ZonMw agenda https://www.zonmw.nl/ nl-nl Sat, 08 Aug 2020 01:11:09 +0200 Sat, 08 Aug 2020 01:11:09 +0200 TYPO3 news-1601 Tue, 26 Sep 2017 16:17:03 +0200 Inspirerende Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/inspirerende-masterclass-jongerenparticipatie-in-onderzoek/ ZonMw organiseert in samenwerking met de VU en NJR 2 Masterclasses jongerenparticipatie in onderzoek op 27 november en 11 december. De masterclass is bedoeld voor zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek. Onderzoekers die samen met een jongere inschrijven voor deze dag krijgen voorrang. Het is vanaf nu mogelijk om je hiervoor aan te melden. Programma

Masterclass 1 Maandag 27 november: kennismaken met jongerenparticipatie

Deze masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, maar nog niet goed weten hoe en wat het oplevert. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg? 

Masterclass 2 Maandag 11 december: dilemma’s bij jongerenparticipatie

Op deze masterclassdag – bedoeld voor onderzoekers die al wat ervaring hebben met het betrekken van jongeren – staan dilemma’s centraal die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. 

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers. 

Wat valt er voor jongeren te halen?

Voor beide masterclasses geldt dat je er op inspirerende wijze leert wat je sterke punten zijn en ontdekt hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En zo invloed uit kunt oefenen op de hulpverlening aan jongeren. Je krijgt inzicht in en hoe je je sterke punten het beste kunt inzetten in je samenwerking met onderzoekers. 

Beide masterclasses zijn interactief opgezet. Naast het gezamenlijke deel zal ook een gedeelte van de dag apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren.  

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan één van de twee de masterclasses is gratis. 

Aanmelden 

Via deze link kun je je aanmelden voor de Masterclasses.

Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je dus alleen in als je daadwerkelijk kunt komen. 

En heel belangrijk: als je je als onderzoeker samen met een jongere inschrijft, krijg je voorrang!

Meer informatie

Tijdstip: beide masterclasses duren van 9:30 uur tot 16:30 uur 

Locatie: Utrecht centrum voor de kunsten, Domplein 4, 3512 JC Utrecht

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl 

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

]]>
news-5261 Mon, 03 Feb 2020 11:38:17 +0100 Midlife & Menopauze https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/midlife-menopauze/ Op woensdag 18 maart vindt het derde wetenschappelijke congres plaats van de Nederlandse Vereniging Gender&Gezondheid. Het thema is Midlife & Menopauze. Om 8.30 start de ontvangst. De thema's die behandeld zullen worden, zijn:

  • Overgang en werk (o.a. over ziekteverzuim, werk in de zorg, en preventie)
  • Hormoonsuppletietherapie
  • Hoe nu verder? Met WOMEN Inc. de toekomst in

Vanaf 12.30 is er een lunch beschikbaar.

Meer informatie

]]>
news-5107 Thu, 03 Sep 2020 13:45:00 +0200 Vervolgbijeenkomst ‘Aanpak en zorg voor slachtoffers van loverboys’ https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/vervolgbijeenkomst-aanpak-en-zorg-voor-slachtoffers-van-loverboys/ De bijeenkomst is verplaatst naar 3 september 2020 en zal digitaal plaatsvinden. Samenwerking in onderzoek en hulpverlening is essentieel om de zorg voor slachtoffers van loverboys te verbeteren en de kennis hierover te vergroten. Matchen bij de kennisontwikkeling over slachtoffers van loverboys is nodig om meer uit onderzoeken te kunnen halen. Het is belangrijk om zorg te geven die echt bij die unieke jongere past. Dus matched care in plaats van hokjesdenken. Samenwerken is noodzakelijk om echt vooruitgang te boeken. Dat waren conclusies van de bijeenkomst Loverboys in 2019. Vragen die toen naar voren kwamen waren: Hoe bereik je slachtoffers van loverboys en hoe begeleid je hen naar gepaste hulp? Hoe voorkom je verlies van kennis bij de overdracht van cliënten? Op donderdag 3 september 2020 vindt een vervolgbijeenkomst plaats. Er zal dan een update worden gegeven vanuit de lopende onderzoeksprojecten. Ook horen we graag welke samenwerkingen er het afgelopen jaar zijn ontstaan of geïntensiveerd. Of aan welke samenwerking er juist behoefte is en hoe we daarin kunnen faciliteren.

Datum: donderdag 3 september 2020
Tijd: 14.00-17.00 uur
Locatie: online

Voor wie?

Bent u werkzaam in het veld van loverboys of mensenhandel? Doet u onderzoek naar de problematiek of bent u dagelijks met de slachtoffers aan het werk? Bent u ervaringsdeskundige en wilt u me uw kennis een bijdrage leveren om de zorg voor slachtoffers van loverboys te verbeteren? Dan bent u van harte welkom bij de bijeenkomst. Wij hopen op een brede mix van disciplines. Ook als u niet aanwezig was op de bijeenkomst van 2019, bent u welkom.

Programma

13.45  Instroom
14.00  Welkom
14.15  Terugloop aantal meldingen van mogelijke slachtoffers (Suze Hageman, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen)
14.30  Wat hebben slachtoffers van loverboys nodig om hen nog beter te kunnen helpen en om tot een succesvolle toekomst te komen? (Floortje Kunseler en Ferdi Bekken, Fier)
14.45  Inspirerende voorbeelden van samenwerking
15.15  Pauze
15.30  Sekse-gerichte benadering bij aanpak loverboys (Juliette Sonderman, Hogeschool Leiden)
15.45  Onderzoek naar effecten van behandelprogramma’s: samenwerking met meisjes (Karijn Aussems, Christine Dedding, Maaike Muntinga (VUmc) en Anne Addink (NJi))
16.00  Discussie: Wat is nodig om kennis beter te delen en samen kennis te ontwikkelen? (Corinne Dettmeijer en Diana Monissen,Programmacommissie Veilig Opgroeien)
17.00  Einde

Het volledige programma inclusief beschrijving vindt u hier

Hoe meld ik me aan?

Deelnemers die zich eerder al hadden aangemeld voor de uitgestelde bijeenkomst krijgen voorrang op inschrijving. Zij ontvangen hierover binnenkort bericht. Wilt u het als eerste horen als er plekken over zijn? Schrijf u dan in voor de reservelijst.

Meer informatie

 

]]>
news-5222 Fri, 18 Sep 2020 09:30:00 +0200 Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/masterclass-jongerenparticipatie-in-onderzoek-1/ Op vrijdag 18 september 2020 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) opnieuw de Masterclass Jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. De masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, voor onderzoekers die enige ervaring hebben met het betrekken van jongeren en voor jongeren zelf. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg? 

Vraagstukken en dilemma’s

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers. 

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan de masterclass is gratis. 

Wat is er voor jongeren te halen?

Voor de masterclass geldt dat je er op inspirerende wijze leert hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En hoe je zo invloed uit kunt oefenen op het gezond en veilig opgroeien van jongeren. 

De masterclass is interactief van opzet. We maken tijdens de bijeenkomst gebruik van creatieve en participatieve werkvormen. Naast het gezamenlijke deel zal ook een gedeelte van de dag apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren. 

Aanmelden 

Aanmelden voor de bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk. We bekijken inmiddels de mogelijkheden voor een extra masterclass. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum, óf van ons bericht krijgen als er in september een plaatsje vrij is? Schrijf u dan in voor de reservelijst.

Praktische informatie

  • Datum en tijdstip: vrijdag 18 september van 9:30 uur tot 16:30 uur (incl. lunch)
  • Locatie: digitaal
  • Kosten: deelname is gratis 

* Indien dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is, onderzoeken we de mogelijkheid om deze masterclass digitaal aan te bieden.

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

Meer informatie

]]>
news-5889 Tue, 22 Sep 2020 13:00:00 +0200 NIEUWE DATUM: Masterclass Inclusie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/nieuwe-datum-masterclass-inclusie-in-onderzoek/ De masterclass Inclusie in onderzoek gaat over werving en rekrutering van patiënten voor onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg. De masterclass is vrij toegankelijk voor professionals in de ggz en richt zich met name op projectleiders en onderzoekers. Het Onderzoeksprogramma geestelijke gezondheidszorg van ZonMw organiseert een masterclass over inclusie in onderzoek. In deze masterclass delen experts uit het veld hun ervaringen en tips voor het optimaliseren van de werving en rekrutering van patiënten voor onderzoek.

Aanmeldingen

Deze masterclass zou op 17 maart 2020 plaatsvinden, maar door de omstandigheden en maatregelen rond het coronavirus is besloten om het uit te stellen. Degenen die zich al hebben aangemeld, worden eerst benaderd. Mocht er nog plek zijn, dan kunt u zich hier aanmelden.

Meer informatie

Bekijk de pagina over de masterclass voor meer informatie. Wij organiseren regelmatig masterclasses en andere bijeenkomsten. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons dan op LinkedIn en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

]]>
news-5866 Fri, 25 Sep 2020 13:15:00 +0200 Slotsymposium Verkenning inzet ervaringsdeskundigen https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/slotsymposium-verkenning-inzet-ervaringsdeskundigen/ Hogeschool Windesheim onderzocht 300 projecten die bij moeten dragen aan een sluitende aanpak voor de problematiek rond verwarde personen. Op dit digitale slotsymposium worden de resultaten gepresenteerd. Het project Verkenning inzet ervaringsdeskundigen betreft een tweeledige verkenning met twee doelstellingen:

  1. Een verkenning naar het daadwerkelijk betrekken van ervaringsdeskundigen in de regionale praktijkprojecten van het ‘actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag’.
  2. Een verkenning naar de inzet van ervaringsdeskundigen in 39 toegekende projecten van de ronde ‘Kleinschalige initiatieven door ervaringsdeskundigen’ die in de tweede helft van 2019.

Het slotsymposium was eerder gepland op 24 april 2020, maar is uitgesteld vanwege corona.

Meer informatie

]]>
news-4998 Wed, 04 Nov 2020 12:00:00 +0100 Symposium Lof der Verpleegkunst https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/symposium-lof-der-verpleegkunst-1/ Het thema is dit jaar 'Kunst en Kunde'. De Lof der Verpleegkunst wordt georganiseerd door de stichting Lof der Verpleegkunst die als doel heeft om het imago van het beroep van verpleegkundige verbeteren, jongeren te motiveren om te kiezen voor dit beroep en de beroepsidentiteit te versterken. Progamma

Sprekers zijn onder andere Ellen Boonstra, Teun Toebes, dr. Bauke Koekkoek, dr. Canan Ziylan en Tinie Hake. Maaike van Sasse van IJsselt en AnneLoes van Staa reiken de Lof der Verpleegkunstprijs uit.

Datum en locatie

Woensdag 4 november 2020 van 12.00 tot 17.00 uur in De Doelen te Rotterdam.

Meer informatie

]]>
news-4904 Thu, 05 Nov 2020 08:30:00 +0100 8e Nationaal Congres Palliatieve Zorg https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/8e-nationaal-congres-palliatieve-zorg/ Het 8e NCPZ wordt georganiseerd door Palliactief, in samenwerking met ZonMw. Datum en tijd
  • 5 november: 8.30-17.00 uur

Thema

Het thema van het 8e NCPZ is ‘Palliatieve zorg: Elke keer anders’ Noodzaak voor maatwerk! De behoefte aan fysieke, sociale, psychologische en/of spirituele zorg en de variatie waarin ze een rol spelen bij een individuele patiënt maken elke situatie weer uniek. Dat is wat palliatieve zorg zo bijzonder maakt.

Programma

Het programma op 5 november staat in het teken van het 10-jarig bestaan van Palliactief en het einde van het 5-jarige ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg. Het programma en de sprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie

]]>
news-5455 Thu, 15 Apr 2021 09:00:00 +0200 Save the date: Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/save-the-date-congres-goed-gebruik-geneesmiddelen-2021/ Het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen is gepland op: donderdag 15 april 2021 in de Beurs van Berlage in Amsterdam news-4959 Thu, 22 Apr 2021 08:30:00 +0200 Meet & Greet Citrienfonds 2021 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/meet-greet-citrienfonds-2021/ Benieuwd naar de tussenresultaten van de 4 programma's van het Citrienfonds? De Meet & Greet is verzet van oktober 2020 naar 22 april 2021.

Zet 22 april 2021 alvast in je agenda! De programma's Doen of laten - E-health - Registratie aan de bron - Regionale oncologienetwerken - presenteren een aantal projecten die concreet laten zien wat het effect is op de juiste zorg aan de patiënt, met de juiste informatie op de juiste plek.

Meer informatie volgt.

Informatie over het Citrienfonds

Programma Citrienfonds

]]>
news-4319 Thu, 27 May 2021 09:00:00 +0200 NIEUWE DATUM: European Implementation Event 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/nieuwe-datum-european-implementation-event-2020-1/ Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021. Je kunt voor meer informatie terecht op de website van de EIC.

Wat is de EIE2020

EIE2020 brengt professionals en organisaties samen die zich bezighouden met het samenbrengen, vertalen en implementeren van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk en beleid.
Deelnemers kunnen rekenen op de laatste inzichten rond implementatie, inspirerende en verrassende gesprekken met internationale collega's en de mogelijkheid om hun internationale netwerk uit te breiden.

Voor wie is de EIE2020?

De EIE2020 is voor professionals werkzaam in de sectoren gezondheid, welzijn, onderwijs of andere maatschappelijke dienstverlening sectoren; Bijvoorbeels als psycholoog, maatschappelijk werker, verpleegkundige, socioloog of econoom. Maar ook onderzoekers, praktijkprofessionals, subsidieverstrekkers en kennisinstituten zijn welkom op het event – net als personen die nieuw zijn in dit veld of al een uitgebreide kennis en ervaring hebben op het gebied van implementatie.

Op de hoogte blijven

Voor alle informatie en registratie kun je terecht op de website van de EIE2020. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit event.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Pauline Goense of Jos Zandvliet.

]]>