Wilt u in februari stimuleringssubsidie gaan aanvragen voor het implementeren van een interventie in de palliatieve zorg binnen uw organisatie? En heeft u nog vragen bij deze subsidieregeling? Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op 8 december 2022.

De stimuleringssubsidie van ons programma Palliantie gaat over het implementeren en borgen van 2 interventies voor proactieve zorgplanning in de palliatieve zorg namelijk:

  1. Signaleren en verkennen wat de patiënt bezighoudt als basis voor proactieve zorgplanning (SVP)
  2. Proactieve zorgplanning bij mensen met een verstandelijke beperking

Deze stimuleringssubsidie zetten wij open op 6 februari 2023 om zorgorganisaties te ondersteunen bij het invoeren van een interventie in de eigen praktijk. Omdat de regeling volgens ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ is, publiceren we alvast de subsidieoproep zodat u zich als potentiële aanvrager kunt voorbereiden.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over deze subsidieoproep en heeft u nog vragen? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de online informatiebijeenkomst op 8 december 2022.

Programma

In deze bijeenkomst gaan we onder andere in op wat er in de subsidieaanvraag moet komen te staan en hoe u een subsidieaanvraag indient. Ook gaan we nader in op implementatie en lichten we het leerwerkplatform toe. Daarnaast is er ruimte om uw vragen te stellen.

Voor wie?

Nederlandse zorginstellingen, zorgnetwerken en huisartsengroepen.

Aanmelden

U hoeft zich niet vooraf aan te melden voor de bijeenkomst. U kunt deze bijwonen via ZOOM:
https://zonmw.zoom.us/j/96468061773?pwd=L3NBbktDUzV2SzNZaEM3TG5oenlMUT09
Meeting ID: 964 6806 1773
Passcode: JD33+d+M

Bent u verhinderd op 8 december? We nemen de bijeenkomst op, zodat u deze later terug kunt kijken op onze website.

Heeft u al vragen?

Heeft u nu al een vraag die u in de bijeenkomst graag beantwoord wilt zien? Laat ons dat dan weten via palliatievezorg@zonmw.nl.

Subsidieoproep

Bekijk de vooraankondiging van de subsidieoproep.

Context

De stimuleringssubsidie zetten we uit vanuit ons programma Palliantie. We werken hierin nauw samen met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II van Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Beide programma’s zijn gericht op het verbeteren van de palliatieve zorg, om de kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten te vergroten. Om te zorgen dat ontwikkelde interventies en hulpmiddelen in de palliatieve zorg hun weg vinden naar de praktijk, investeren ZonMw en PZNL in implementatietrajecten die zorgorganisaties hierin ondersteunen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website