Nieuws

Gevolgen COVID-19 uitbraak voor subsidierondes ZonMw

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Wij zien ons genoodzaakt tot het nemen van passende maatregelen om zo aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet.

Meer

2020 alle schoolterreinen rookvrij!

Vanaf 1 augustus moeten alle schoolterreinen rookvrij zijn, van primair onderwijs tot en met MBO’s en universiteiten. Zien roken doet roken en het schoolterrein moet niet de plek zijn waar kinderen leren roken. ZonMw heeft onderzoek gefinancierd naar rookvrije schoolterreinen.

Meer

Start datanetwerk coronavirus

Microscoop en laptop met virusafbeelding

We hebben het GO FAIR Initiative opdracht gegeven om de eerste stappen van VODAN uit te voeren. VODAN staat voor Virus Outbreak Data Access Network. Dit implementatienetwerk streeft ernaar de data over de huidige uitbraak van het coronavirus zodanig vorm te geven dat ze benaderbaar worden voor leer-algoritmes (volgens het Personal Health Train principe).

Meer

Bijeenkomsten afgelast door coronavirus

Heb je je opgegeven voor een bijeenkomst? Bekijk dan of deze doorgaat: deze kan afgelast of uitgesteld zijn door het coronavirus (COVID-19).

Meer

Interviews subsidierondes NWO opgeschort, NWO-evenementen afgelast

NWO ziet zich gezien de maatregelen om het coronavirus in te dammen genoodzaakt enkele maatregelen rond het subsidieproces te nemen.

Meer

GGG-congres van 9 april 2020 geannuleerd vanwege coronavirus. Nieuwe datum: 15 april 2021

Helaas hebben wij het onvermijdelijke besluit moeten nemen het GGG-congres van donderdag 9 april te annuleren vanwege de recente ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus.

Meer

NCVGZ 2020 Geannuleerd

Het Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) van 8 april in Den Bosch is geannuleerd. Het nieuwe coronavirus vraagt nu een extra inzet van alle professionals die normaliter het congres bezoeken.

Meer

Kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigen gaat van start

In opdracht van VWS heeft ZonMw geld vrij gemaakt voor het ontwikkelen van een nieuw kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigen. Doel hiervan is om de komende jaren ervaringsdeskundigheid verder te professionaliseren. Het is een historische mijlpaal omdat Nederland internationaal gezien het eerste land is waar ervaringsdeskundigheid wordt geprofessionaliseerd als relevant onderdeel in de ggz. Bovendien wordt het kwaliteitssysteem door de...

Meer

Samen beslissen met mensen met verminderde gezondheidsvaardigheden

Jany Rademakers en Janneke Noordman

Hoe kun je als zorgverlener of zorginstelling beter omgaan en communiceren met mensen met verminderde gezondheidsvaardigheden? Janneke Noordman en Jany Rademakers (Nivel) delen hun bevindingen en geven tips en tools voor samen beslissen waar je direct mee aan de slag kunt. ‘Het begint met de afspraakbrief. Als deze niet begrijpelijk is, gaat het al mis.’

Meer

Actieonderzoeken naar 'Zingeving in de thuissituatie' van start

Het programma 'Zingeving en Geestelijke verzorging' heeft 8 aanvragen gehonoreerd binnen de subsidieoproep Actieonderzoek Zingeving en Geestelijke verzorging in de thuissituatie. Het doel van deze aanvragen is ondersteuning bieden aan projectleiders bij de inbedding van geestelijke verzorging in de thuissituatie.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website