ZonMw agenda https://www.zonmw.nl/ nl-nl Thu, 28 Jan 2021 17:28:52 +0100 Thu, 28 Jan 2021 17:28:52 +0100 TYPO3 news-1601 Tue, 26 Sep 2017 16:17:03 +0200 Inspirerende Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/inspirerende-masterclass-jongerenparticipatie-in-onderzoek/ ZonMw organiseert in samenwerking met de VU en NJR 2 Masterclasses jongerenparticipatie in onderzoek op 27 november en 11 december. De masterclass is bedoeld voor zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek. Onderzoekers die samen met een jongere inschrijven voor deze dag krijgen voorrang. Het is vanaf nu mogelijk om je hiervoor aan te melden. Programma

Masterclass 1 Maandag 27 november: kennismaken met jongerenparticipatie

Deze masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, maar nog niet goed weten hoe en wat het oplevert. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg? 

Masterclass 2 Maandag 11 december: dilemma’s bij jongerenparticipatie

Op deze masterclassdag – bedoeld voor onderzoekers die al wat ervaring hebben met het betrekken van jongeren – staan dilemma’s centraal die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. 

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers. 

Wat valt er voor jongeren te halen?

Voor beide masterclasses geldt dat je er op inspirerende wijze leert wat je sterke punten zijn en ontdekt hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En zo invloed uit kunt oefenen op de hulpverlening aan jongeren. Je krijgt inzicht in en hoe je je sterke punten het beste kunt inzetten in je samenwerking met onderzoekers. 

Beide masterclasses zijn interactief opgezet. Naast het gezamenlijke deel zal ook een gedeelte van de dag apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren.  

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan één van de twee de masterclasses is gratis. 

Aanmelden 

Via deze link kun je je aanmelden voor de Masterclasses.

Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je dus alleen in als je daadwerkelijk kunt komen. 

En heel belangrijk: als je je als onderzoeker samen met een jongere inschrijft, krijg je voorrang!

Meer informatie

Tijdstip: beide masterclasses duren van 9:30 uur tot 16:30 uur 

Locatie: Utrecht centrum voor de kunsten, Domplein 4, 3512 JC Utrecht

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl 

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

]]>
news-5261 Mon, 03 Feb 2020 11:38:17 +0100 Midlife & Menopauze https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/midlife-menopauze/ Op woensdag 18 maart vindt het derde wetenschappelijke congres plaats van de Nederlandse Vereniging Gender&Gezondheid. Het thema is Midlife & Menopauze. Om 8.30 start de ontvangst. De thema's die behandeld zullen worden, zijn:

  • Overgang en werk (o.a. over ziekteverzuim, werk in de zorg, en preventie)
  • Hormoonsuppletietherapie
  • Hoe nu verder? Met WOMEN Inc. de toekomst in

Vanaf 12.30 is er een lunch beschikbaar.

Meer informatie

]]>
news-6703 Thu, 28 Jan 2021 16:00:00 +0100 Talkshow #1 Beweging in Kwetsbaarheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/talkshow-1-beweging-in-kwetsbaarheid/ Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Kennis en inzicht - Dit weten we. Kijk en doe mee

Kijkers kunnen de talkshow van achter hun laptop bijwonen en vragen stellen aan de gasten. Daarnaast kunnen ze van zich laten horen via sociale media met  #BewegingInKwetsbaarheid.

Beweging in Kwetsbaarheid

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Informatie en aanmelden

]]>
news-6534 Mon, 01 Feb 2021 11:00:00 +0100 Webinar Medische Technologie - MedTech https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/webinar-medische-technologie-medtech/ De webinarserie van Translationeel Onderzoek wordt vervolgd met het thema Medische Technologie. Technologie maakt enorme stappen in alle gebieden en zo ook in de medische wereld. Hoe ontwikkelt onderzoek zich verder in dat gebied? Hoogleraar medisch ethiek Evert van Leeuwen is de gastheer van het webinar.

Arts-onderzoeker Martijn de Bruin trapt het webinar af en zal uitleggen hoe een diagnose gesteld kan worden bij niertumoren met behulp van een optisch biopt. Professor Floris Lafeber zal daarna toelichten hoe het dankzij een ‘kniedistractor’ lukt om kraakbeen te herstellen, waardoor een knieprothese kan worden uitgesteld. Tot slot zal Neuroloog Roland Thijs vertellen over de Nightwatch, een technologie om elliptische aanvallen tijdens het slapen te detecteren.

Dit belooft een interessant webinar te worden waar gerespecteerde professionals in het vakgebied mooie stappen hebben gemaakt in de medische technologie.

Klik hier om je aan te melden.

]]>
news-6659 Tue, 02 Feb 2021 10:30:00 +0100 Online informatiebijeenkomst Subsidieregeling veelbelovende zorg https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/online-informatiebijeenkomst-subsidieregeling-veelbelovende-zorg/ Het doel van deze subsidieregeling is het versnellen van de toegang van de patiënt tot veelbelovende zorg via opname in het basispakket. Zorg wordt alleen vergoed vanuit het basispakket, als het ten minste even effectief is als de gebruikelijke zorg in Nederland. Om dit te kunnen vaststellen, is kwalitatief goed (vergelijkend) onderzoek noodzakelijk. Is dit er niet, dan is (aanvullend) onderzoek nodig. Zorgkosten kunnen flink oplopen tijdens het onderzoek, terwijl deze lastig te financieren zijn. Daarom is er de Subsidieregeling veelbelovende zorg, hier worden zowel de onderzoeks- als zorgkosten gefinancierd.

Wat neemt u aan het einde mee?

In deze webinar delen we met u:

  • kennis over de procedure en de criteria van deze subsidieregeling;
  • het vernieuwde formulier voor het indienen van een projectidee;
  • tips en tricks (o.a. over hoe de commissie uw voorstel toetst).

Verder is het mogelijk om tijdens de webinar een vraag te stellen via de chat of voorafgaand naar ons te mailen via veelbelovendezorg@zinl.nl.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 2 februari 2021
Tijd: 10:30-12:00
Locatie: online

Aanmelden

Deze informatiebijeenkomst vindt slechts éénmaal per jaar plaats, dus mis hem niet en meld u nu alvast aan! U ontvangt begin januari 2021 het programma en de aanmeldlink per e-mail.

Algemene informatie over de subsidieregeling

De subsidieregeling veelbelovende zorg wordt twee maal per jaar opengesteld. De eerste ronde voor het indienen van projectideeën start op 2 februari en de tweede ronde op 27 juli 2021.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van het Zorginstituut

Vragen?

Mail naar veelbelovendezorg@zinl.nl

]]>
news-6816 Thu, 04 Feb 2021 15:00:00 +0100 IMDI congres https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/imdi-congres/ Talent en digitale zorg staan centraal. Drie IMDI Talentprijs (2019-2020) genomineerden presenteren hun afstudeeronderzoek voor u en de jury. Ook zal bekend gemaakt worden wie de prijs van €1500,- en de bokaal ontvangt. In het tweede onderdeel laten we zien wat er binnen de IMDI consortia speelt op het gebied van digitale zorg. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden? Wat leren we van de coronatijd? Waarin kunnen de IMDI consortia elkaar versterken?

Programma

15:00 – 15:10: Welkom door de voorzitter
15:10 – 15:30: Presentaties IMDI-Talentprijs
15:30 – 16:45: Presentaties en groepsdiscussie: Digitale zorg in praktijk (incl. korte pauze)
Sprekers:
• Eclaire Hietbrink: E-Supporter: Gepersonaliseerde leefstijlcoaching voor mensen met chronische aandoeningen
• Danny Claessens: De Ziektelastmeter voor een gepersonaliseerd gesprek
• Hans Kerstens: Here’s my data: Het online monitoren van spasticiteit
16:45 – 16:55: uitreiking talentprijs
16:55 – 17:00: afsluiting
Voor wie?
Het IMDI congres is voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling of gebruik van technologie: onderzoekers, zorginstellingen, bedrijven, gezondheidsfondsen en overheidsinstellingen.

Meld u aan voor het IMDI congres

Bent u geïnteresseerd en wilt u er graag bij zijn? Meld u dan nu aan! Toegang voor het IMDI Congres is gratis, maar aanmelding is verplicht. Doe dit uiterlijk op woensdag 28 januari 2021. U ontvangt vervolgens in de week voor het congres een uitnodiging met daarin de link naar de digitale omgeving.

Ja, ik meld mij aan

]]>
news-6799 Tue, 09 Feb 2021 15:00:00 +0100 Innovatiecafé digivaardig in de zorg https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/innovatiecafe-digivaardig-in-de-zorg/ De volgende digitale editie van het Innovatiecafé van Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl staat weer voor de deur! Ditmaal met het thema: digivaardig in de zorg. Hoe zorg je ervoor dat gebruikers goed met slimme en innovatieve techniek kunnen omgaan? Meld je snel aan voor dit leerzame innovatiecafé en krijg concrete handvatten, open de discussie en luister naar praktische ervaringsverhalen van collega’s in de zorg. Gebrek aan digitale vaardigheden in de zorg kost onnodig tijd en zorgt voor fouten en stress. Het vertraagt de adoptie van digitale innovaties die nodig is om de zorg duurzaam in te richten en betaalbaar te houden. Herken jij jouw organisatie hierin en heb je behoefte aan kennis om jouw medewerkers digitaal vaardiger te maken? Meld je dan aan voor ons innovatiecafé!

Wat gaan we doen?

Na een korte opening door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen Carla Kerkdijk en Rianne Teunis van zorgorganisatie Carintreggeland je mee in hun ervaringsverhaal. Ze vertellen over hun ervaringen, geleerde lessen en valkuilen met betrekking tot digivaardigheid binnen de organisatie. Daarna vertelt Jolanda van Til (Deltion College/Windesheim) over digivaardigheid in de zorg vanuit haar onderwijsperspectief. Hoe kan het mbo/hbo zorgorganisaties en innovatoren helpen in het proces om digivaardig te worden?

Na de ervaringsverhalen is het tijd voor discussie! We hebben een aantal ‘ronde tafels’ opgezet met verschillende thema’s. Open de discussie over een specifiek thema of stel die ene prangende vraag aan de professionals en ervaringsdeskundigen. Bekijk hier welke interessante sprekers aanwezig zijn.

Enthousiast? Schrijf je in!

Je kunt je aanmelden voor dit digitale innovatiecafé via deze link.

Hopelijk tot dan!

]]>
news-6234 Fri, 26 Feb 2021 15:00:00 +0100 Slotbijeenkomst verpleegkundig leiderschapsprogramma LMNR 2.0: connecting the dots https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/slotbijeenkomst-verpleegkundig-leiderschapsprogramma-lmnr-20-connecting-the-dots/ Op 26 februari vindt de slotbijeenkomst van het verpleegkundig leiderschapsprogramma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR) 2.0 plaats. Programma

Onder leiding van dagvoorzitter prof.dr. Jan Hamers debatteren de deelnemers tijdens een interactief symposium over de verbinding tussen wetenschap, onderwijs en de klinische praktijk. De keynote presentaties worden gegeven door prof. dr. Anne Marie Rafferty, president of Royal College of Nursing UK en prof. dr. Bianca Buurman.

Download de flyer voor meer informatie over het programma

Datum en tijd

Vrijdag 26 februari van 15.00 tot 17.00 uur (vanaf 14.30 digitale inloop). Meld u aan via aanmeldenlmnr@burola.nl. U krijgt daarna een link met inlogcode toegestuurd.

LMNR 2.0

Het doel van het LMNR 2.0-programma is een toename van onderzoekers binnen verplegingswetenschap en meer academische functies voor postdoctorale verpleegkundige onderzoekers. Zo ontstaat een nieuwe generatie onderzoeksleiders.

Meer informatie

]]>
news-6708 Tue, 02 Mar 2021 16:00:00 +0100 Talkshow #2 Beweging in Kwetsbaarheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/talkshow-2-beweging-in-kwetsbaarheid/ Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Leefwereld centraal - om hen gaat het. Kijk en doe mee

Kijkers kunnen de talkshow van achter hun laptop bijwonen en vragen stellen aan de gasten. Daarnaast kunnen ze van zich laten horen via sociale media met  #BewegingInKwetsbaarheid.

Beweging in Kwetsbaarheid

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Informatie en aanmelden

]]>
news-6677 Thu, 04 Mar 2021 16:30:00 +0100 GGG-themawebinar 'De perfecte subsidieaanvraag (bestaat niet)' https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/ggg-themawebinar-de-perfecte-subsidieaanvraag-bestaat-niet/ Het GGG-programma organiseert op donderdag 4 maart van 16.30 - 18.00 uur een tweede themawebinar: ‘De perfecte subsidieaanvraag (bestaat niet)’. De sprekers zullen naast hun presentatie op interactieve wijze een discussie voeren over tips en tricks voor het schrijven van een subsidieaanvraag en het samenstellen van een projectteam.

Programma

16.15 uur     Inloggen deelnemers
16.30 uur     Welkom door clusterhoofd Harald Moonen
16.35 uur     Start presentaties, gespreksleider Inge Diepman
17.55 uur     Afsluiting door dagvoorzitter

Zet de datum van 4 maart in uw agenda en meld u aan.
Het bijwonen van dit webinar is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

]]>
news-6709 Thu, 25 Mar 2021 16:00:00 +0100 Talkshow #3 Beweging in Kwetsbaarheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/talkshow-3-beweging-in-kwetsbaarheid/ Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Bestaanszekerheid - Dit is de basis. Kijk en doe mee

Kijkers kunnen de talkshow van achter hun laptop bijwonen en vragen stellen aan de gasten. Daarnaast kunnen ze van zich laten horen via sociale media met  #BewegingInKwetsbaarheid.

Beweging in Kwetsbaarheid

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Informatie en aanmelden

]]>
news-5455 Thu, 15 Apr 2021 14:00:00 +0200 Save the date: Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/save-the-date-congres-goed-gebruik-geneesmiddelen-2021/ Het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen is gepland op: donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2021 online. news-4959 Thu, 22 Apr 2021 08:30:00 +0200 Meet & Greet Citrienfonds 2021 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/meet-greet-citrienfonds-2021/ Benieuwd naar de tussenresultaten van de 4 programma's van het Citrienfonds? De Meet & Greet is verzet van oktober 2020 naar 22 april 2021.

Zet 22 april 2021 alvast in je agenda! De programma's Doen of laten - E-health - Registratie aan de bron - Regionale oncologienetwerken - presenteren een aantal projecten die concreet laten zien wat het effect is op de juiste zorg aan de patiënt, met de juiste informatie op de juiste plek.

Meer informatie volgt.

Informatie over het Citrienfonds

Programma Citrienfonds

]]>
news-6710 Thu, 22 Apr 2021 16:00:00 +0200 Talkshow #4 Beweging in Kwetsbaarheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/talkshow-4-beweging-in-kwetsbaarheid/ Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Professionals & onderwijs - Ondersteuning werkveld. Kijk en doe mee

Kijkers kunnen de talkshow van achter hun laptop bijwonen en vragen stellen aan de gasten. Daarnaast kunnen ze van zich laten horen via sociale media met  #BewegingInKwetsbaarheid.

Beweging in Kwetsbaarheid

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Informatie en aanmelden

]]>
news-4319 Thu, 27 May 2021 12:00:00 +0200 European Implementation Event 2021 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/european-implementation-event-2021-1/ Wat is de EIE2021

EIE2021 brengt professionals en organisaties samen die zich bezighouden met het samenbrengen, vertalen en implementeren van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk en beleid.
Deelnemers kunnen rekenen op de laatste inzichten rond implementatie, inspirerende en verrassende gesprekken met internationale collega's en de mogelijkheid om hun internationale netwerk uit te breiden.

Voor wie is de EIE2021?

De EIE2021 is voor professionals werkzaam in de sectoren gezondheid, welzijn, onderwijs of andere maatschappelijke dienstverlening sectoren; Bijvoorbeels als psycholoog, maatschappelijk werker, verpleegkundige, socioloog of econoom. Maar ook onderzoekers, praktijkprofessionals, subsidieverstrekkers en kennisinstituten zijn welkom op het event – net als personen die nieuw zijn in dit veld of al een uitgebreide kennis en ervaring hebben op het gebied van implementatie.

Op de hoogte blijven

Voor alle informatie en registratie kun je terecht op de website van de EIE2021. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit event.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Pauline Goense of Jos Zandvliet.

]]>
news-6711 Thu, 27 May 2021 17:30:00 +0200 Talkshow #5 Beweging in Kwetsbaarheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/talkshow-5-beweging-in-kwetsbaarheid/ Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Financiering & organisatie - Slim organiseren. Kijk en doe mee

Kijkers kunnen de talkshow van achter hun laptop bijwonen en vragen stellen aan de gasten. Daarnaast kunnen ze van zich laten horen via sociale media met  #BewegingInKwetsbaarheid.

Beweging in Kwetsbaarheid

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Informatie en aanmelden

]]>
news-6712 Thu, 24 Jun 2021 16:00:00 +0200 Talkshow #6 Beweging in Kwetsbaarheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/talkshow-6-beweging-in-kwetsbaarheid/ Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Beweging in kwetsbaarheid - Blik op de toekomst. Kijk en doe mee

Kijkers kunnen de talkshow van achter hun laptop bijwonen en vragen stellen aan de gasten. Daarnaast kunnen ze van zich laten horen via sociale media met  #BewegingInKwetsbaarheid.

Beweging in Kwetsbaarheid

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Informatie en aanmelden

]]>