Week van de Implementatie

Hoe houd je rekening met verschillende gezondheidsvaardigheden van patiënten? Hoe implementeer je een interventie succesvol op alle basisscholen? Hoe zorg je ervoor dat je collega’s e-health op de goede manier inzetten? Wat kun je doen om richtlijnen effectief in te voeren? Voor iedereen die enthousiast aan veranderingen in de gezondheidszorg of jeugdsector werkt, is de Week van de Implementatie – van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari 2018 - hét moment om te laten zien waarmee je bezig bent en om te leren van ervaringen van anderen.

Hoe werkt de Week?

Als professional in de jeugdsector of gezondheidszorg krijg je in de Week van de Implementatie de kans om de verandering waaraan jij werkt voor het voetlicht te brengen. Dat kan door een activiteit te organiseren waarbij je bezoekers meeneemt in je aanpak. Op die manier inspireer je anderen en kun je hen bovendien ondersteunen omdat zij misschien soortgelijke vragen hebben. Of door in de Week van de Implementatie interessante activiteiten van andere organisaties te bezoeken.

Organiseer een activiteit!

Op scholen, in de kinderopvang, bij huisartsenposten, in verpleeghuizen, in welzijnsorganisaties, in ziekenhuizen, in jeugdhulpinstellingen, bij gemeenten, op hogescholen of universiteiten: op al die plekken vinden continu veranderingen plaats. Klein of groot. Met weinig of veel impact. Makkelijk of moeilijk. In de Week van de Implementatie maken we samen inzichtelijk welke veranderingen er gaande zijn, hoe we deze aanpakken, welke problemen je daarbij tegen kan komen en hoe je die kunt oplossen. Zo genereren we meer aandacht voor het groeiende vakgebied van ‘implementeren’. Je kunt allerlei activiteiten organiseren over diverse onderwerpen, zo lang het maar gaat om het implementeren van veranderingen in de gezondheidszorg of jeugdsector. Dus kom in actie en laat zien wat werkt! Als je een activiteit organiseert, kun je deze bij ons aanmelden zodat we je activiteit een plek kunnen geven in het activiteitenoverzicht op www.weekvandeimplementatie.nl. Zet jouw verandering in de etalage, doe mee en inspireer anderen.

Activiteiten ZonMw

ZonMw is op meerdere manieren betrokken bij de Week van de Implementatie 2018. Zo organiseren we een workshop voor studenten en een projectleidersbijeenkomst van het programma 'Palliantie. Meer dan Zorg'. Ook zijn we betrokken het Innovatiecafé van Zorg voor Innoveren en draagt Barbara van der Linden bij aan een internationale, eendaagse conferentie met de workshop Promoting implementation: the role of funding agencies.

Een overzicht van activiteiten waarbij ZonMw betrokken is:

Meer weten en activiteiten aanmelden

Ben je benieuwd naar deze en alle andere activiteiten tijdens de Week van Implementatie? Ga voor alle informatie naar www.weekvandeimplementatie.nl.  Je kunt je via de website ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Vragen? Mail: implementatie@nji.nl.

Meer informatie over ZonMw en implementatie

 

 

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website