De Bio Art & Design Award (BAD Award) is een unieke competitie voor kunstenaars en ontwerpers die met biokunst en biodesign de grenzen van kunst en wetenschap verleggen.
MeerDe call opent officieel begin januari 2020. Deadline zal in maart dat jaar zijn. Het onderwerp is “Novel imaging and brain stimulation methods and technologies related to Neurodegenerative Diseases”.' Lees meer op de (Engelse) website van JPND.
MeerIn het e-book ‘Palliatieve zorg: optimalisatie begint bij onderwijs’ vindt u inspiratie en tips en tools voor het optimaliseren van onderwijs over palliatieve zorg. Het e-book werd geschreven op basis van het gelijknamige symposium wat op 1 oktober 2019 werd georganiseerd door het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O²PZ).
MeerBig data is overal, we kunnen er niet omheen. Het wordt meer en meer het terrein van ons dagelijks leven en ook ingezet voor onze gezondheid en welzijn. Het gebruik van big data in gezondheidsonderzoek kan leiden tot gezondheidswinst. Dit brengt nieuwe mogelijkheden, maar baart ook menigeen zorgen. ‘Begrijpelijk’ aldus Henk Smid, directeur ZonMw. ‘Het is goed om kansen als deze te benutten. Het is de wetenschappelijke uitdaging van nu en de...
MeerOp 29 november is tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks in Amsterdam een ZonMw Parel uitgereikt aan drs. Elske Hoornenborg, hoofd soa-polikliniek bij de GGD Amsterdam. Zij ontvangt de Parel voor het Amsterdam PrEP-project. Dit onderzoek heeft aangetoond dat PrEP, een pil die hiv-infectie voorkómt, in de praktijk goed toepasbaar is. Dit project heeft mede geleid tot nationale verstrekking van PrEP.
MeerVan het ministerie van VWS hebben we de opdracht gekregen om landelijk onderzoek te faciliteren naar het structureel echoscopisch onderzoek (SEO) ter opsporing van structurele afwijkingen rond 13 weken zwangerschap. De subsidieoproep is nu opgesteld. Deadline voor indienen: 18 februari 2020,14:00 uur
MeerVrouwen met heel dicht borstklierweefsel lijken gebaat met aanvullend MRI-onderzoek na de landelijke borstscreening. Omdat deze groep een verhoogde kans op borstkanker heeft en omdat tumoren in de borst door dit dichte klierweefsel moeilijker te zien zijn, is er een onderzoeksgroep van ongeveer 4800 vrouwen samengesteld die na de reguliere screening, aanvullend een MRI-onderzoek kreeg.
MeerHoe kun je de gezondheid van werknemers met een lagere sociaaleconomische positie (SEP) écht verbeteren op de werkplek? In 2018 gingen 20 onderzoeksprojecten van start in ons programma Werk(en) is gezond. Waar zijn ze mee bezig? En waar lopen ze tegenaan? De projectleiders bespraken het tijdens de bijeenkomst op 24 oktober jl. Lees ons verslag en kom meer te weten over het stimuleren van gezondheid op de werkplek!
MeerIn de onderzoeksrapportage ‘Succesvol uit de bijstand’ staan de lessons learned en rode draden door het verzamelen en analyseren van de meest succesvolle initiatieven om mensen weer aan een baan of terug de maatschappij in te helpen. Laat jouw gemeente ook inspireren! De rapportage is in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer gestuurd, met de reactie op de eindevaluatie van de Participatiewet.
MeerNa een intensieve publiekscampagne waarin fel gestreden is door de genomineerde projectteams om de meeste stemmen binnen te halen voor de Medische Inspirator prijs, is de bekendmaking eindelijk aangebroken. Op donderdag 21 november is door Voorzitter Anneke Wijbenga de Medische Inspirator prijs uitgereikt. De eerste prijs gaat naar het project ‘Dwarslaesie in beweging met Hologrammen’.
Meer