AAL, ZonMw en U CREATE slaan de handen ineen om samen met partners en deskundigen te exploreren welke mogelijkheden er op korte termijn zijn voor een spoediger implementatie van innovaties.

In deze tweede sessie hebben we het over ethiek & geluk.Technologieën zoals sensor- en cameraobservatie, kunstmatige intelligentie en robotica brengen nieuwe, ethische vragen met zich mee. Wanneer voldoet de technologie aan de wettelijke privacy-vereisten? Hoe voorkomen we een “big brother-gevoel” bij de potentiële gebruiker? En hoe draagt technologie die zorgt dat we langer thuis kunnen blijven wonen niet alleen bij aan onze zelfredzaamheid, maar ook aan ons gevoel van geluk? Mag een robot menselijk contact vervangen? En, in hoeverre gelden voor domotica andere ethische waarden dan voor reguliere consumententechnologie?

Samen met deskundigen op het gebied van digitale dienstverlening, geluk en ethiek buigen wij ons op dinsdag 2 april over deze en andere kwesties. Wat weten we al? Welke kennis, methoden en hulpmiddelen hebben we tot onze beschikking? En waar moeten we nog dieper over nadenken?

Programma

    15.00: Welkom door U CREATE
    15.10: Ervaringen van ZonMw-programma’s en AAL met ethiek innovaties
    15.20: Voorbeeld van een instrument
    15.30: Het integreren van waarden en in datagedreven diensten
    15.45: Geluk en Design
    16.00: Pauze
    16.15: Reflectie
    16.30: Paneldiscussie aan de hand van cases uit AAL / ZonMw-projecten & van andere deelnemers.
    17.15: Afsluiting en borrel
    18.00: Slot

Aanmelden

U bent als partner van de organiserende partijen van harte uitgenodigd om een of meer van deze bijeenkomsten bij te wonen, houdt er wel rekening mee dat het verplicht is om u aan te melden. Meld je hier aan.

Wij stellen het op prijs wanneer u zelf ook een inhoudelijke bijdrage levert aan iedere sessie door het delen van uw ervaringen, vragen en oplossingen. Mede aan de hand van uw inbreng richten wij de sessie in.

Heeft u vragen? Voor praktische zaken kunt u contact opnemen met Isa Vriese (isa.vriese@ucreate.nl). Voor inhoudelijke zaken met Geja Langerveld van AAL (langerveld@zonmw.nl) en Karin Alfenaar van U CREATE (karin.alfenaar@ucreate.nl).

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website