Op donderdag 23 mei 2019 is alweer de 15e editie van Jeugd in Onderzoek. Jeugdprofessionals, beleidsmedewerkers, wetenschappers en schoolleiders/-bestuurders inspireren elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen, om zo de ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren.

Thema's

Kennisuitwisseling en onderling netwerken staan centraal tijdens Jeugd in Onderzoek. Traditiegetrouw herkent u drie thema's in het programma:

  • Wat werkt voor wie en waarom
  • De kracht van preventie in het sociale domein
  • Verbinding onderwijs-jeugdhulp

Het extra thema voor deze editie is: het effect van stress.

Laat u inspireren door verschillende keynote-sprekers, onder wie:

  • Bram Orobio De Castro, ontwikkelingspsycholoog en hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie aan de Universiteit Utrecht. Hij geeft een lezing over werkzame elementen in de aanpak van gedragsproblemen.
  • Carolina de Weerth, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De Weerth zal spreken over stress die in de vroege jeugd ontstaat.
  • Menno Reijneveld, hoogleraar Sociale geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij treedt dit jaar op als ambassadeur van Jeugd in Onderzoek. Hij verzorgt een masterclass over stress, gericht op vroegsignalering. 

Daarnaast zijn er nog veel meer lezingen en workshops, waaruit u kunt kiezen. Wilt u alvast een indruk krijgen van Jeugd in Onderzoek? Bekijk dan het verslag van vorig jaar.

Oproep indienen deelsessies

Jeugd in Onderzoek is de aangewezen plek om uw kennis en ervaring met anderen te delen. Doet u onderzoek en heeft u (tussen)resultaten die u wilt delen? Dien dan uw voorstel in. De oproep voor indienen volgt begin november 2018 via de website Jeugdinonderzoek.nl.

Aanmelden

De officiële uitnodiging voor deelname aan Jeugd in Onderzoek volgt half februari. Wij houden u op de hoogte via de website Jeugdinonderzoek.nl. Hier vindt u vanaf dan ook de onderwerpen van de verschillende deelsessies waarvoor u zich aan kunt melden.

Locatie

Jeugd in Onderzoek 2019 vindt plaats in Hotel Casa Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Meer weten?

Voor meer informatie over de presentatievormen, bekijk dit doucment. Wilt u iets anders weten? Dan kunt u terecht op www.jeugdinonderzoek.nl.
 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website