Nieuws

Psychosociale hulpverlening voor vluchtelingen

Er wordt al veel psychosociale hulpverlening geboden aan vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Dat blijkt uit het rapport ‘Veerkracht en vertrouwen’. Het rapport geeft een overzicht van het aanbod van psychosociale hulpverlening én aanwijzingen voor onderzoek, ontwikkeling en toepassing.

Meer

Burgerinitiatief ziekte van Lyme leidt tot actieplan VWS

Het ministerie van VWS heeft het actieplan Lymeziekte aangeboden aan de Tweede Kamer. Aan de hand van dit actieplan willen patiëntenorganisaties, onderzoekers, beleidsmakers, bedrijven en zorgprofessionals de diagnose, behandeling en preventie van Lymeziekte in de praktijk en het beleid verbeteren.

Meer

Herry Nijhuis toekomstig directeur NWO domein TTW

Herry Nijhuis wordt de directeur van het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van het nieuwe NWO. Op 1 oktober 2016 begint hij als directeur STW. De activiteiten van STW worden per 1 januari 2017 ondergebracht in het domein TTW.

Meer

Ambassadeurs maken wijkverpleging zichtbaar

‘Het ambassadeurstraject heeft mij lef, competenties en vertrouwen gegeven om ‘stem’ te geven aan de cliënten en de beroepsgroep, waar ik ook kom’, zegt Sonja Daalhuizen, wijkverpleegkundige bij Careyn en lid van de ZonMw-programmacommissie Zichtbare schakel fase 2. Sonja nam deel aan het eerste leertraject voor de wijkverpleegkundige.

Meer

Professionals slaan handen ineen: geen sigaret voor, tijdens en na zwangerschap

Vandaag is de Taskforce Rookvrije Start in aanwezigheid van staatssecretaris Van Rijn (VWS) gelanceerd. De Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van alle professionals die te maken hebben met rokende (aanstaande) ouders.

Meer

Sportinnovator: 7 centra en 63 ideeën zijn ingediend

De tweede subsidieoproep van Sportinnovator is 21 juni 2016 gesloten. 7 centra en 63 ideeën voor de Nationale Sportinnovator Prijs zijn ingediend bij ZonMw. De eerste toekenningen vonden eind 2015 en begin 2016 plaats. Het Topteam Sport wil met Sportinnovator het rendement van kennis en innovatie in de sport vergroten. Naast wetenschap en sport zijn ook bedrijfsleven en overheden daarin belangrijke pijlers.

Meer

VWS investeert fors in sportonderzoek

De minister van VWS heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de komende jaren extra investeert in sportonderzoek om de topambitie waar te maken en om te zorgen dat nog meer mensen gaan sporten. De belangrijkste extra investeringen zijn 1,5 miljoen voor topsportprogramma’s, 2 miljoen voor de toelage van topsporters die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en 6 miljoen voor maatschappelijke relevant sportonderzoek.

Meer

11 nieuwe onderzoeken van start over vroege opsporing

ZonMw honoreert 11 nieuwe onderzoeken die gaan over nieuwe ontwikkelingen van vroege opsporing van aandoeningen in heel vroege stadia.

Meer

Nieuw cahier van Biowetenschappen en Maatschappij over stamcellen

Sinds is ontdekt dat we ook van huidcellen stamcellen kunnen maken (cellen die weer alle lichaamscellen kunnen vormen), is onderzoek naar stamcellen een stuk eenvoudiger. Dit brengt veelbelovende medische toepassingen dichterbij.

Meer

Directeuren institutenorganisatie en domeinen ENW en SGW voor nieuw NWO bekend

Per 1 januari 2017 starten Arian Steenbruggen, Dirk-Jan den Boer en Christa Hooijer als directeuren van respectievelijk het domein ENW (Exacte en Natuurwetenschappen), het domein SGW (Sociale en Geesteswetenschappen) en de Institutenorganisatie van het nieuwe NWO. De beoogd directeur domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) wordt eind juni bekend gemaakt.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website