Op 31 januari 2023 organiseert het Joint Programming Initiative a Healthy Diet for a Healthy Life (JPI HDHL) een webinar over de wereldwijde voedselcrisis “Food (in)security due to crisis”. Het webinar is van 14.30-16.00 uur en wordt in het Engels gegeven.

Met een groeiende wereldpopulatie kampen steeds meer landen met voedselschaarste. Door wereldwijde problemen zoals klimaatverandering, de opkomst van conflicten, en COVID-19, zullen zowel de voedselprijzen als voedseltekorten enorm oplopen. Tijdens het webinar zullen verschillende sprekers verder ingaan op alle aspecten van de voedselcrisis. Geïnteresseerd? Registreren kan via het online formulier van het JPI HDHL.

Sprekers

  • Prof. Karsten Köhler (moderator), professor Voeding en Beweging aan Technische Universiteit München, Duitsland. Daarnaast is hij lid van de JPI HDHL Scientific Advisory Board.
  • Dr. Megan Blake (spreker), hoofddocent afdeling Geografie aan University of Sheffield, UK. Ze is een erkend expert op het gebied van voedselzekerheid en voedselrechtvaardigheid.
  • Prof. Corinna Hawkes (spreker), professor Food Policy aan City, University of London, UK. Haar werk staat in het teken van het verbeteren van voedselbeleid om een effectiever voedselsysteem vorm te geven.
  • Hugo de Vries (spreker), Research Director bij INRAE, Frankrijk. Hij is coördinator van het CSA FOODPathS, een consortium dat vorm zal geven aan het toekomstige Horizon Europe Sustainable Food Systems partnership.

Programma

14:30 – 14:35: Introductie JPI HDHL en moderator Prof Karsten Köhler
14:35 – 14:40: Introductie sprekers
14:40 – 15:15: Presentaties door Dr Megan Blake en Prof Corinna Hawkes
15:15 – 16:00: Paneldiscussie met de drie sprekers en een Q&A, gemodereerd door Prof Karsten Köhler.

Aanpak van maatschappelijke problemen

Het JPI HDHL wil grote maatschappelijke problemen op het terrein van voeding, bewegen en gezondheid aanpakken. Komend jaar organiseert het JPI HDHL samen met experts uit het veld, meerdere webinars om enkele thema’s verder uit te lichten.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website