De coronacrisis bracht ontwikkelingen rond bijvoorbeeld digitale zorg in een stroomversnelling, én nieuwe belemmeringen met zich mee. Het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie staat op 19 november 2020 in een speciale online editie stil bij de lessen uit deze unieke periode. Ga met het Kenniscentrum en andere professionals in gesprek over kansen. Hoe kunnen we dit momentum gebruiken om de jeugdhulp naar een hoger plan te tillen?

De coronapandemie die het leven tot stilstand bracht, heeft vraagstukken rondom vernieuwing en (integrale) samenwerking in de jeugdhulp extra op scherp gezet. Wat doet deze crisis met jeugdprofessionals en hun werk? Wat zijn de effecten op bijvoorbeeld wachtlijsten? Deze periode legt onze kracht én kwetsbaarheid bloot, dwingt ons om verder te kijken dan wat we voor mogelijk hielden en laat ons kritisch nadenken over hoe de zorg voor kinderen en jongeren met psychische problemen is ingericht.

Het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie 2020 deelt successen, missers en vragen. Bijvoorbeeld over ervaringen met beeldbellen, digitale zorg en hoe je elkaar ondanks afstand toch blijft opzoeken. Hierbij is ook aandacht voor onderzoeken naar jeugdhulp in coronatijd. Bij dit alles zijn de ervaringen van ouders, jongeren, gemeenten en andere betrokkenen essentieel.

Verbinding met de brede jeugdhulp

Een vraag die sinds corona aan urgentie heeft gewonnen is hoe de (specialistische) jeugd-ggz én de brede jeugdhulp een gezamenlijke visie kunnen ontwikkelen. Hoe houden we zicht op de diversiteit aan zorg? Hoe verbinden we specialistische kennis aan de jeugdhulp als geheel? En hoe stem je specialistische hulp het beste af op zorg en onderwijs?

Meer weten/ inschrijven?

Meer informatie over het congres vindt u op de website van het Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website