Tijdens de Week van de Psychiatrie zou deze documentaire in première gaan. Momenteel is er nog geen nieuwe datum. De familie van Salim (patiënt met schizofrenie) toont in deze documentaire samen met experts de impact van ‘verwarde mensen’ op de persoon, de omgeving en de maatschappij.

De weg kwijt

De impact van een ernstig psychiatrische aandoening is enorm, weten Salim (32) en zijn ouders en zusjes. Salim heeft schizofrenie en verblijft al een aantal jaren in een ggz-instelling. Salim gaat vaak alleen op pad. Soms raakt hij letterlijk of figuurlijk de weg even kwijt. Hij dwaalt dan uren, dagen en soms weken lang alleen rond. De impact hiervan is groot voor de persoon, de omgeving en de maatschappij.

Missie

De familie heeft een missie: de kwaliteit van leven te verbeteren van de 300.000 mensen als Salim. Documentaire De Weg Kwijt vertelt het levensverhaal van Salim en zijn familie, aangevuld door experts uit het veld: Jim van Os, Parnassia Groep, Trimbos Instituut en GGZ Nederland. Wat is er aan de hand met Salim en de psychiatrie, wat is de impact van het stigma 'verwarde mens', wat is de rol van de samenleving en wat kun je als naasten betekenen? Een verhaal met tragiek en hoop in een levensloop die verloren leek.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website