Het doel van deze subsidieregeling is het versnellen van de toegang van de patiënt tot veelbelovende zorg via opname in het basispakket.

Zorg wordt alleen vergoed vanuit het basispakket, als het ten minste even effectief is als de gebruikelijke zorg in Nederland. Om dit te kunnen vaststellen, is kwalitatief goed (vergelijkend) onderzoek noodzakelijk. Is dit er niet, dan is (aanvullend) onderzoek nodig. Zorgkosten kunnen flink oplopen tijdens het onderzoek, terwijl deze lastig te financieren zijn. Daarom is er de Subsidieregeling veelbelovende zorg, hier worden zowel de onderzoeks- als zorgkosten gefinancierd.

Wat neemt u aan het einde mee?

In deze webinar delen we met u:

  • kennis over de procedure en de criteria van deze subsidieregeling;
  • het vernieuwde formulier voor het indienen van een projectidee;
  • tips en tricks (o.a. over hoe de commissie uw voorstel toetst).

Verder is het mogelijk om tijdens de webinar een vraag te stellen via de chat of voorafgaand naar ons te mailen via veelbelovendezorg@zinl.nl.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 2 februari 2021
Tijd: 10:30-12:00
Locatie: online

Aanmelden

Deze informatiebijeenkomst vindt slechts éénmaal per jaar plaats, dus mis hem niet en meld u nu alvast aan! U ontvangt begin januari 2021 het programma en de aanmeldlink per e-mail.

Algemene informatie over de subsidieregeling

De subsidieregeling veelbelovende zorg wordt twee maal per jaar opengesteld. De eerste ronde voor het indienen van projectideeën start op 2 februari en de tweede ronde op 27 juli 2021.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van het Zorginstituut

Vragen?

Mail naar veelbelovendezorg@zinl.nl

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website