Hoewel ouderen over het algemeen tot de gelukkigste leeftijdsgroepen van Nederland behoren, kunnen er uitdagingen zijn in het behouden van de zin in het latere leven. Welke zingevingsproblemen kunnen een rol spelen bij het ouder worden? Welke ondersteuning bij zingeving vinden ouderen passend en wat betekent dit voor uw werk als professional of vrijwilliger?

Samen met ouderen, professionals en vrijwilligers gaan we daar in deze masterclass dieper op in.

Voor wie?

Ouderen, huisartsen, POH-ers, sociaal werkers, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, paramedici, geestelijk verzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij ondersteuning en zorg voor ouderen.

Programma

De masterclass bestaat uit korte presentaties en een interactief deel. U gaat ook zelf met de sprekers, met ouderen en met vakgenoten in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Doel

U krijgt meer kennis van zingeving bij ouderen en van passende ondersteuning daarbij. Die kennis komt onder andere uit 2 recente actieonderzoeken. Na afloop bent u beter in staat aandacht te hebben voor de zingevingsbehoefte van ouderen en om zorgverlening aan te passen aan deze behoefte. Tot slot gaat u werken met praktische hulpmiddelen voor passende ondersteuning bij zingevingsvragen.  

Wanneer en waar?

Agora en ZonMw nodigen u van harte uit voor deze masterclass op 17 november 2022, 15.00 – 17.00 uur, online. Zet de datum alvast in uw agenda!

Aanmelden

Deelname is gratis. Meld u aan via deze website.

3 online masterclasses

Deze masterclass is onderdeel van een reeks masterclasses. Meld u ook aan voor de andere 2 masterclasses:

ZonMw en Zingeving en geestelijke verzorging

Hoe kan aandacht voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie ingebed worden, rekening houdend met mogelijkheden van professionals en behoeften van de zorgvrager? Om deze vraag te beantwoorden, investeren wij met het programma Zingeving en Geestelijke verzorging in kennisontwikkeling en -implementatie.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website