Op donderdag 23 mei 2019 is alweer de 15e editie van Jeugd in Onderzoek. Jeugdprofessionals, beleidsmedewerkers, wetenschappers en schoolleiders/-bestuurders inspireren elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen, om zo de ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren.

Thema's

Kennisuitwisseling en onderling netwerken staan centraal tijdens Jeugd in Onderzoek. Traditiegetrouw herkent u 3 thema's in het programma:

  • Wat werkt voor wie en waarom
  • De kracht van preventie in het sociale domein
  • Verbinding onderwijs-jeugdhulp

Het extra thema voor deze editie is: het effect van stress.

Laat u inspireren door verschillende keynote-sprekers, onder wie:

  • Bram Orobio De Castro, ontwikkelingspsycholoog en hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie aan de Universiteit Utrecht. Hij geeft een lezing over werkzame elementen in de aanpak van gedragsproblemen.
  • Carolina de Weerth, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De Weerth zal spreken over stress die in de vroege jeugd ontstaat.
  • Menno Reijneveld, hoogleraar Sociale geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij treedt dit jaar op als ambassadeur van Jeugd in Onderzoek. Hij verzorgt een masterclass over stress, gericht op vroegsignalering. 

Programma en aanmelden

Naast het plenaire programma zijn er nog veel meer lezingen en workshops, waaruit u kunt kiezen. Het vollegdige programma vindt u op de website van Jeugd in Onderzoek. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Locatie

Jeugd in Onderzoek 2019 vindt plaats in Hotel Casa Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website