Op donderdag 9 april 2020 organiseert ZonMw het 8e congres Goed Gebruik Geneesmiddelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het GGG-congres 2020 richt zich op resultaten uit onderzoek vanuit het GGG-programma, lopende projecten binnen verschillende aandoeningen en groepen geneesmiddelen en sluit aan op actuele ontwikkelingen. Een eerste tip van de sluier: er staan interessante subsessies over onder andere psychedelica als medicijn, hart- en vaatziekten, diabetes, personalised medicine, therapietrouw en patiëntenregistraties op het programma. Net als vorig jaar zullen er weer subsessies zijn gericht op de klinische praktijk in de eerste lijn: biologicals, farmacogenetica, geneesmiddeleninformatie en de duurzame huisarts. Ook is er een interactieve ronde waarin uiteenlopende onderwerpen aan de orde komen. Genoeg reden dus om dit congres alvast in de agenda te zetten! Nieuws over het programma en aanmelden vindt u in de komende nieuwsbrieven.

OPROEP 1

Voor een sessie over bijvangst tijdens het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 9 april zijn we op zoek naar GGG-projecten met onverwachte bijvangst.

Binnen het GGG programma wordt een grote diversiteit aan vraagstellingen op het gebied van doelmatige farmacotherapeutische behandelingen onderzocht. De onderzoeken leiden tot concrete klinische uitkomsten en verbeteringen van kwaliteit van zorg. Dit onderzoek heeft ook betekenis voor andere maatschappelijke ontwikkelingen en discussies. Tijdens het GGG-congres op 9 april willen we aan de hand van voorbeelden bespreken hoe we deze extra betekenissen, ‘bijvangst’ van de projecten, optimaal kunnen benutten.

Ben jij die onderzoeker die een project gefinancierd kreeg door het GGG-programma en gedurende het onderzoek iets op het spoor bent gekomen wat een extra onverwachte opbrengst opleverde? Of heeft jouw onderzoek veel meer teweeggebracht naast de beoogde doelstellingen? Heeft jouw project inzichten gegeven of resultaten opgeleverd - los van het primaire doel van je project - die van belang kunnen zijn voor anderen? En wil je deze tijdens het congres presenteren? Vul dan het formulier in met informatie over deze bijvangst. Uit de reacties maken we een keuze voor de invulling van de sessie over bijvangst.

Deadline: 1 februari 2020.

Aanmelden bijvangst


OPROEP 2

Heeft u momenteel een probleem met de beschikbaarheid van geneesmiddelen voor zeldzame aandoeningen? Is er een dreigend probleem met een geneesmiddel voor een zeldzame aandoening? Of heeft u vragen over hoe u zelf een (nieuwe) behandeling optimaal beschikbaar kunt maken voor een zeldzame aandoening?
Meld uw casus hier aan of stel een vraag. Tijdens de interactieve sessie ‘Medicijn voor de Maatschappij’ kijken we of en hoe we kunnen helpen.

Deadline: 5 maart 2020.

Meld uw casus aan of stel een vraag

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website