Ter afsluiting van het ZonMw project 'Effectiviteit Aanpak 45+ gemeente Almere' organiseren de gemeente Almere en Regioplan Beleidsonderzoek een minisymposium om ervaringen te delen. Bent u als gemeente betrokken bij het programma 'Vakkundig aan het werk'? Kom dan gerust langs!

Speciale aanpak voor 45-plussers

Speciaal voor mensen van 45 jaar en ouder die in een participatie-uitkering zitten, heeft de gemeente Almere een speciale aanpak ontwikkeld om deze 45-plussers weer aan het werk te krijgen. Dit gebeurt onder andere met intensief klantmanagement, een maatwerkbudget en verschillende in te zetten trajecten. Regioplan Beleidsonderzoek heeft de aanpak gevolgd en onderzocht welke resultaten het oplevert.

Op het minisymposium hoort u alles over deze aanpak en de resultaten. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om onderling ervaringen en ideeën uit te wisselen over de re-integratie van 45-plussers op de arbeidsmarkt.

Programma van de dag

9.15      Inloop
9.30      Opening en uitleg over de aanpak
9.50      Presentatie van de resultaten uit het onderzoek
10.20    Ervaringen van een klantmanager
10.45    Koffie- en theepauze
11.00    Groepssessies om ervaringen en ideeën uit te wisselen
12.15    Afsluiting programma (Lunch niet inbegrepen)

Aanmelden

Wilt u ook komen? Meld u aan via aanpak45almere@regioplan.nl

Vakkundig aan het werk

Het onderzoek is uitgevoerd met een subsidie van ZonMw, in het kader van het onderzoeksprogramma Vakkundig aan het werk. Dit programma levert kennis op voor gemeenten om de dienstverlening op het terrein van Werk en Inkomen te verbeteren.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website