Nieuws

Projecten over verward gedrag binnenkort van start

In de komende weken starten de eerste projecten met het verbeteren van de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving.

Meer

Start vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte

Het vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte is van start. Het ministerie van VWS heeft ZonMw hiervoor de opdracht gegeven. Er is € 12,2 miljoen beschikbaar voor de komende 4 jaar. Begin mei 2017 wordt de eerste subsidieronde opengesteld.

Meer

Feedback gevraagd op jgz-richtlijn Dysplastische heupontwikkeling (DDH)

Voor de landelijke commentaarronde worden jgz-professionals uitgenodigd om op het concept van de nieuwe jgz-richtlijn Dysplastische heupontwikkeling te reageren. Dit kan tot uiterlijk 22 april 2017.

Meer

Startende wetenschappers naar buitenland met Rubicon

Met financiering uit het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gaan 3 door ZonMw gesubsidieerde jonge wetenschappers onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. In totaal geeft NWO 21 veelbelovende onderzoekers de mogelijkheid internationale ervaring op te doen als opstap voor een verdere wetenschappelijke carrière.

De 3 door ZonMw gesubsidieerde wetenschappers zijn:

  • dr. S (Sanaz) Sedaghat van...
Meer

ZonMw stelt via Futurelab scholarships beschikbaar voor Clinical Development

Op 3 april 2017 gaat de eerste module van Paul Janssen Futurelab Leiden van start: dan start de online course Clinical Development Online. ZonMw stelt voor dit trainingsprogramma 9 scholarships beschikbaar aan de acht Universitaire Medisch Centra en het NKI/AVL.

Meer

Veel animo voor Innovatie door co-creatie

Er zijn al veel aanmeldingen voor de ZonMw publiek-private samenwerking (PPS) dag Innovatie door co-creatie op dinsdag 7 maart 2017 in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Meer

Subsidieronde Kwaliteit Kinderopvang open!

Onderzoekers kunnen tot 21 maart 2017 samen met de praktijk van de kinderopvang een projectidee indienen bij het ZonMw-programma Kwaliteit Kinderopvang. Doel van deze subsidieoproep is om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang.

Meer

Op zoek naar hét Publieksonderzoek 2017

Jaarlijks organiseert het Weekend van de Wetenschap in samenwerking met een universiteit of kennisinstelling een grootschalig publieksonderzoek. Is jouw onderzoek hét onderzoek van 2017?

Meer

Futurelab: ‘Blended learning’ voor biomedische professionals

Paul Janssen Futurelab Leiden is vanaf 30 januari live op pauljanssenfuturelab.eu. Dit nieuwe initiatief van het LUMC is een internationaal georiënteerd blended learning opleidingstraject voor ondernemende biomedische professionals, opgericht dankzij subsidies van ZonMw en Health~Holland en in samenwerking met het Center for Human Drug Research en Universiteit Leiden.

Meer

‘Kinderen uit de knel’ uitgeroepen tot koploper Divorce Challenge

Kinderen uit de knel, een vernieuwende, veelbelovende aanpak die de situatie voor kinderen in een vechtscheiding verbetert, is uitgeroepen tot een van de 5 koplopers van de Divorce Challenge. Deze aanpak is onderzocht binnen de Academische Werkplaats Kindermishandeling.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website