ZonMw agenda https://www.zonmw.nl/ nl-nl Sat, 23 Feb 2019 00:18:38 +0100 Sat, 23 Feb 2019 00:18:38 +0100 TYPO3 news-1601 Tue, 26 Sep 2017 16:17:03 +0200 Inspirerende Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/inspirerende-masterclass-jongerenparticipatie-in-onderzoek/ ZonMw organiseert in samenwerking met de VU en NJR 2 Masterclasses jongerenparticipatie in onderzoek op 27 november en 11 december. De masterclass is bedoeld voor zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek. Onderzoekers die samen met een jongere inschrijven voor deze dag krijgen voorrang. Het is vanaf nu mogelijk om je hiervoor aan te melden. Programma

Masterclass 1 Maandag 27 november: kennismaken met jongerenparticipatie

Deze masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, maar nog niet goed weten hoe en wat het oplevert. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg? 

Masterclass 2 Maandag 11 december: dilemma’s bij jongerenparticipatie

Op deze masterclassdag – bedoeld voor onderzoekers die al wat ervaring hebben met het betrekken van jongeren – staan dilemma’s centraal die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. 

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers. 

Wat valt er voor jongeren te halen?

Voor beide masterclasses geldt dat je er op inspirerende wijze leert wat je sterke punten zijn en ontdekt hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En zo invloed uit kunt oefenen op de hulpverlening aan jongeren. Je krijgt inzicht in en hoe je je sterke punten het beste kunt inzetten in je samenwerking met onderzoekers. 

Beide masterclasses zijn interactief opgezet. Naast het gezamenlijke deel zal ook een gedeelte van de dag apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren.  

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan één van de twee de masterclasses is gratis. 

Aanmelden 

Via deze link kun je je aanmelden voor de Masterclasses.

Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je dus alleen in als je daadwerkelijk kunt komen. 

En heel belangrijk: als je je als onderzoeker samen met een jongere inschrijft, krijg je voorrang!

Meer informatie

Tijdstip: beide masterclasses duren van 9:30 uur tot 16:30 uur 

Locatie: Utrecht centrum voor de kunsten, Domplein 4, 3512 JC Utrecht

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl 

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

]]>
news-3651 Thu, 21 Feb 2019 10:00:00 +0100 Webinar subsidieoproepen verward gedrag https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/webinar-subsidieoproepen-verward-gedrag/ Op 21 februari 2019 van 10.00 tot 12.00 uur vindt een (gratis) webinar plaats over de nieuwe subsidieoproep voor ‘Regionale aanpak verward gedrag’ en ‘Integraal aanbod zorg en begeleiding’. Tijdens de webinar krijgt u meer informatie over de subsidieronde en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Wat is een webinar?

Een webinar is een online bijeenkomst. Gedurende de webinar krijgt u aan de hand van een presentatie meer informatie over de subsidieoproep. Bovendien is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan het programmateam.

Aanmelden voor de webinar

Via de link onderaan dit bericht kunt u zich aanmelden voor de webinar. U wordt via de link doorverwezen naar een registratieformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie in uw mailbox.

Meer informatie

  • Meld u aan voor de webinar
  • Nieuwsbericht over de subsidieoproepen Regionale aanpak verward gedrag en Integraal aanbod zorg en begeleiding
]]>
news-3468 Thu, 07 Mar 2019 12:00:00 +0100 Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/life-sciences-health-publiek-private-samenwerking-dag/ Donderdag 7 maart organiseren ZonMw en Health~Holland de jaarlijkse Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag (LSH PPS) in Utrecht. Op deze LSH PPS dag gaat het niet alleen over de kansen van publiek-private samenwerkingsvormen, maar worden er ook mogelijkheden geboden om nieuwe samenwerkingen op te starten. Door het verbinden van onderzoekers en ondernemers kan er gezamenlijk gewerkt worden aan een innovatieve gezondheidszorg. Een die de eindgebruiker betrekt en waar economische kansen worden benut. Zo ontstaat innovatie door co-creatie.

Onderwerpen

Ook dit jaar bieden we een gevarieerd programma voor onderzoekers, ondernemers en eindgebruikers. Tijdens deze middag hoort u ook meer over de nieuwe subsidiemogelijkheden voor publiek-private samenwerkingen en is er voldoende gelegenheid om gericht partners te vinden en te netwerken. Laat u op 7 maart informeren over de rol van het MKB, Citizen Science en Medical Devices & e-Heath in publiek-private samenwerkingen en financieringsvormen in verschillende onderzoeksfasen.

Inschrijving

De inschrijving voor deze middag is geopend en kan via onze website. Toegang is gratis, maar registratie is verplicht.

]]>
news-3551 Thu, 07 Mar 2019 12:30:00 +0100 Conferentie De Nationale Wetenschapsagenda: Vernieuwende risico’s of risicovolle vernieuwing? https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/conferentie-de-nationale-wetenschapsagenda-vernieuwende-risicos-of-risicovolle-vernieuwing-1/ De Nationale Wetenschapsagenda organiseert op donderdag 7 maart een conferentie voor betrokkenen en geïnteresseerde met als onderwerp: "Vernieuwende risico’s of risicovolle vernieuwing?". Tijdens de conferentie gaan we dieper in op de noodzaak voor vernieuwend onderzoek binnen de Nationale Wetenschapsagenda.
Aanmelden

De conferentie is gratis toegankelijk. U kunt uw deelname registreren op de evenementpagina van de conferentie.

Programma

De overkoepelende ambitie van het NWA-programma is het leveren van een positieve, structurele bijdrage aan de kennismaatschappij van morgen, door vandaag bruggen te slaan en met elkaar wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Tijdens de conferentie geven we een update hoe de NWA dat bewerkstelligt en een overzicht van de calls en initiatieven die nu worden uitgerold.

Opening nieuwe call

Ook openen we tijdens het congres een nieuwe NWA-call: De Ideeëngenerator. Een laagdrempelig instrument waarmee de NWA ruimte wil bieden voor kleinschalige, risicovolle onderzoeksprojecten. Hoe past dit binnen de ambitie van het NWA programma? Tijdens deze conferentie zullen we dieper ingaan op de waarde van het nemen van risico’s, de relevantie van ‘mislukt’ onderzoek, en de waarde van ongeremde nieuwsgierigheid.

Het volledige programma vindt u op de evenementpagina van de conferentie.

Mocht u vragen hebben over de organisatie van de bijeenkomst of uw aanmelding, dan kunt u deze mailen naar nwa@nwo.nl of bellen naar 070-3440580.

Meer informatie

]]>
news-3324 Tue, 12 Mar 2019 13:00:00 +0100 Masterclass implementatie van onderzoeksresultaten in de geestelijke gezondheidszorg https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/masterclass-implementatie-van-onderzoeksresultaten-in-de-geestelijke-gezondheidszorg/ Het denken over en werken aan implementatie van onderzoeksresultaten roept vaak veel vragen op. Het Onderzoeksprogramma ggz organiseert daarom een masterclass waarin de implementatie van onderzoeksresultaten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) centraal staat. Het doel van effectieve implementatie is dat de eindgebruikers – cliënten en naasten – profiteren van het beleid en de handelingen. Nieuwe informatie en inzichten verspreiden zich echter niet vanzelf. De weg naar de praktijk duurt vaak lang. Tijdens de masterclass worden daarom door verschillende experts sessies gegeven over het invoeren, opschalen en implementeren van onderzoeksresultaten. Hierbij kan gedacht worden aan implementatietools, het verkrijgen van financiering binnen de huidige wet- en regelgeving van de ggz en de implementatie van e-health.

Deelname aan de masterclass is kosteloos. Inschrijving staat open voor alle geïnteresseerden en in het bijzonder voor de projectleiders van het Onderzoeksprogramma ggz. Houd de datum daarom vast vrij in uw agenda. 

Meer informatie

Download het volledige programma

Meld u aan via het online aanmeldformulier

Onderzoeksprogramma GGz

]]>
news-3592 Wed, 13 Mar 2019 09:00:00 +0100 4e symposium Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/4e-symposium-kennisplatform-veehouderij-en-humane-gezondheid/ Hoe geven we met elkaar vorm aan de toekomst van de veehouderij in Nederland, met zorg voor de gezondheid van mens en vee? Op woensdag 13 maart 2019 organiseert het Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid het 4e symposium in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het thema is 'Naar een duurzaam gezonde leefomgeving voor mens en vee'.

Doelgroep

Het symposium is voor professionals op het gebied van humane en veterinaire gezondheid en milieu dus werkzaam bij omgevingsdiensten, GGD'en, agrarisch bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Burgervertegenwoordigers en bestuurders met interesse in het onderwerp zijn ook van harte welkom.

Programma

Een belangrijk doel deze dag is onderlinge uitwisseling. Daarom zijn er 10 interessante workshops waaraan u in 2 rondes deel kunt nemen.

U kunt zich aanmelden en uw keuze voor de workshops doorgeven via de website van het Kennisplatform.

Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid

Wij participeren in het Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid. Samen met het RIVM, Wageningen University & Research, UU, GGD GHOR Nederland, Omgevingsdienst NL en LTO. Het doel is om samen bestaande kennis te bundelen, duiden en ontsluiten over veehouderij en de gezondheid van mens en dier. Bij de thema's antibioticaresistentie en zoönosen zijn wij betrokken.

Meer informatie

]]>
news-3207 Thu, 04 Apr 2019 09:30:00 +0200 Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2019 https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/congres-goed-gebruik-geneesmiddelen-2019/ Op donderdag 4 april 2019 organiseert ZonMw het 7e congres Goed Gebruik Geneesmiddelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het programma is bekend en aanmelden is mogelijk. Voor wie

Het GGG-congres is bedoeld voor onderzoekers, (huis)artsen, medisch specialisten, (ziekenhuis)apothekers, apothekersassistenten, (gespecialiseerd) verpleegkundigen, maar ook voor beleidsmakers, koepelverenigingen, farmaceutische industrie, zorgverzekeraars, studenten en patiënten(organisaties).

Programma

Het gevarieerde programma met presentaties van recent onderzoek, paneldiscussies en interactieve sessies belicht de resultaten van projecten uit het ZonMw programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en andere ZonMw-programma’s, en andere innovatieve onderzoeksprojecten. Daarnaast komen ter inspiratie en navolging voorbeelden aan bod van nieuwe initiatieven en ontwikkelingen uit de dagelijkse praktijk.

In deze editie wordt samengewerkt met Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM), Bijwerkingencentrum Lareb, College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG), Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), Zorginstituut Nederland (ZIN) en Geneesmiddelenbulletin (GEBU).

Netwerken

Tijdens de pauzes en de afsluiting van het congres is er volop mogelijkheid voor netwerken op laagdrempelige wijze. Voor zowel professionals als medisch studenten biedt het congres alle gelegenheid tot het genereren en delen van kennis en het vergroten van hun netwerk.

Meer informatie en aanmelden

>Bekijk hier het volledige programma en meld u aan.
 

]]>
news-3565 Thu, 04 Apr 2019 13:00:00 +0200 2e Informatiebijeenkomst Stimuleringsregeling E-health Thuis https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/2e-informatiebijeenkomst-stimuleringsregeling-e-health-thuis/ Bent u aanbieder of inkoper van ondersteuning of zorg en wilt u een e-health toepassing(en) opschalen en borgen? Dan is de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) wellicht iets voor uw samenwerkingsverband. Langer zelfstandig thuis met hulp van e-health

Het op grotere schaal en structureel inzetten van e-health in de zorg en ondersteuning van mensen thuis is waar de nieuwe Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) over gaat. E-health om het voor méér mensen mogelijk te maken dat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen. E-health om het voor zorgverleners mogelijk te maken een betere kwaliteit van dienstverlening te kunnen leveren met minder werkdruk en meer voldoening. En e-health die het voor gemeenten en zorgverzekeraars mogelijk maakt om met dezelfde budgetten meer mensen te helpen.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld

Bent u een aanbieder van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz (thuis)) en wilt u samenwerken met tenminste één zorgaanbieder (gemeenten, verzekeraars, zorgkantoren) en andere partijen zoals eindgebruikers (cliënten, mantelzorgers, professionals) of leveranciers van e-health toepassingen? Dan kunt u namens het samenwerkingsverband – het zogenaamde innovatiecluster e-health – een aanvraag voor subsidie indienen.  

Hoe dat moet en wat de spelregels zijn, leggen wij u graag uit tijdens de informatiebijeenkomst. Bent u niet in de gelegenheid om naar Utrecht te komen? Dan kunt u zich ook aanmelden voor de live stream van deze bijeenkomst. U kunt op uw eigen werkplek de bijeenkomst volgen en uw vragen stellen.

Voorlopig programma

13:00 uur    registratie bezoekers
13:30 uur    welkom en opening
13.40 uur    toelichting SET-regeling en vragen
14.15 uur    toelichting SET-up ondersteuning projecten
14.30 uur    workshop coalitievorming
15.30 uur    gelegenheid voor individuele vragen aan de adviseurs
                  borrel
17.00 uur    einde bijeenkomst

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in het Beatrixgebouw, Jaarbeurs in Utrecht. Geeft u bij uw aanmelding alstublieft aan of u naar de bijeenkomst komt, of dat u de bijeenkomst via de live stream wilt volgen.

U kunt zich hier aanmelden.

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en ZonMw

Meer informatie

Voor meer informatie over de regeling en hoe u de aanvraag kunt indienen, kijkt u hier RVO.
Voor meer informatie over SET-up en andere interessante links kijkt u op de ZonMw SET pagina.

Heeft u vragen over de bijeenkomst? Mail deze dan naar SET@zonmw.nl.

 

]]>
news-3233 Thu, 11 Apr 2019 09:00:00 +0200 NCVGZ 2019 (Nederlands Congres Volksgezondheid) https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/ncvgz-2019-nederlands-congres-volksgezondheid/ We kijken terug naar de kennis die 20 jaar Preventie heeft opgeleverd en blikken graag met u vooruit. Hoe zorgen we er samen voor dat we kennis blijven ontwikkelen die aansluit bij waar de praktijk behoefte aan heeft? We gaan graag samen met u aan de slag om samenwerking te stimuleren tussen praktijkprofessionals en onderzoekers. De laatste beleidsontwikkelingen en trends zijn het uitgangspunt voor onze track met interactieve sessies, met inbreng van experts en het veld. We hopen u te mogen verwelkomen! Sessie 1: SEGV anders benaderen: waar zit de winst?

20 jaar Preventie onderzoek heeft ook voor Sociaal Economische Verschillen (SEGV) goede inzichten en aanpakken opgeleverd. Maar de verschillen zijn nog niet uit de wereld. Wat weten we dat werkt en hoe sluit dat aan bij de laatste beleidsontwikkelingen? Met de bril van ‘potentie’ kijken we naar persona’s. Waar zitten in de verschillende werkvelden mentale gezondheid, integrale wijkaanpakken, jeugd, sport, armoede en schulden de huidige kansen en mogelijkheden om gezondheid te verbeteren. Doe nieuwe inzichten en inspiratie op en breng uw kennis en ervaring in aan één van de werktafels.

Sessie 2: Preventie van morgen: versterk je innovatiekracht!

Wat moet u als public health professional in huis hebben om goed te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen? We belichten tijdens deze sessie toekomstige trends en ontwikkelingen. Wat vraagt dat van u als professional? Deze masterclass richt zich op kennis en vaardigheden, die uw innovatiekracht zullen versterken.

Sessie 3: Bouwstenen voor een stevig netwerk

Praktijk, onderzoek en beleid kunnen het niet alleen. Ook lokaal, regionaal en landelijk wordt daarom steeds meer samengewerkt. De vraag die dan heerst: heeft uw netwerk een stevig fundament? Of is het de passie die u verbindt? Tijdens deze interactieve sessie gaan we in op het beter verbinden van initiatieven en lerende netwerken.

Meer details over de sessies volgt binnenkort.

Meer informatie

Bekijk het gehele programma en schrijf u in via www.ncvgz.nl

 

]]>