ZonMw organiseert op maandag 26 oktober om 10.00 uur een webinar, waarin prominente onderzoekers uit het translationeel onderzoek vertellen met welke ATMP’s (ofwel geavanceerde therapeutische medicinale producten) ze nu bezig zijn en wat onderzoek naar zo'n therapie zo ontzettend interessant, maar ook heel ingewikkeld maakt.

Kunnen organen vervangen of gerepareerd worden met behulp van stamceltherapie? Hoe ver zijn we in het genetische knippen en plakken om ziekten te genezen of te voorkomen? Met de huidige ontwikkelingen zijn dit therapieën die een enorme impact hebben. Tegelijkertijd ondervinden de onderzoekers ook moeilijkheden in regelgeving en ethiek. Prominente onderzoekers uit het translationeel onderzoek vertellen met welke ATMP’s ze nu bezig zijn en wat onderzoek naar zo'n therapie zo ontzettend interessant, maar ook heel ingewikkeld maakt.

Aanmelden voor het webinar (Webinargeek)

Sprekers zijn prof. Annemieke Aartsma-Rus (LUMC), dr. Mirjam Heemskerk (LUMC) en dr. Jeroen van den Beucken (Radboudumc). De moderator is prof. Rob Hoeben (LUMC).

Serie webinars over translationeel onderzoek

Al meer dan 15 jaar stimuleert ZonMw via verschillende subsidieprogramma’s translationeel onderzoek. Rondom de evaluatie van deze programma’s eind dit jaar organiseren we een serie webinars over ontwikkelingen in translationeel onderzoek, zoals ATMP’s, vaccins, genomics, leefstijlgeneeskunde en medtech.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website