Nieuws

Mediator 19: Toevallig opgemerkte ziekten: melden of niet?

Wetenschappelijk onderzoek kan afwijkingen bij een deelnemer aan het licht brengen die niet van belang zijn voor het onderzoek, maar wel voor de betrokkene. Bij het Erasmus MC is nu een medisch-ethisch kader ontwikkeld om daar doordacht mee om te gaan. In de nieuwste editie van online magazine Mediator een interview met Neuroradioloog Meike Vernooij van het Erasmus MC.

Meer

Fast Track eHealth initiatief voor MKB-ondernemers

Om MKB-ondernemers te ondersteunen bij de opschaling van goede eHealth initiatieven, wordt momenteel gewerkt aan de inrichting van het ‘Fast Track eHealth initiatief’.

Meer

1 miljard euro extra voor onderzoek en innovatie

Ondernemers en wetenschappers, verenigd in de Kenniscoalitie, slaan de handen ineen in een oproep aan de politiek. Op donderdag 15 september heeft de Kenniscoalitie een Investeringsagenda en een Portfolio voor onderzoek en innovatie gelanceerd.

Meer

AAL projecten op beurs Domotica & Slim Wonen

Op 16/17 november vindt de 11e beurs Domotica & Slim Wonen 'Beyond big data!' plaats in het Evoluon in Eindhoven. Enkele Active and Assisted Living (AAL) projecten presenteren zichzelf via een pitch.

Meer

Inzet Zwangerschap en geboorte bij ZonMw vervolgd

ZonMw is verheugd dat het ministerie van VWS een vervolg van het programma Zwangerschap en geboorte mogelijk maakt. Tot en met 2021 continueert ZonMw de inzet op de verbetering van de geboortezorg.

Meer

Kennisprogramma Gender en Gezondheid krijgt extra investering van Hartstichting

De Hartstichting stelt als eerste gezondheidsfonds extra subsidie beschikbaar voor meer kennis over man-vrouwverschillen in preventie, gezondheid en zorg. Binnen het recent gestarte Kennisprogramma Gender en Gezondheid van ZonMw investeren zij in onderzoek specifiek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Meer

105 nieuwe Sportimpuls-projecten binnenkort van start

Sport- en beweegaanbieders die dit jaar een aanvraag hebben gedaan voor de ‘reguliere’ Sportimpuls, Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten of Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht, hebben van ZonMw bericht ontvangen over wel of niet honoreren van hun subsidieaanvraag. Van de 290 aanvragen zijn 105 aanvragen gehonoreerd. 31 aanvragen binnen de ‘reguliere’ Sportimpuls, 57 aanvragen ‘Jeugd in lage inkomensbuurten’ en 17 aanvragen ‘Kinderen...

Meer

Stem nu voor de Medische Inspirator 2016

Welk team van patiënt en onderzoeker heeft de meest inspirerende samenwerking en wint de Medische Inspirator 2016? Stem op één van de projecten en bepaal welk team € 75.000 krijgt voor zijn onderzoek.

 

Meer

Onderzoek voor mensen met een beperking krijgt nieuwe impuls

Binnen het ZonMw-programma Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten, gaan binnenkort de eerste 6 projecten starten. Daarmee krijgt het onderzoek voor en over mensen met een beperking een nieuwe impuls.

Meer

Evaluatie Wet Kinderombudsman gestart

De evaluatie van de Wet Kinderombudsman is gestart. Doel van de evaluatie is de doeltreffendheid en effecten van de Wet Kinderombudsman in kaart te brengen. Een multidisciplinaire onderzoeksgroep onder leiding van de Universiteit Leiden voert de evaluatie van de wet uit. De resultaten van deze wetsevaluatie worden in het voorjaar van 2017 verwacht.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website