De VSO organiseert samen met de VNG dit online ‘kennisfestival’ ter verdieping en verbinding van de spelers in het speelveld: de gemeentelijke onderzoekers, onderzoekers van landelijke kennisinstellingen, data-analisten, datascientists én beleidsadviseurs. Samen werken we aan een kennisnetwerk voor lokale impact. Samen maken we kennis voor beter gemeentelijk beleid!

14:00 – 15:15 Plenair programma

In de speciaal voor deze gelegenheid ingerichte Studio Kennis presenteren gastheer Geert Maarse en co-gastheer Vincent Roozen (gemeentesecretaris van Rotterdam) deze bijzondere editie van het VSO congres! Zij gaan met vier gasten in gesprek over de rol van kennis(productie) voor beleid in de huidige samenleving.  Hoe kan dat beter? Wie heeft daarin welke rol? Dit zijn de gasten:
•    Hans Mommaas, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, hij opent met een betoog over de spanning tussen kennis en beleid;
•    Ilma Merx, interim-gemeentesecretaris van de gemeente Den Haag, zij vertegenwoordigt ‘het gemeenteperspectief’;
•    Onno de Zwart, directeur Verwey-Jonker Instituut, hij belicht vanuit de invalshoek van de wetenschap;, en
•    Nart Wielaard sluit af met een flitscollege over hoe we kunnen voorkomen dat we verblind worden door spookcijfers.

15:30 – 16:15 Workshops naar keuze

Na een korte pauze schakel je over naar een van de 12 workshops naar keuze. Bekijk het keuzeprogramma en meld je aan.

16:30 – 17:00 Plenaire afronding en borrel

Inschrijven

Ga naar de  congreswebsite, bekijk het keuzeprogramma en meld je aan via het online inschrijfformulier. Vergeet je niet aan te melden, want zonder naam en emailadres kunnen we je niet uitnodigen. Aanmelden is gratis maar niet vrijblijvend. Bij aanmelding gaan we er ook vanuit dat je deelneemt. We zien je graag op 25 juni!

P.S. Met dit congres zoeken we nadrukkelijk de verbinding tussen lokale en nationale onderzoekers, lokale en nationale beleidsmedewerkers en datascientists. We waarderen het enorm als je deze mail dan ook wilt doorsturen naar mensen in en vooral buiten je netwerk.   

Met vriendelijke groet mede namens de overige congresteamleden:
Kees Breed (VNG), Christine Clement (Den Haag), Bianca Ploeg (Utrecht), Isabella Janssen (Utrecht), Hüseyin Seker (Kennispunt Twente), Feiko Grip (Amsterdam), Harry ten Caten (Eindhoven), Marieke den Os, Karen Malta, Koen Berfelo (Malta en de Keyzer).

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website