Bent u POH-GGZ of geestelijk verzorger in de thuissituatie? En wil u zich verder ontwikkelen op het gebied van zingeving? En daarin samenwerken met andere professionals in de eerstelijns zorg- en hulpverlening? Kom dan naar de slotbijeenkomst van actieonderzoek SamenZin!

Programma

Wat u kunt verwachten:

 • een afwisselende en leerzame combinatie van presentaties, workshops en ruimte voor ontmoeting
 • uitbreiding van uw netwerk binnen de eerste lijn
 • leer met en van elkaar over goede zorg voor zingeving
 • meer leren over samenwerking rondom zingeving in de eerste lijn
 • kennis vergroten over wat cliënten ervaren als goede zorg voor zingeving
 • een toolbox met instrumenten die helpen om uw zorg voor zingeving te evalueren

Voor wie?

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor zorg voor zingeving! Als u de gelegenheid heeft kom dan vooral met een duo-partner POH-GGZ of geestelijk verzorger of andere zorgprofessional die graag meer wil leren over zorg voor zingeving.

Aanmelden

Meld u aan via de website van de Universiteit voor Humanistiek. 

Workshops

Bekijk hieronder een korte beschrijving van de workshops. U kunt, op de dag zelf, in 2 rondes kiezen voor een workshop.

 1.  Inspiratie in uw eigen werk
  Rondom ons werk en onze werkplek gebeurt er van alles dat invloed op ons functioneren heeft. Op welke wijze houdt u inspiratie in uw werk? Vanuit welke grondhouding bied u de zorg voor zingeving die u wilt bieden?
 2. Training Zingeving voor jongeren: groepsaanbod door geestelijk verzorgers en POH-GGZ
  Jong zijn in deze tijd vraagt veel levensvaardigheden en gaat gepaard met wezenlijke levensvragen. In deze workshop wordt iets verteld over een training die door POH-GGZ en geestelijk verzorgers samen is gemaakt en waarbij jongeren met elkaar leren delen wat het leven lastig maar ook de moeite waard maakt.
 3. Zorg voor zingeving evalueren
  Evalueren van zorg voor zingeving doen we niet zo veel, blijkt uit een rondvraag onder diverse professionals op het gebied van zorg voor zingeving. Maar zou het niet juist veel kunnen opleveren als we wisten hoe onze cliënt onze zorg ervaart, en hoe we hierdoor (tijdig) bij kunnen sturen? Deze workshop geeft handvatten om de Toolbox Participatieve Evaluatie van Zorg voor Zingeving te gebruiken.
 4. Samenwerking in de eerste lijn tussen geestelijk verzorgers en POH-GGZ
  Verbeteren van de zorg voor zingeving rondom de huisartsenpraktijk kan goed door kennis te maken met de POH-GGZ en andersom, met de geestelijk verzorger Thuis die nieuw is ingestapt in het eerstelijns werkveld. Maar hoe ga je daarna samen verder? Wat moet je van elkaar weten en wat kun je van elkaar leren?

ZonMw en zingeving en geestelijke verzorging

Hoe kan aandacht voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie ingebed worden, rekening houdend met mogelijkheden van professionals en behoeften van de zorgvrager? Om deze vraag te beantwoorden, investeren wij met het programma Zingeving en Geestelijke verzorging in kennisontwikkeling en -implementatie. Actieonderzoek SamenZin is een van de projecten die deel uitmaakt van het programma.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website