Het online congres Doen wat werkt in het sociaal domein van 24 maart in Eindhoven is verschoven. U bent op 10 november van harte welkom.

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt zéker in het sociaal domein. Toch heeft preventie het imago tijdrovend, duur en bovenal niet meetbaar te zijn. Het online congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ laat zien wat wél kan en dat preventie loont. Organisaties uit het hele land delen zo’n 20 uitdagende aanpakken.

Wil jij weten hoe andere gemeenten, zorg- en sociaalwerkorganisaties en professionals effectief aan maatschappelijke vraagstukken werken? En hoe professionals, leidinggevenden en bestuurders daarin samen optrekken? Meld je dan aan voor dit online congres op 10 november van 09.00 tot 12.30 uur.

U maakt deze ochtend kennis met een aantal van de voorbeelden van preventieve interventies in het sociaal domein die ‘werken’. We zoomen in op mechanismen waarmee gemeenten kunnen sturen op preventie. Daarnaast is er extra aandacht voor de rol van jongeren in preventieve interventies. Tot slot komen de noodzaak tot samenwerken en de wijze waarop partijen dat kunnen doen binnen een preventieve aanpak aan de orde.

De eerste editie van het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ vond plaats op 10 maart 2020 jl. in Zwolle. Lees meer over deze editie in dit e-magazine.

Pre-zine

Een deel van de praktijkvoorbeelden nemen live deel aan de sessies op het congres. De andere praktijkvoorbeelden leveren de komende periode een bijdrage aan een online magazine, het ‘pre-zine’ dat we een aantal weken voor aanvang van het congres onder de deelnemers verspreiden. Via een link in het pre-zine kunt u als deelnemer vragen of onderwerpen indienen die u graag tijdens het panelgesprek op 10 november behandeld ziet. Het online magazine werkt als een online platform en is vóór, tijdens en na het congres de plek voor deelname, interactie en verslag. Zowel de input van de praktijkvoorbeelden als van de deelnemers vormen de basis voor de inhoud van het congres.

E-zine

Ongeveer twee weken na het congres ontvangen alle deelnemers het volledige e-zine. Het ‘pre-zine’ dat eerder is verspreid is dan aangevuld met de verslagen van de plenaire en deelsessies.
Ook de bijdragen, zoals filmpjes en presentaties van de twaalf praktijkvoorbeelden die een actieve bijdrage tijdens het online congres hadden, vind je hierin terug.

Kosten en deelname

Deelnemen aan deze ochtend kan vanuit uw eigen stoel thuis.
Kosten voor deelname bedragen € 95,00.
Kunt u dit niet bekostigen omdat u een eenmanszaak heeft of een student bent, neem dan contact op met Rosanne van Kooten (r.vankooten@movisie.nl) om te kijken of een uitzondering kan worden gemaakt middels een gereduceerd tarief.

Het hele programma en aanmeldlink vindt u hier.

Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ is een unieke samenwerking tussen Divosa, ZonMw, Sociaal Werk Nederland, VNG en Movisie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website