Wilt u alles weten over de laatste wetenschappelijke inzichten rond onderzoek naar kernelementen in de jeugdsector? Kom dan op 26 november 2020 naar dit symposium

Datum: 26 juni 2020
Tijd: 9.30 – 17.00
Locatie: Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht


Kernelementen

Om kinderen en gezinnen optimale hulp te kunnen bieden is de afgelopen jaren in 7 thematische consortia onderzoek gedaan naar essentiële kernelementen in behandelingen voor psychosociale problemen bij kinderen en gezinnen. De doelstelling van dit onderzoek is ieder kind en gezin effectieve hulp te bieden door uit de grote hoeveelheid van interventies en programma’s te distilleren welke elementen nu eigenlijk bij wie echt het verschil maken.

Inhoud symposium

Tijdens dit symposium hoort u in verschillende plenaire presentaties en (interactieve) deelsessies wat het onderzoek naar kernelementen opgeleverd heeft en welke lessen er opgedaan zijn om goed onderzoek naar kernelementen van interventies uit te kunnen voeren. Ook denken we na over welke mogelijkheden dit type onderzoek voor jouw onderzoekvragen biedt.
De 7 consortia ‘Effectiviteit psychosociale interventies Jeugd’ presenteren hun resultaten en mogelijke implicaties voor de praktijk. Ook gaan we met elkaar in gesprek over de lessen die hierbij zijn opgedaan.

Voor wie?

Het symposium is gericht op onderzoekers, projectleiders, commissieleden en andere geïnteresseerden.

Zelf kennis delen?

Denkt u dat de uitkomsten van uw onderzoek naar kernelementen ook een plek moeten krijgen op dit symposium, neem dan contact op met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl. 

Aanmelden

Het volledige programma is nog niet bekend, maar volgt zo snel mogelijk. Inschrijven voor de bijeenkomst is wel al mogelijk. Als u zich voor deze bijeenkomst heeft ingeschreven houden we u per mail op de hoogte. Wilt u het programma afwachten? Houd dan onze nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina ZonMw: Jeugd in de gaten!

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website