Het Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek (NVvT) organiseert jaarlijks een wetenschappelijk congres in samenwerking met het Trimbos-instituut. Deze bijeenkomst is dé gelegenheid voor het uitwisselen van nieuwe onderzoekresultaten op het brede terrein van tabaksonderzoek. Het congres wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Sessie over implementatie van onderzoek in beleid

Samen met de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij organiseert ZonMw een sessie over de implementatie van onderzoek in beleid.

Effect of implementatieonderzoek

Hoe zorg je ervoor dat bestaande interventies op het gebied van tabaksontmoediging beter gebruikt worden? Samen met de gezondheidsfondsen hebben we projecten gehonoreerd in 2017. Deze consortia doen effect- of implementatieonderzoek naar het gebruik en beter bereik van bestaande interventies op het gebied van tabaksontmoediging. Op deze pagina leest u meer over de projecten en samenwerking met Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Voor wie interessant?

Doelgroepen van het congres zijn, naast de NNvT-leden, Nederlandse wetenschappers die zich als hoofdonderwerp, dan wel zijdelings, met tabakspreventie en aanverwante onderwerpen bezig houden. Het congres staat open voor het brede veld van tabaksonderzoek: van preklinisch onderzoek en de farmacologie van nicotineverslaving tot psychologische en epidemiologische studies en beleidsonderzoek.

Programma en aanmelden

In deze pdf vindt u het programma van de dag. Komt u ook? Meld u dan aan via de website van Trimbos.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website