ZonMw agenda https://www.zonmw.nl/ nl-nl Sat, 14 Dec 2019 17:19:34 +0100 Sat, 14 Dec 2019 17:19:34 +0100 TYPO3 news-1601 Tue, 26 Sep 2017 16:17:03 +0200 Inspirerende Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/inspirerende-masterclass-jongerenparticipatie-in-onderzoek/ ZonMw organiseert in samenwerking met de VU en NJR 2 Masterclasses jongerenparticipatie in onderzoek op 27 november en 11 december. De masterclass is bedoeld voor zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek. Onderzoekers die samen met een jongere inschrijven voor deze dag krijgen voorrang. Het is vanaf nu mogelijk om je hiervoor aan te melden. Programma

Masterclass 1 Maandag 27 november: kennismaken met jongerenparticipatie

Deze masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, maar nog niet goed weten hoe en wat het oplevert. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg? 

Masterclass 2 Maandag 11 december: dilemma’s bij jongerenparticipatie

Op deze masterclassdag – bedoeld voor onderzoekers die al wat ervaring hebben met het betrekken van jongeren – staan dilemma’s centraal die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. 

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers. 

Wat valt er voor jongeren te halen?

Voor beide masterclasses geldt dat je er op inspirerende wijze leert wat je sterke punten zijn en ontdekt hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En zo invloed uit kunt oefenen op de hulpverlening aan jongeren. Je krijgt inzicht in en hoe je je sterke punten het beste kunt inzetten in je samenwerking met onderzoekers. 

Beide masterclasses zijn interactief opgezet. Naast het gezamenlijke deel zal ook een gedeelte van de dag apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren.  

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan één van de twee de masterclasses is gratis. 

Aanmelden 

Via deze link kun je je aanmelden voor de Masterclasses.

Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je dus alleen in als je daadwerkelijk kunt komen. 

En heel belangrijk: als je je als onderzoeker samen met een jongere inschrijft, krijg je voorrang!

Meer informatie

Tijdstip: beide masterclasses duren van 9:30 uur tot 16:30 uur 

Locatie: Utrecht centrum voor de kunsten, Domplein 4, 3512 JC Utrecht

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl 

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

]]>
news-4901 Wed, 11 Dec 2019 09:30:00 +0100 Internationale matchmaking onderzoek diabetes type 2 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/internationale-matchmaking-onderzoek-diabetes-type-2/ Op 11 december vindt een matchmakingbijeenkomst plaats voor een nieuw internationaal publiek-privaat consortium om diabetes type 2 te stoppen. Is dit iets voor uw onderneming? Meld u nu aan om gezamenlijk aan een oplossing voor diabetes type 2 te werken! Voor het nieuwe internationale onderzoeksprogramma Netherlands-Canada Diabetes Type 2 Research Consortium (kort: DRC) willen wij op 11 december Nederlandse ondernemingen de mogelijkheid bieden om aan te sluiten bij een nieuw te vormen internationaal publiek-privaat consortium naar diabetes type 2.

Financiers slaan handen ineen

ZonMw, Diabetes Fonds, Health~Holland en Canadian Institutes of Health Research (CIHR) hebben de handen ineengeslagen om een oplossing voor mensen met diabetes type 2 dichterbij te brengen. Er is veel kennis verkregen over de achterliggende mechanismen van diabetes type 2 en er zijn verschillende medicijnen en leefstijlinterventies ontwikkeld om progressie van de ziekte en symptomen te remmen. Echter, de verschillende achterliggende mechanismen in samenspel met individuele karakteristieken maken de aandoening lastig om te keren en daarom vinden wij dat het tijd is voor een grote stap.

Matchmaking

Om de samenwerking tussen onderzoekers, ondernemingen en mensen met diabetes type 2 te faciliteren organiseren we een matchmaking tussen deze partijen. Het doel van de bijeenkomst is om publiek-private consortia op te zetten die een projectaanvraag kunnen indienen. Bent u een onderneming en geïnteresseerd in deelname aan een internationaal diabetes type 2 consortium? Dan nodigen wij u van harte uit voor de matchmaking op 11 december (9:30-13:00 uur) in Hotel Schiphol.

Aanmelding

Toegang tot deze matchmaking is gratis, maar aanmelding is verplicht. Dit doet u door een e-mail te sturen naar partnershipdiabetes@zonmw.nl met daarin uw contactgegevens, met hoeveel personen u wilt komen en een korte beschrijving (in het Engels) van uw organisatie. Meld u snel aan, want er is beperkt plek.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de matchmaking of over het programma van deze ochtend? Dan kunt u deze naar ons mailen of contact opnemen met één van de financiers: Diabetes Fonds, Health~Holland, ZonMw en CIHR. Meer algemene informatie over het Diabetes Research Consortium vindt u op onze programmapagina.

]]>
news-4964 Tue, 21 Jan 2020 15:00:00 +0100 Voorlichtingsbijeenkomst EIC Accelerator https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/voorlichtingsbijeenkomst-eic-accelerator/ Bent u een innovatieve MKB-ondernemer in de technologie sector en bent u klaar voor het opschalen naar Europa of wereldwijd? Neem dan deel aan de voorlichtingsbijeenkomst EIC Accelerator (voorheen SME instrument) op 21 januari 2020, georganiseerd door RVO en ZonMw. Deze voorlichtingsbijeenkomst is speciaal gericht op innovatieve MKB’ers die klaar zijn om hun innovatie internationaal te gaan opschalen en daarvoor financiële steun kunnen gebruiken. Naast de bekende subsidie van max. 2,5 miljoen euro is er sinds oktober 2019 ook een optie voor blended finance (subsidie en equity) tot max. 15 miljoen euro. Met nog drie deadlines te gaan in 2020 (eerstvolgende op 18 maart), is dit het ideale moment om meer te weten te komen over deze subsidie.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u alle informatie over de regeling en hoe deze sinds oktober 2019 is veranderd. Daarnaast vertellen mede-ondernemers over hun ervaringen met deze competitieve subsidie. De voorbeelden komen uit de Life Science & Health sector. Tevens krijgt u alle ruimte om vragen te stellen aan deze ondernemers en de adviseurs van RVO.

Na afloop weet u:

 • of de EIC Accelerator goed aansluit bij uw bedrijf en innovatie
 • hoe deze regeling werkt
 • welke stappen u nu al kunt zetten voor een succesvolle aanvraag in maart 2020

Programma

15.00 – 15.15  Inloop met koffie
15.15 – 15.25  Welkom
15.25 – 16.00  Voorlichting subsidieregeling
16.00 – 17.00  Interviews met ondernemers uit de LS&H sector
17.00 – 17.30  Borrel

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst

Toegang is gratis, maar inschrijving is verplicht. Enkel met een aanmelding heeft u toegang tot het RVO gebouw, tevens dient u zich bij binnenkomst te kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Aanmelden is mogelijk via deze link.

MKB in Europa

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het stimuleringsprogramma MKB in Europa, een samenwerking tussen RVO en ZonMw. Meer informatie over het stimuleringsprogramma, de agenda en verslagen van eerdere bijeenkomsten vindt u op de programmapagina van MKB in Europa. Hier vindt u ook de video-opnames van de vorige voorlichtingsbijeenkomsten over de Europese regelingen Fast Track to Innovation en Eurostars.

EIC Accelerator

Bent u werkzaam bij een internationaal georiënteerd, innovatief bedrijf met de ambitie om te groeien? De EIC accelerator pilot (voorheen SME Instrument) van Horizon 2020 ondersteunt het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst. Meer informatie over de EIC Accelerator vindt u hier.

]]>
news-4927 Thu, 30 Jan 2020 13:30:00 +0100 Informatiebijeenkomst Subsidieregeling veelbelovende zorg https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/informatiebijeenkomst-subsidieregeling-veelbelovende-zorg/ Op donderdag 30 januari 2020 is er een informatiebijeenkomst over de subsidieregeling veelbelovende zorg. Bij onderzoek naar behandelingen kunnen de zorgkosten soms flink oplopen. Deze kosten zijn lastig te financieren. De meeste subsidieregelingen vergoeden die kosten niet. De subsidieregeling veelbelovende zorg doet dat wel. Van het subsidiebedrag is tenminste 80% bestemd is voor zorgkosten. Zo kan veelbelovende zorg - die bewezen effectief is - sneller in het basispakket opgenomen worden.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

]]>
news-4574 Thu, 05 Mar 2020 12:00:00 +0100 Jubileumeditie van de LSH PPS dag 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/jubileumeditie-van-de-lsh-pps-dag-2020/ Na vier succesvolle edities vindt op 5 maart 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht alweer de vijfde Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag (LSH PPS dag) plaats! Wilt u meer weten en geïnspireerd raken doornieuwe samenwerkingsvormen, financieringsmogelijkheden en het nieuwe missie-gedreven innovatiebeleid, thema Gezondheid & Zorg? En daarnaast uw netwerk verder uitbreiden? Meldt u zich dan snel aan voor de LSH PPS dag 2020. Wat kunt u verwachten?

We bieden tijdens de LSH PPS dag aan onze bezoekers een breed scala aan onderwerpen. Dit jaar is het centrale thema gewijd aan de vier missies uit het thema Gezondheid & Zorg: 1) leefstijl en leefomgeving, 2) toegang tot zorg, 3) mensen met chronische ziekten en 4) dementie. Wat houden deze missies in en hoe kunt u bijdragen of aanhaken? Daarnaast worden er thema’s behandeld die raken aan samenwerking- en financieringsmogelijkheden. Meer informatie over het programma en samenvattingen van de diverse sessies vindt u op onze website.

Voormalig volleyballer Bas van Goor verzorgt dit jaar de plenaire opening. Hij won samen met zijn Olympische ploeg  goud in Atlanta tijdens de Olympische Spelen van 1996. Na zijn carrière in de topsport richtte hij de Bas van Goor Foundation op, waar sporten en diabetes centraal staan.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd en wilt u erbij zijn op 5 maart 2020? Dat kan! De aanmelding is nu geopend en mogelijk via www.aanmelder.nl/lshppsdag2020. Toegang tot dit evenement is gratis, maar registratie verplicht.

Heeft u vragen of opmerkingen over de LSH PPS dag? Deze kunt u sturen naar pps@zonmw.nl

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid op donderdag 5 maart 2020 in Utrecht!

]]>
news-4663 Wed, 08 Apr 2020 09:00:00 +0200 NCVGZ 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/ncvgz-2020/ Er wordt al met vol enthousiasme gewerkt aan de opzet van het NCVGZ in 2020! Noteer vast in uw agenda: woensdag 8 april 2020 in Congrescentrum 1931 (tegen de Brabanthallen aan, op loopafstand van het station) in Den Bosch. We houden u de komende maanden op de hoogte van de vorderingen van het programma. U kunt zich alvast aanmelden via: www.ncvgz.nl

]]>
news-4744 Thu, 09 Apr 2020 09:00:00 +0200 Save the date: 9 april Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/save-the-date-9-april-congres-goed-gebruik-geneesmiddelen-2020/ Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Wij houden u op de hoogte via onze website en de nieuwsbrief Geneesmiddelen.
 • Aanmelden voor de nieuwsbrief Geneesmiddelen
 • ]]>
  news-4796 Tue, 12 May 2020 11:00:00 +0200 Florence Nightingale Fair https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/florence-nightingale-fair/ De fair staat voor waardering, saamhorigheid, toegankelijkheid, verdieping en herkenning. Het is een evenement vóór en dóór de zorg waarbij de zorgverlener in het zonnetje wordt gezet. Sessies en workshops

  Tijdens de Florence Nightingale Fair zullen in meer dan 40 sessies & workshops relevante en actuele thema’s worden behandeld.

  Thema's

  Thema's die aan bod komen zijn: Verpleegkundig leiderschap, Palliatieve zorg, MDL problematiek, Omgaan met probleemgedrag, Complementaire zorg, Medicatieveiligheid, Wondzorg, EBP, Klinisch redeneren, Dementie, Kleinschalig Zorgen, Wijkverpleging, Zelfsturing & zelfsturende teams, Niet-aangeboren hersenletsel, Psychiatrie, Innovaties in de zorg, Mindfulness, Gerontopsychiatrie, Borderline problematiek, ZZP’er in de zorg, Werkdruk, Carrière & Werkgeluk. En nog veel meer…

  Programma

  Voorafgaand aan het evenement krijgen alle deelnemers de mogelijkheid een eigen programma samen te stellen via een workshop keuze overzicht. Bekijk hier het complete programma.

  Locatie

  De Basiliek
  Wiltonstraat 56
  3905KW VEENENDAAL

  Meer informatie

  ]]>
  news-4903 Thu, 14 May 2020 10:00:00 +0200 EAPC World Research Congress 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/eapc-world-research-congress-2020/ Het congres biedt de mogelijkheid om experts in palliatieve zorg te ontmoeten, onderzoek te presenteren en bespreken, nieuwe ideeën op te doen en kennis te delen over hoe de behandeling en zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren. Meer belangstelling voor palliatieve zorg

  Wereldwijde belangstelling voor onderzoek naar palliatieve zorg neemt toe. Dit blijkt uit het grote aantal bijdragen dat werd ontvangen voor het laatste EAPC Research Congress. Er waren in totaal 897 abstracts ingezonden uit 55 landen wereldwijd. De toename van het aantal internationale onderzoeksinitiatieven biedt kansen voor samenwerking. De resultaten van dit soort onderzoek dragen bij aan de kennis binnen de palliatieve zorg.

  Programma

  Het Wetenschappelijk Comité heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plannen van het wetenschappelijke programma van het EAPC World Research Congress 2020. Het congres biedt niet alleen wereldexperts op het gebied van palliatieve zorg de mogelijkheid om te spreken. Het grootste deel van het wetenschappelijke programma is gebaseerd op ingezonden abstracts.

  Locatie

  Het congres wordt gehouden in het congresgebouw Fiera del Mediterraneo in Palermo, Italië.

  Kosten

  Afhankelijk van de gekozen congresdagen bedragen de kosten 366,- tot 976,- euro.

  Aanmelden

  U kunt online registreren op de registratiepagina van EAPC World Research Congress 2020

  Meer informatie

  ]]>
  news-4319 Thu, 01 Oct 2020 09:00:00 +0200 European Implementation Event 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/european-implementation-event-2020/ Het European Implementation Event 2020 (#EIE2020) vindt op 1 en 2 oktober 2020 plaats in Rotterdam. Pre-conference activiteiten zijn op 30 september 2020. Wat is de EIE2020

  Op de EIE2020 staat implementatie – de benutting van kennis in beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek – centraal. Als deelnemer leer je over de laatste stand van de kennis op het gebied van de implementatie wetenschap en praktijk; neem je deel aan inspirerende en verassende discussies met (inter)nationale collega’s; vergroot en verbreed jij je professionele netwerk; en word jij geïnspireerd door de diversiteit van deze uitdagende discipline.

  Voor wie is de EIE2020?

  De EIE2020 brengt individuen en organisaties samen die zich in de gezondheidszorg bezig houden met het synthetiseren, vertalen, implementeren en borgen van innovaties in beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek.

  Jij bent werkzaam in de sectoren gezondheid, welzijn, onderwijs of andere maatschappelijke dienstverlening sectoren; Jij bent een psycholoog, maatschappelijk werker, verpleegkundige, socioloog of econoom of hebt een totaal andere achtergrond; onderzoekers, praktijkprofessionals, subsidieverstrekkers, kennisinstituten en andere rollen zijn allen welkom op het event – net als personen die nieuw zijn in dit veld of al een uitgebreide kennisbasis en ervaring hebben op het terrein van implementatie.

  Call for abstracts 1 november 2019 – 19 januari 2020

  Werk jij in de gezondheid-, welzijns- of onderwijssector en heb je te maken met implementatievraagstukken? Dan nodigen we jou van harte uit om je abstract in te dienen bij de EIE2020! De call for abstract gaat open op 1 november 2019 en sluit op 19 januari 2020.

  Op de hoogte blijven

  Voor alle informatie, indienen en aanmelden kun je terecht op https://implementation.eu/european-implementation-event-2020/. Registratie opent op 1 november 2019. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit event.

  Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Pauline Goense of Jos Zandvliet.

  ]]>
  news-4959 Thu, 29 Oct 2020 08:30:00 +0100 Save the date: Meet & Greet Citrienfonds 2020 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/save-the-date-meet-greet-citrienfonds-2020/ Benieuwd naar de tussenresultaten van de vier programma's van het Citrienfonds? Zet 29 oktober dan alvast in je agenda! De programma's Doen of laten - E-health - Registratie aan de bron - Regionale oncologienetwerken - presenteren dan een aantal projecten die concreet laten zien wat het effect is op de juiste zorg aan de patiënt, met de juiste informatie op de juiste plek.

  Meer informatie volgt.

  Informatie over het Citrienfonds

  Programma Citrienfonds

  ]]>