Nieuws

DOAC’s in Nederland, een debat zonder nuance

Sinds de publicatie van de eerste grote RCT – in 2009 – waarin het gebruik van direct-werkende orale anticoagulantia (DOAC’s, ook wel bekend als NOAC’s) werd vergeleken met dat van vitamine K-antagonisten ter preventie van ischemische beroertes bij patiënten met niet-valvulair atriumfibrilleren(1), is de stollingswereld in rumoerige beweging.

Meer

Ook trials bij kinderen en dementerenden

CHDR: onderzoek thuis met wearable elektronica

Meer

PMTO niet beter dan reguliere hulp voor pleeggezin

De interventie PMTO vermindert opvoedstress tijdelijk bij pleegouders, maar dat effect is niet blijvend. Dat blijkt uit onderzoek waarop Anne Maaskant op 9 september 2016 promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Meer

Onderzoek naar dementie: waar staan we, nu en over 5 jaar?

Bevindt het wereldwijde onderzoek naar dementie zich op een kantelpunt? Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag een korte stand van zaken aan de hand van onderzoek uit het ZonMw onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel, onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Meer

Aftrap eerste projecten Gewoon Bijzonder, Nationaal programma Gehandicapten

De projectleiders en andere betrokkenen van de eerste 6 projecten van Gewoon Bijzonder, Nationaal programma Gehandicapten zijn bijeen geweest om samen een start te maken. En om nader kennis te maken met het programma en met elkaar.

Meer

Kom (leren) fondsenwerven op de Nationale Zorgvernieuwingsdag

Heb je vernieuwende ideeën voor de zorg en ben je nog op zoek naar financiering? Kom dan 29 november 2016 naar de Nationale Zorgvernieuwingsdag. Dit is hét moment om in contact te komen met mogelijke financiers. En om handige tips te verzamelen over succesvol fondsenwerven en het verder ontwikkelen van jouw idee. Dit jaar is het thema: Zorg voor welzijn van oudere migranten.

Meer

Mediator 19: Toevallig opgemerkte ziekten: melden of niet?

Wetenschappelijk onderzoek kan afwijkingen bij een deelnemer aan het licht brengen die niet van belang zijn voor het onderzoek, maar wel voor de betrokkene. Bij het Erasmus MC is nu een medisch-ethisch kader ontwikkeld om daar doordacht mee om te gaan. In de nieuwste editie van online magazine Mediator een interview met Neuroradioloog Meike Vernooij van het Erasmus MC.

Meer

Fast Track eHealth initiatief voor MKB-ondernemers

Om MKB-ondernemers te ondersteunen bij de opschaling van goede eHealth initiatieven, wordt momenteel gewerkt aan de inrichting van het ‘Fast Track eHealth initiatief’.

Meer

1 miljard euro extra voor onderzoek en innovatie

Ondernemers en wetenschappers, verenigd in de Kenniscoalitie, slaan de handen ineen in een oproep aan de politiek. Op donderdag 15 september heeft de Kenniscoalitie een Investeringsagenda en een Portfolio voor onderzoek en innovatie gelanceerd.

Meer

AAL projecten op beurs Domotica & Slim Wonen

Op 16/17 november vindt de 11e beurs Domotica & Slim Wonen 'Beyond big data!' plaats in het Evoluon in Eindhoven. Enkele Active and Assisted Living (AAL) projecten presenteren zichzelf via een pitch.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website