Op donderdag 7 oktober van 14:30 tot 17:00 uur organiseert ZonMw een netwerkbijeenkomst in het kader van het nieuwe onderzoeksprogramma ME/CVS. De bijeenkomst vindt voor onderzoekers en behandelaars plaats in het Muntgebouw te Utrecht en is voor patiënten en patiëntvertegenwoordigers online te volgen.*

* NB: Vanwege de geldende coronamaatregelen en de grote hoeveelheid aanmeldingen van patiënten, vertegenwoordigers en andere geïnteresseerden is er besloten om deze hen online deel te laten nemen aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Achtergrond

In het voorjaar van 2021 werd bekend dat de overheid 28,5 miljoen euro vrijmaakt voor onderzoek naar de ernstige chronische ziekte ME/CVS (myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidsyndroom). Met dit budget kan de komende 10 jaar biomedisch onderzoek worden verricht naar de oorzaken, diagnose en behandeling van de ziekte. Tijdens deze informatiebijeenkomst op 7 oktober vertellen we u meer over de contouren van het programma, dat eind 2021 van start gaat.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor biomedische onderzoekers, ME/CVS-patiënten en andere geïnteresseerden.

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertellen we u meer over het nieuwe onderzoeksprogramma. Qua thema’s komen onder andere de voorwaarden voor onderzoek binnen het programma en de betrokkenheid van patiënten bij dat onderzoek aan bod. Verder zijn er veel mogelijkheden om te netwerken en nuttige contacten te leggen voor toekomstige samenwerkingen.

Het definitieve programma van de bijeenkomst volgt in de loop van de zomer. Houd hiervoor de ZonMw-website en de nieuwsbrief Gehandicapten en Chronisch Zieken in de gaten.

Aanmelden

U kunt zich voor de netwerkbijeenkomst inschrijven via dit inschrijfformulier.

Praktische informatie

Locatie

  • Voor onderzoekers en behandelaars: Muntgebouw Utrecht, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
  • Voor patiënten en patiëntvertegenwoordigers: Online via Zoom

Tijd

14.30 uur – 17.00 uur

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website