Het thema van het European Nursing Congress (ENC) is dit jaar ‘Future Proof Nursing – Nurses as Key Drivers of Change’. Een congres gericht op verandering, onderwijs en onderzoek naar toekomstbestendige verpleging en het welzijn van verpleegkundigen.

De COVID-19 pandemie maakt duidelijk hoe belangrijk het is om adaptief te zijn; denk aan de ontwikkeling van nieuwe technische oplossingen voor gebrek aan persoonlijk contact en behandelingsmogelijkheden via e-health. Het ENC besteedt uiteraard aandacht aan COVID, maar focust bijvoorbeeld ook op duurzaamheid; toekomstbestendige verpleging betekent ook ‘groener’.

Voor wie?

We nodigen verpleegkundigen, onderzoekers, onderwijzers, beleidsmakers, patiënten en technici van over de hele wereld uit om hun verhaal te delen en goede voorbeelden te presenteren.

Wanneer?

4 tot en met 7 oktober 2022.

Waar?

Het is een online evenement, met diverse lokale ‘hubs’.

Programma

Het ENC focust dit jaar op 4 belangrijke transities: van patiënten naar personen, van zorgsilo’s naar integrale zorg, van een tekort aan verpleegkundigen naar een duurzaam personeelsbestand en van reactieve naar proactieve inclusie van technologie. Een van de sprekers is Bianca Buurman (voorzitter Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland & hoogleraar Acute Ouderenzorg Amsterdam UMC). Kijk voor meer informatie over de (internationale) sprekers en het programma op de website van het ENC.

Aanmelden

U kunt contact opnemen met het ENC via de website.

ZonMw en verpleging en verzorging

Het doel van het programma Verpleging en verzorging is om bij te dragen aan de versterking van de professionaliteit van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en zo van betekenis te zijn voor de aantrekkelijkheid van het beroep en de kwaliteit van zorg.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website