Op donderdag 7 oktober van 14:30 tot 17:00 uur organiseert ZonMw een netwerkbijeenkomst in het kader van het nieuwe onderzoeksprogramma ME/CVS. De bijeenkomst vindt plaats in het Muntgebouw te Utrecht en is zowel online als op locatie te volgen.*

* NB: Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Mocht de situatie daar om vragen, dan wordt dit evenement omgezet naar een online bijeenkomst.

Aanmelden

Achtergrond

In het voorjaar van 2021 werd bekend dat de overheid 28,5 miljoen euro vrijmaakt voor onderzoek naar de ernstige chronische ziekte ME/CVS (myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidsyndroom). Met dit budget kan de komende 10 jaar biomedisch onderzoek worden verricht naar de oorzaken, diagnose en behandeling van de ziekte. Tijdens deze informatiebijeenkomst op 7 oktober vertellen we u meer over de contouren van het programma, dat eind 2021 van start gaat.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor biomedische onderzoekers, ME/CVS-patiënten en andere geïnteresseerden.

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertellen we u meer over het nieuwe onderzoeksprogramma. Qua thema’s komen onder andere de voorwaarden voor onderzoek binnen het programma en de betrokkenheid van patiënten bij dat onderzoek aan bod. Verder zijn er veel mogelijkheden om te netwerken en nuttige contacten te leggen voor toekomstige samenwerkingen. In september kunt u uw voorkeuren voor de workshops doorgeven. De workshop voor patiënten zal geheel online plaatsvinden.

Het definitieve programma van de bijeenkomst volgt in de loop van de zomer. Houd hiervoor de ZonMw-website en de nieuwsbrief Gehandicapten en Chronisch Zieken in de gaten.

Aanmelden

U kunt zich voor de netwerkbijeenkomst inschrijven via dit inschrijfformulier. Wilt u de bijeenkomst fysiek bijwonen, dan hoort u in de loop van september of dat met de dan geldende nemen mogelijk is. Ook nemen we in september contact met u op om te vragen bij welke workshops u aan wil sluiten.

Praktische informatie

  • Waar: Muntgebouw Utrecht / online
  • Hoe laat: 14.30 uur – 17.00 uur
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website