Wilt u graag weten wat creatieve werkvormen en gestructureerd werken kunnen bijdragen aan gesprekken over zingeving? En wat dit u en uw cliënten te bieden heeft? In deze masterclass verkennen we de waarde van gestructureerd werken en creatieve werkvormen aan de hand van het gespreksmodel ‘In dialoog met je levensverhaal’.

In break-out rooms verdiept u zich in deze thematiek samen met andere geestelijk verzorgers, betrokkenen bij Centra voor Levensvragen en andere geïnteresseerde professionals.

Voor wie?

Geestelijk verzorgers, betrokkenen bij Centra voor Levensvragen en andere geïnteresseerde professionals.

Programma

Tijdens de masterclass presenteren we het gespreksmodel 'In dialoog met je levensverhaal'. Vervolgens oefent u in break-out rooms in tweetallen met creatieve werkvormen. Ook delen geestelijk verzorgers hun ervaring over werken met het gespreksmodel, en hun visie op het op debat rondom gestructureerd werken voor professionalisering en toekomst van geestelijke verzorging. Daarna gaat u in een break-out sessie in gesprek over de waarde/risico’s van gestructureerd werken voor de geestelijke verzorging en meer algemeen voor de zorg voor zingeving.

Doel

Inzicht geven in de waarde van gestructureerd werken, actief interveniëren en creatieve werkvormen, voor gesprekken over zingeving en voor het bijdragen aan spiritueel welzijn aan de hand van het gespreksmodel 'In dialoog met je levensverhaal'.

Wanneer en waar?

Agora en ZonMw nodigen u van harte uit voor deze masterclass op 22 november 2022, 15.00 – 17.00 uur, online. Zet de datum alvast in uw agenda!

Aanmelden

Deelname is gratis. Meld u aan via deze website.

3 online masterclasses

Deze masterclass is onderdeel van een reeks online masterclasses. Meld u ook aan voor de andere 2 masterclasses:

ZonMw en Zingeving en geestelijke verzorging

Hoe kan aandacht voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie ingebed worden, rekening houdend met mogelijkheden van professionals en behoeften van de zorgvrager? Om deze vraag te beantwoorden, investeren wij met het programma Zingeving en Geestelijke verzorging in kennisontwikkeling en -implementatie.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website