ZonMw agenda https://www.zonmw.nl/ nl-nl Mon, 21 Oct 2019 13:08:22 +0200 Mon, 21 Oct 2019 13:08:22 +0200 TYPO3 news-1601 Tue, 26 Sep 2017 16:17:03 +0200 Inspirerende Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/inspirerende-masterclass-jongerenparticipatie-in-onderzoek/ ZonMw organiseert in samenwerking met de VU en NJR 2 Masterclasses jongerenparticipatie in onderzoek op 27 november en 11 december. De masterclass is bedoeld voor zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek. Onderzoekers die samen met een jongere inschrijven voor deze dag krijgen voorrang. Het is vanaf nu mogelijk om je hiervoor aan te melden. Programma

Masterclass 1 Maandag 27 november: kennismaken met jongerenparticipatie

Deze masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, maar nog niet goed weten hoe en wat het oplevert. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg? 

Masterclass 2 Maandag 11 december: dilemma’s bij jongerenparticipatie

Op deze masterclassdag – bedoeld voor onderzoekers die al wat ervaring hebben met het betrekken van jongeren – staan dilemma’s centraal die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. 

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers. 

Wat valt er voor jongeren te halen?

Voor beide masterclasses geldt dat je er op inspirerende wijze leert wat je sterke punten zijn en ontdekt hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En zo invloed uit kunt oefenen op de hulpverlening aan jongeren. Je krijgt inzicht in en hoe je je sterke punten het beste kunt inzetten in je samenwerking met onderzoekers. 

Beide masterclasses zijn interactief opgezet. Naast het gezamenlijke deel zal ook een gedeelte van de dag apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren.  

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan één van de twee de masterclasses is gratis. 

Aanmelden 

Via deze link kun je je aanmelden voor de Masterclasses.

Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je dus alleen in als je daadwerkelijk kunt komen. 

En heel belangrijk: als je je als onderzoeker samen met een jongere inschrijft, krijg je voorrang!

Meer informatie

Tijdstip: beide masterclasses duren van 9:30 uur tot 16:30 uur 

Locatie: Utrecht centrum voor de kunsten, Domplein 4, 3512 JC Utrecht

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl 

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

]]>
news-4664 Mon, 21 Oct 2019 08:30:00 +0200 Dementia Lab 2019 Conferentie https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/dementia-lab-2019-conferentie/ Het leven van mensen met dementie verbeteren door onderzoek en design samen met hen te doen. Dat staat centraal op de Dementia Lab conferentie op 21 en 22 oktober in Eindhoven. ZonMw is erbij en organiseert op 22 oktober een interactieve sessie over de uitdagingen en kansen van creatieve en zorg samenwerkingen. Om toepassingen te ontwikkelen die een verschil kunnen maken in het leven met dementie, werken vinden creatieve- en gezondheidsonderzoekers samen in projecten gefinancierd vanuit het ZonMw en NWOprogramma Create Health. Create Health faciliteert deze multidisciplinaire samenwerking om fundamentele kennis op te doen die kan worden benut in het ontwikkelen en implementeren van e-health oplossingen. In de interactieve sessie hoor je meer over de Create Health projecten. Van de mogelijkheden om de praktijk van dementie te betrekken in onderzoek tot de uitdagende dynamiek die samenhangt met het combineren van design en onderzoek binnen een project.

Over Dementia Lab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) organiseert het Dementia Lab, een snelgroeiend, internationaal kennisnetwerk. Inzet is het ontwikkelen van oplossingen voor mensen met dementie, samen met de doelgroep. Meer informatie over het Dementia Lab congres.

Dementia Lab vindt plaats op 21 en 22 oktober 2019, de ZonMw workshop is 22 oktober van 14.00-15.30 uur.

Locatie: TU/e, Luna Building, De Lampendriessen 31, Eindhoven

Aanmelden kan via de online registratie en kost 50 euro.

De voertaal op het congres is Engels.

]]>
news-4656 Thu, 31 Oct 2019 14:30:00 +0100 Interactieve informatiebijeenkomst Stimuleringsregeling E-health Thuis https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/interactieve-informatiebijeenkomst-stimuleringsregeling-e-health-thuis/ Bent u aanbieder of inkoper van ondersteuning of zorg en wilt u een e-health toepassing(en) opschalen en borgen? Dan is de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) wellicht iets voor uw samenwerkingsverband. Meld u nu aan voor de derde informatiebijeenkomst over de SET. Deze zal plaats vinden in Microlab (Strijp S) in Eindhoven. Meer mensen langer zelfstandig thuis met hulp van e-health

Het op grotere schaal en structureel inzetten van e-health in de reguliere zorg aan en ondersteuning van mensen thuis. Dat is waar de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) over gaat. E-health om het voor:

  • méér mensen mogelijk te maken dat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen.
  • zorgverleners mogelijk te maken een betere kwaliteit van dienstverlening te kunnen leveren met minder werkdruk en meer voldoening.
  • gemeenten en zorgverzekeraars mogelijk te maken om met dezelfde budgetten meer mensen te helpen.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?

Bent u een aanbieder van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz (thuis)) en wilt u samenwerken met tenminste één zorginkoper (gemeenten, verzekeraars, zorgkantoren) en andere partijen zoals eindgebruikers (cliënten, mantelzorgers, professionals) of leveranciers van e-health toepassingen? Dan kunt u namens het samenwerkingsverband – het zogenaamde innovatiecluster e-health – een aanvraag voor subsidie indienen.  

Hoe dat moet en wat de spelregels zijn, leggen wij u graag uit tijdens de informatiebijeenkomst.

Voorlopig programma

14:30 uur    Inloop en registratie bezoekers
15:00 uur    Toelichting SET-regeling en SET-up ondersteuning – tevens ruimte voor vragen
15.45 uur    Pauze
16.00 uur    Regionale inbreng en reflectie van RVO
17.00 uur    Netwerk en borrel

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in het Microlab (Strijp-S), op de 6e etage, Kastanjelaan 400 in Eindhoven. U kunt zich nu inschrijven voor deze bijeenkomst. Toegang is gratis, inschrijving verplicht. Aanmelden kan via dit aanmeldfomulier.

Organisators

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en ZonMw in samenwerking met Slimmer Leven.

Meer informatie

Informatie over de regeling en hoe u de aanvraag kunt indienen vindt u op de RVO SET-pagina. Voor meer informatie over SET-up en andere interessante links kunt u terecht op de ZonMw SET programmapagina.

Heeft u vragen over deze of andere bijeenkomsten? Mail deze dan naar SET@zonmw.nl.

]]>
news-3633 Fri, 01 Nov 2019 11:30:00 +0100 Slotbijeenkomst Tussen Weten en Doen https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/slotbijeenkomst-tussen-weten-en-doen/ Denk je met ons mee over de toekomst van essentiële verpleegkundige zorg, verpleegkundig leiderschap en de brug tussen onderzoek, onderwijs & praktijk? Wij nodigen je van harte uit voor onze feestelijke en inspirerende slotbijeenkomst op 1 november 2019 in Utrecht. De afgelopen 9 jaar heeft het programma Tussen Weten en Doen II gezorgd voor veel beweging in het wetenschappelijk onderzoek voor de verpleging en verzorging. Dagvoorzitter Inge Diepman maakt samen met alle aanwezigen de balans op. We praten je bij over wat er is gerealiseerd en sluiten de middag af met een blik op de toekomst.

Programma

Het accent van de bijeenkomst ligt op het delen van de geleerde lessen en een verkenning voor de toekomst. Vanaf 11.30 uur ben je van harte welkom voor de inlooplunch. Om 12.30 uur starten we met het inhoudelijke programma. En om 17.00 uur brengen we een gezamenlijke toost uit op de opbrengsten van Tussen Weten en Doen. Benieuwd wie er spreken? Bekijk het volledige programma via www.zonmw.nl/twd-slotbijeenkomst.

Inschrijven

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos en inclusief netwerklunch en -borrel. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op www.zonmw.nl/twd-slotbijeenkomst. Tijdens het aanmelden maak je een keuze welke interactieve parallelsesie je wilt volgen. Let op VOL = VOL.

Meer informatie

 

.

]]>
news-4739 Wed, 13 Nov 2019 14:00:00 +0100 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/oncologiedagen-voor-nederland-en-vlaanderen/ Met de palliatieve highlights 'CALM-therapie' door dr. Gary Rodin en 'Kwaliteit van leven bij patiënten met kanker in de palliatieve fase: De eQuiPe-studie' door prof. dr. Lonneke van de Poll. Datum

Woensdag 13 november 2019 – jNVMO onderwijsmiddag en -avond
Donderdag 14 november 2019
Vrijdag 15 november 2019

Locatie

Hotel Papendal, Papendallaan 3 (ingang Amsterdamseweg), 6816 VD Arnhem, Tel. +31 (0)26 483 79 11

Doelgroep

De Oncologiedagen zijn bedoeld voor medisch oncologen en andere medisch specialisten die zich toeleggen op de behandeling van kankerpatiënten. Tevens voor de arts-assistenten en ziekenhuisapothekers. Evenals voorgaande jaren wordt door de jNVMO op woensdag middag/avond een nascholing georganiseerd voor de assistenten in opleiding tot medisch oncoloog.

Programma

Bekijk hier het programma van de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen.

 

]]>
news-4676 Fri, 15 Nov 2019 12:30:00 +0100 Themabijeenkomst rouwverwerking https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/themabijeenkomst-rouwverwerking/ Rouw is een proces waar je in veel situaties mee te maken kunt krijgen. Ook dementie is een proces van rouw. Zowel voor degene die aan dementie lijdt, als voor de partner en de familie. Er kan bij dementie al sprake zijn van rouw in de fase dat de diagnose wordt gesteld. Psychosociale ondersteuning, die o.a. gericht is op het versterken van acceptatie, veerkracht en autonomie is belangrijk voor mensen met dementie en hun naasten. Langzamerhand komt hier steeds meer aandacht voor, maar het kan beter. Laat u informeren en kom meepraten over dit onderwerp op deze themabijeenkomst, die wordt georganiseerd door het Deltaplan Dementie en ZonMw. 

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 15 november van 12:30 - 16:00 uur
Locatie: NWO (zaal 3.00), Laan van Nieuw Oost-Indië 300; 2593 CE Den Haag
Deelname is gratis. Aanmelding is op volgorde van binnenkomst. 

Aanmelden

Meer informatie via Roy Teng (teng@zonmw.nl)
 

]]>
news-4252 Wed, 20 Nov 2019 09:00:00 +0100 Course Health Technology Assessment (HTA) https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/course-health-technology-assessment-hta/ Tweedaagse cursus op 20 en 27 november 2019 over doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg. Locatie: UMC Utrecht (Descartes Vergadercentrum, Matthias van Geunsgebouw)

Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg

Kosteneffectiviteit, kosten-baten, kwaliteit van leven, levensjaren in goede gezondheid, het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt als het gaat om de doelmatigheid van medisch handelen en van nieuwe interventies in de zorg. Beleidsmakers, zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties hebben behoefte aan, en vragen om, een kwantitatieve evaluatie van uitkomsten en kosten van nieuwe strategieën in de zorg. Het is immers steeds belangrijker om te kijken hoe iedere geïnvesteerde euro het beste rendeert in termen van gezondheidswinst of toekomstige besparingen.

In deze tweedaagse cursus leert u de basis principes van economisch evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg. In een mix van interactieve presentaties en werkvormen komen alle aspecten van dit onderzoek aan bod en worden een aantal case studies gepresenteerd. In een gast college komt ook de vertaling van doelmatigheidsuitkomsten naar besluitvorming aan de orde. In deze cursus, waarvoor geen achtergrondkennis vereist is, doet u in relatief korte tijd uitgebreide kennis op over doelmatigheidsonderzoek, en kunt u zelf oefenen met de aangeboden materie. De cursus is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met de vraag wat investeringen in de zorg opleveren en hoe onderzoek kan bijdragen aan transparante beslissingen in de zorg.

In 2017 is deze succesvolle cursus uitgebreid en geactualiseerd, zodat nu ook de aan belangrijkheid winnende concepten Budget Impact Analysis, early Health Technology Assessment, en Maatschappelijke Kosten Baten Analyse worden toegelicht. U krijgt zo een nog completer beeld van doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg.

Schrijf je in
Meer informatie

]]>
news-3829 Thu, 21 Nov 2019 09:00:00 +0100 Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2019 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/wetenschapsdagen-palliatieve-zorg-2019/ Deze wetenschapsdagen bieden de mogelijkheid aan onderzoekers om hun wetenschappelijke onderzoek bekend te maken en aan zorgverleners om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in de sector. De eerste focus is onderzoek. Minstens even belangrijk is de wisselwerking tussen het onderzoek en de concrete zorg aan het bed. We willen onderzoekers en zorgverleners met elkaar verbinden. Daarnaast willen we hen de kans geven om aan de hand van verschillende lezingen en workshops hun kennis te verdiepen. Dit alles met als doel om palliatieve zorg te verbreden tot een opdracht van de gehele maatschappij. 

Meer informatie

]]>
news-4638 Fri, 22 Nov 2019 08:30:00 +0100 KAMG-congres Kwetsbare mensen, kwetsbare groepen https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/kamg-congres-kwetsbare-mensen-kwetsbare-groepen/ Onze samenleving kent veel kwetsbare groepen en personen. Hier iets aan doen, is een van de belangrijkste opgaven van artsen Maatschappij en Gezondheid. Tijdens dit congres vinden zij voorbeelden en inspiratie om hun doelgroep zo goed mogelijk te ondersteunen. Achtergrond

Artsen Maatschappij en Gezondheid beschermen en bevorderen de gezondheid van kwetsbare mensen en kwetsbare groepen. Het kan gaan om kinderen, ouderen, migranten, vluchtelingen, dak- en thuislozen, seksuele minderheden, mensen die in armoede leven, gedetineerden. En mensen die getroffen zijn door wachtlijsten in de zorg, milieuvervuiling, slechte woningen, slechte toegang tot de zorg, huiselijk geweld, de lijst lijkt eindeloos.

Artsen Maatschappij en Gezondheid verdiepen zich in deze mensen en hun problemen. Met adviesgesprekken, voorlichting en door middel van onderzoek, observatie en analyse van schadelijke maatschappelijke ontwikkelingen. Ze bedenken individuele en collectieve maatregelen voor de bevordering van de gezondheid en het welzijn van kwetsbare mensen. Ze proberen hun veerkracht te ondersteunen en te stimuleren. Ze zoeken verbinding met de sociale en welzijnssector, werkgevers, scholen, gemeenten en de rijksoverheid om samen naar oplossingen te zoeken.

Programma

Tijdens dit congres wordt er vanuit verschillende perspectieven naar het werkveld van artsen Maatschappij en Gezondheid gekeken. Inspirerende sprekers delen hun visie tijdens het ochtendprogramma. In de middag zijn er verschillende sessies waaruit een keuze kan worden gemaakt. Zo is er een workshops over Psychosociale ondersteuning aan ongedocumenteerden en nieuwkomers en een sessie over het Meldpunt Bijzondere Zorg Gelderland-Zuid.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor voor alle artsen Maatschappij en Gezondheid en profielartsen voor de zorg voor de kwetsbaren onder ons.

Kosten

  • Lid KAMG € 300,00
  • Niet-lid KAMG € 325,00
  • AIOS € 160,- (AIOS NSPOH krijgen een code om zich in te schrijven)

Meer informatie en inschrijving

Kijk op de website van KAMG voor meer informatie en het inschrijfformulier.

]]>
news-4738 Wed, 27 Nov 2019 12:15:00 +0100 IMDI Congres: Technologie voor een betaalbare en bemensbare zorg https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/imdi-congres-technologie-voor-een-betaalbare-en-bemensbare-zorg/ Op woensdag 27 november 2019 vindt het jaarlijkse IMDI Congres plaats in de Zilveren Vosch te Utrecht. Tijdens deze middag staan onder andere de gehonoreerde projecten uit de IMDI/DCVA ronde Hart voor duurzame zorg op het programma. Enkele dagen voor het congres wordt bekendgemaakt welke projecten financiering zullen ontvangen. Deze projecten presenteren zichzelf aan het IMDI-netwerk en vertellen waar zij zich de komende jaren mee bezig gaan houden. Naast de nieuwe IMDI-projecten presenteren ook de drie IMDI Talentprijs (2018-2019) genomineerden hun afstudeeronderzoek voor de zaal en een jury. Aan het eind van dit congres zal bekend gemaakt worden wie er naar huis gaat met de prijs van €1500,-. Als afsluiter van de middag laten de CoRE’s (Centres of Research Excellence) voorbeelden van innovatieve technologieën op het gebied van duurzame zorg zien. En uiteraard is er tijdens deze dag volop de gelegenheid om te netwerken.

Programma

12:15-13:00 uur     Registratie en lunch
13:00-14:15 uur     Technologie voor een betaalbare en bemensbare zorg
14:15-15:00 uur     Presentaties IMDI-Talentprijs
15:00-15:20 uur     Pauze
15:20-16:10 uur     Presentaties gehonoreerde projecten Hart voor Duurzame Zorg
16:10-16:20 uur     Uitreiking IMDI-Talentprijs
16:20-16:30 uur     Nieuwe subsidierondes
16:30-17:30 uur     Borrel

Voor wie?

Het IMDI congres is voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling of gebruik van medische technologie: onderzoekers, bedrijven, gezondheidsfondsen en overheidsinstellingen.

Aanmelding

Bent u geïnteresseerd en wilt u er graag bij zijn? Meld u dan nu aan! Toegang voor het IMDI Congres is gratis, maar aanmelding verplicht. Dit is mogelijk via de ZonMw website. Doe dit uiterlijk op woensdag 20 november.

Tot woensdag 27 november in Utrecht bij de Zilveren Vosch!

]]>
news-4356 Thu, 12 Dec 2019 10:00:00 +0100 Congres Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg 2019 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/congres-goed-gebruik-hulpmiddelenzorg-2019/ Elke hulpmiddelengebruiker moet het hulpmiddel krijgen dat het beste past in de persoonlijke situatie. Dus vraaggericht, waarbij kwaliteit en maatwerk voorop staan. Op donderdag 12 december 2019 organiseren Patiëntenfederatie Nederland, ZonMw, het Ministerie van VWS en Vilans voor de tweede keer het congres ‘Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg’.

Sinds 2016 werken patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars, leveranciers en producenten intensief samen aan kwaliteitsstandaarden voor hulpmiddelen in de zorgverzekeringswet. Ook wordt er onderzoek uitgevoerd om de kwaliteit en doelmatigheid in de extramurale hulpmiddelenzorg te verbeteren.

Van theorie naar praktijk

Maar hoe zorgen we ervoor dat deze kwaliteitsstandaarden en onderzoeksresultaten daadwerkelijk worden toegepast in de praktijk? En wat is de route van een technologische zorginnovatie in de hulpmiddelenzorg: van idee naar structurele toepassing in de praktijk? Het centrale thema van de dag is dan ook ‘Hulpmiddelenzorg van theorie naar praktijk’. We bekijken de dit thema vanuit verschillende perspectieven zoals de hulpmiddelengebruiker, zorgverlener, innovator en onderzoeker.

U krijgt de gelegenheid om naast de plenaire sessie tevens twee subsessies bij te wonen. Begin november ontvangen reeds ingeschreven deelnemers als eerste de mogelijkheid om hun keuze kenbaar te maken.

Hulpmiddelenzorg in het centrum van de aandacht

We betrekken u daarnaast bij de Kennisgemeenschap Hulpmiddelenzorg en bespreken met u de voortgang rondom het Generiek Kwaliteitskader Hulpmiddelenzorg en de al ontwikkelde kwaliteitsstandaarden. Ook informeren we u graag over het ZonMw-programma ‘Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg’. Er wordt ingegaan op doelmatigheidsonderzoek binnen de hulpmiddelenzorg. Tevens worden er mooie voorbeelden gepresenteerd van lopend onderzoek binnen het programma. Een belangrijk onderwerp wat hierbij aan bod komt is de samenwerking tussen relevante partijen in het hulpmiddelenveld.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor alle partijen die betrokken zijn bij de hulpmiddelenzorg: patiëntenorganisaties, zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers, ontwikkelaars, leveranciers, producenten en andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Schrijf u nu in via het inschrijfformulier en ontvang begin november meer informatie over het programma en de subsessies.

Meer weten?

Kijk op www.hulpmiddelenzorg.nl
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Marleen Jonker via hulpmiddelen@zonmw.nl.

]]>
news-4574 Thu, 05 Mar 2020 12:00:00 +0100 Save the date: 5 maart 2020 LSH PPS dag https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/save-the-date-5-maart-2020-lsh-pps-dag/ Na vier succesvolle edities wordt op 5 maart 2020 alweer de vijfde editie van de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag (LSH PPS dag) georganiseerd! Deze dag biedt tal van mogelijkheden om geïnformeerd te worden over de activiteiten in de sector en nieuwe partners te ontmoeten. Bent u er ook dit jaar weer bij? Reserveer deze dag dan alvast in uw agenda. Wereldwijd staan wij voor grote maatschappelijke uitdagingen. Uitdagingen die wij alleen aan kunnen gaan door krachten te bundelen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Het vernieuwde Nederlandse missie-gedreven innovatiebeleid richt zich dan ook specifiek op het maatschappelijk thema Gezondheid & Zorg. Tijdens de jubileumeditie van LSH PPS dag wordt dit thema gelanceerd en richten de subsessies zich op de vier onderliggende missies: 1) Leefstijl en leefomgeving, 2) Toegang tot zorg, 3) Mensen met chronische ziekten en 4) Dementie. Centraal staat, hoe u vanuit uw organisatie kunt aanhaken op de verschillende onderliggende missies? Waar liggen kansen en mogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling? Voor antwoord op deze en meerdere vragen kunt u terecht op de LSH PPS dag.  

Daarnaast kunt u op 5 maart ook de vaste programmaonderdelen van ons verwachten; volop netwerkmogelijkheden, informatie over de openstaande en aankomende financieringsinstrumenten en inspiratie voor nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Wilt u aanwezig zijn bij deze jubileumeditie van de LSH PPS dag? Maak uw interesse kenbaar door een e-mail te sturen naar pps@zonmw.nl. Ook als u nog verdere vragen heeft zijn wij te bereiken op dit mailadres.

Medio november versturen wij de uitnodiging uit met daarbij de mogelijkheid tot aanmelding. Houd uw mailbox daarom in de gaten en noteer de dag nu alvast in uw agenda.

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid op donderdag 5 maart 2020 in Utrecht!

]]>
news-4663 Wed, 08 Apr 2020 09:00:00 +0200 NCVGZ 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/ncvgz-2020/ Er wordt al met vol enthousiasme gewerkt aan de opzet van het NCVGZ in 2020! Inschrijven is nog niet mogelijk, maar u kunt al wel de datum/plaats noteren in de agenda: woensdag 8 april 2020 in Congrescentrum 1931 (tegen de Brabanthallen aan, op loopafstand van het station) in Den Bosch. We houden u de komende maanden op de hoogte van de vorderingen van het programma. Of bezoek de website van het congres: www.ncvgz.nl

]]>
news-4610 Thu, 01 Oct 2020 00:00:00 +0200 European Implementation Event (Save the date) https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/european-implementation-event-save-the-date/ Kijk voor informatie en aanmelden op de website van European Implementation Event 2020

]]>
news-4319 Thu, 01 Oct 2020 09:00:00 +0200 Crossing borders - Overcoming boundaries 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/crossing-borders-overcoming-boundaries-2020/ The European Implementation Event 2020 (#EIE2020) will take place on October 1st and 2nd 2020 in Rotterdam, Netherlands. Pre-conference activities will occur on September 30, 2020. What is the EIE2020?

At the EIE2020, implementation – the translation, uptake and integration of research findings within the daily routines of human services – takes centre stage.

As an attendee, you will learn about latest, cutting-edge implementation science and practice; participate in inspiring and surprising discussions with international colleagues; expand your professional network; and be inspired by the diversity of this exciting discipline.

Who is it for?

The EIE2020 brings together individuals and organisations engaged in synthesising, translating, adopting and implementing evidence in human service practice and policy.

You may work in health, social welfare, education or other human service sectors; you may be a psychologist, social worker, occupational therapist, nurse, sociologist, economist or have a totally different educational background; researchers as well as practitioners, funders, organisational leaders, intermediaries and other roles are welcome at the event – as are those who are new to the field and those with extensive knowledge and experience.

Sign up for conference news!

This website is the central communication platform for #EIE2020 news. If you want to stay up to date with our conference preparation, please sign up for our newsletter.

More information

]]>