Het thema van het European Nursing Congress (ENC) is dit jaar ‘Future Proof Nursing – Nurses as Key Drivers of Change’. Een congres gericht op verandering, onderwijs en onderzoek naar toekomstbestendige verpleging en het welzijn van verpleegkundigen.

De COVID-19-pandemie maakt duidelijk hoe belangrijk het is om adaptief te zijn; denk aan de ontwikkeling van nieuwe technische oplossingen voor gebrek aan persoonlijk contact en behandelingsmogelijkheden via e-health. Het ENC besteedt uiteraard aandacht aan COVID-19, maar focust bijvoorbeeld ook op duurzaamheid; toekomstbestendige verpleging betekent ook ‘groener’.

Voor wie?

Van en voor verpleegkundigen, onderzoekers, onderwijzers, beleidsmakers, patiënten en technici van over de hele wereld. Kom jullie verhaal delen en goede voorbeelden presenteren!

Wanneer?

4 tot en met 7 oktober 2022.

Waar?

Het is een online evenement, met diverse lokale ‘hubs’.

Programma

Het ENC focust dit jaar op 4 belangrijke transities:

  • van patiënten naar personen
  • van zorgsilo’s naar integrale zorg
  • van een tekort aan verpleegkundigen naar een duurzaam personeelsbestand
  • van reactieve naar proactieve inclusie van technologie

Eén van de sprekers is Bianca Buurman (voorzitter Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland & hoogleraar Acute Ouderenzorg Amsterdam UMC). Kijk voor meer informatie over de (internationale) sprekers en het programma op de website van het ENC.

Call for abstracts

ENC nodigt u uit om een abstract in te dienen voor een mondelinge presentatie, e-posterpresentatie en/of PhD-sessie en symposium. De deadline voor indiening is 1 maart 2022. Aanvragers ontvangen binnen 2 maanden na indiening per e-mail de uitslag. Door een abstract in te dienen zegt u toe zich in te schrijven voor het congres en het abstract te presenteren. Meer weten over de procedure? Kijk op de webpagina van het ENC.

Download de call for abstracts

Aanmelden en op de hoogte blijven

U kunt zich aanmelden voor het ENC via de website. Op de hoogte blijven van het ENC? Meld u dan aan voor hun nieuwsbrief.

ZonMw en verpleging en verzorging

Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep en in dit congres.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website