Hoe werk je goed samen met elkaar in zorg voor zingeving? Wie neemt welke rol hierbinnen? En hoe kun je aandacht en begeleiding rondom zingeving verbeteren? Dat staat centraal tijdens het Kennisfestival Aandacht voor betekenis.

Als zorgverlener in de thuissituatie sta je dagelijks in contact met patiënten en cliënten. Aandacht voor zingeving bij deze mensen is vaak - bewust of onbewust - onderdeel van dit contact. Je hebt oog voor wat waardevol is voor cliënten en wat bijdraagt aan hun kwaliteit van leven. Als geestelijk verzorger is begeleiding bij zingeving de kern van je werkzaamheden. Op dit kennisfestival komt u meer te weten over hoe u dit goed kunt toepassen in uw werk.

Programma

Op het kennisfestival staan de meest actuele inzichten uit onderzoek naar zorg voor zingeving thuis, onder andere voor mensen in de palliatieve fase, centraal. Ook maakt u kennis met nieuw ontwikkelde hulpmiddelen die u kunnen helpen bij de zorg rond zingeving aan uw patiënten en cliënten. Dat gebeurt in zowel plenaire sessies als workshops. Benieuwd naar het volledige programma met tijden? Kijk op de website van Rijksuniversiteit Groningen.

Voor wie?

Het kennisfestival is onder andere interessant voor huisartsen, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal werkers, geestelijk verzorgers en andere geïnteresseerden in zingeving en geestelijke verzorging.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website van de Rijksuniversiteit Groningen. De kosten voor deelname zijn € 50,-. Accreditatie wordt aangevraagd bij de SKGV, V&V, NVvPO en Registerplein.

ZonMw en zingeving

De onderzoeksresultaten en ontwikkelde hulpmiddelen die op dit festival aandacht krijgen, komen uit het Palliatief Landelijk Onderzoek Eerstelijns Geestelijke verzorging (PLOEG) binnen ons programma Palliantie, en de actieonderzoeken uit ons programma Zingeving en geestelijke verzorging. Met het programma Palliantie zetten we ons in voor een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Dat betekent dat zij zorg en ondersteuning krijgen op lichamelijk, psychisch, sociaal en ook spiritueel vlak, aansluitend op hun wensen en behoeften. Daarop aansluitend ondersteunen we met ons programma Zingeving en geestelijke verzorging de verdere ontwikkeling van levensbegeleiding en geestelijke verzorging in de thuissituatie. Kijk voor meer informatie hierover bij ons thema Zingeving en geestelijke verzorging.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website