Een groep ouderen rond een laptop

Met welke slimme oplossingen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen? Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar moet u op letten bij implementatie? En wat is de keerzijde van deze nieuwe technologie? Helpt technologie ook tegen eenzaamheid? Als u geïnteresseerd bent in deze vraagstukken nodigen we u, of een vertegenwoordiger van uw organisatie, graag uit voor Slimmer Thuis: hét congres met slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen.

Op 23 mei 2019 ontmoet u in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam professionals die hun kennis delen over nieuwe en bestaande slimme oplossingen, succesvolle implementaties en samenwerken binnen een gemeente over de verschillende domeinen. Door de inspirerende voorbeelden wordt de bezoeker uitgedaagd om zelf vervolgstappen te zetten, kennis te verspreiden en slimme samenwerkingen aan te gaan. Met als doel de kwaliteit van leven voor ouderen thuis te verbeteren en eenzaamheid te doorbreken.

Tijdens deze dag presenteert ZonMw slimme oplossingen uit het Active & Assisted Living (AAL) programma en hoe je samen met ouderen oplossingen ontwikkelt. Daarnaast verzorgt het programma Stimuleringsregeling Ehealth Thuis (SET) een workshop over coalitievorming en is SET aanwezig met een stand. Verder spreken Minister Hugo de Jonge (VWS), Neelie Smit Kroes (oud EU-commissaris) en Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS) op het congres.

Aanmelden en meer informatie vindt u op de website van Slimmer Thuis.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor bestuurders/beslissers én mensen uit de praktijk van gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, zorgverzekeraars/kantoren, woningbouwcorporaties, bedrijven, ouderen- en mantelzorgadviseurs, mantelzorgmakelaars, leveranciers van oplossingen, start-ups, en kennispartners met interesse in:

  • wat wel en niet werkt in de implementatie van slimme oplossingen;
  • positieve en negatieve effecten van bestaande technologieën;
  • het breder verspreiden van bestaande en nieuwe oplossingen voor thuiswonende ouderen.

En voor iedereen die slimme coalities wil sluiten om slimme oplossingen te implementeren.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website