martin van Rijn van VWS, Klaus Boonstra van het CZO, René van Schalkwijk namens de MBO Raad en Meralda Slager namens het LOOV, het Advies Opleidingsprofiel Verpleegkundige Vervolgopleiding Kinderverpleegkunde.

Meer

Vakkundig aan het werk: eerste projecten toegekend

In de eerste subsidieronde van Vakkundig aan het werk zijn 11 projecten gehonoreerd voor een totaal bedrag van bijna 500.000 euro. In de projecten wordt kennis ontwikkeld over gemeentelijke aanpakken op het gebied van re-integratie, methodisch werken, armoedebestrijding of schuldhulpverlening.

Meer

Meer deskundigheidsbevordering nodig voor verzorgenden

ZonMw heeft op verzoek van het ministerie van VWS een verkenning laten uitvoeren naar de rol, omvang en behoeften aan deskundigheidsbevordering van de verzorgenden in de wijkverpleging.

Meer

Staatssecretaris Van Rijn, VWS: 'Onderzoek blijft nodig en dat blijven we ook na 2017 doen'

In zijn speech tijdens de EU conferentie ‘Living well with(out) dementia’, georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), benadrukte staatssecretaris Van Rijn van VWS het belang van onderzoek: 'Onderzoek blijft nodig en dat blijven we ook na 2017 doen'.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website