Op donderdag 29 oktober vindt er weer een digitaal Innovatiecafé plaats! Dit maal staat sociaal ondernemen in de zorg centraal. Want hoe zorg je er nu voor dat je succesvol ondernemen en een sociale inslag goed combineert zodat jouw onderneming een succes wordt? Benieuwd? Meld je dan snel aan voor dit innovatiecafé en krijg concrete handvatten en praktische ervaringsverhalen van collega ondernemers.

Wat is sociaal ondernemen?

Het begrip sociaal ondernemen kent geen harde definitie, maar de kern is toch wel dat het doel maatschappelijke relevantie is vóór winst. Op de website van de Kamer van Koophandel wordt sociaal ondernemen beschreven aan de hand van vijf kenmerken: maatschappelijke missie, impact voorop, geen winstmaximalisatie, constante dialoog en totale transparantie.

Sociaal ondernemers zijn vaak gepassioneerd over hun organisatie en doel, en kunnen daarbij de meer zakelijke kant van ondernemen nog wel eens uit het oog verliezen. Zonde! Wat ondanks dat geld verdienen niet een doel op zich is, is het wel een noodzaak om te kunnen blijven bestaan. Herken jij jouw organisatie hierin en heb je behoefte aan kennis over hoe je jouw onderneming tot een succes maakt? Meld je dan aan voor ons innovatiecafé.

Ervaringsverhalen

Na een inleiding in de materie door Prof. Dr, Nico van Meeteren, directeur Health~Holland, vertellen Jan-Willem Hoogeweegen en Ingrid Zonne, de mensen achter Thuishulp Rotterdam en RegieThuis, hoe zij zich als sociaal ondernemer staande weten te houden. Wat zijn hun ervaringen, geleerde lessen en valkuilen? Zij delen graag hun verhaal waarna er vanuit Zorg voor innoveren een korte reflectie wordt gegeven op dit ondernemersverhaal, wat kunnen wij leren van de gezette stappen van Thuishulp Rotterdam en RegieThuis?

Ronde tafels

Na het plenaire deel is het tijd om uiteen te gaan in ronde thema tafels. Hier is er ruimte om een half uur lang een discussie te voeren over een specifiek thema of met een bepaalde partij. Of je kan hier eindelijk je prangende vraag stellen. Dit zijn de ronde tafel mogelijkheden:

 • Financiering en subsidie (ZonMw/RVO) – Financiering van zorginnovaties, begeleiding bij implementatie- of andere financieringsvraagstukken.
 • Bekostiging van zorg (Zorginstituut Nederland en Nederlandse Zorgautoriteit) – hoe werkt de bekostiging van de zorg, wanneer komt iets in het basispakket of wat zijn de innovatieroutes in de zorg?
 • Hoe werkt het Nederlandse zorgstelsel? (Ministerie van VWS) – Hoe werkt het Nederlandse zorgstelsel, wat kan je als sociaal ondernemer verwachten van het ministerie en hoe is het ministerie georganiseerd?
 • Sociaal ondernemen in de regio (geclusterd in groepen van regio) – hoe leg je de juiste contacten in de regio? De Regionale Ontwikkelings Maatschappijen(ROMs) en regiopartners van Zorginnovatie.nl kunnen je mogelijk verder helpen.
  • Noord – Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM)
  • Oost – Health Innovation Park (HIP)
  • Zuid – Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
  • Midden – Utrecht Economic Board en Social Impact Factory
  • West – InnovationQuarter
 • RegieThuis – de plenaire spreker bemant ook een tafel voor verdere verdieping van de presentatie of andere vragen.
 • Sustainable Healthcare Challenge 2021 – Dit is een platform dat jonge, ondernemende studenten en young professionals een podium biedt om hun innovatie te versnellen. In 2021 is er weer een nieuwe ronde.
 • Medtech Partners – Dit is een uniek nationaal platform dat medische innovatie tot leven brengt door te helpen om jouw idee versneld door te ontwikkelen tot een marktrijp product.


Aanmelding is gesloten!

De bijeenkomst vindt plaats via ZOOM. Enkele dagen voor het evenement ontvang je van ons de link naar de bijeenkomst en ook bij welke tafel je bent ingedeeld.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website