Het leven van mensen met dementie verbeteren door onderzoek en design samen met hen te doen. Dat staat centraal op de Dementia Lab conferentie op 21 en 22 oktober in Eindhoven. ZonMw is erbij en organiseert op 22 oktober een interactieve sessie over de uitdagingen en kansen van creatieve en zorg samenwerkingen.

Om toepassingen te ontwikkelen die een verschil kunnen maken in het leven met dementie, werken vinden creatieve- en gezondheidsonderzoekers samen in projecten gefinancierd vanuit het ZonMw en NWOprogramma Create Health. Create Health faciliteert deze multidisciplinaire samenwerking om fundamentele kennis op te doen die kan worden benut in het ontwikkelen en implementeren van e-health oplossingen. In de interactieve sessie hoor je meer over de Create Health projecten. Van de mogelijkheden om de praktijk van dementie te betrekken in onderzoek tot de uitdagende dynamiek die samenhangt met het combineren van design en onderzoek binnen een project.

Over Dementia Lab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) organiseert het Dementia Lab, een snelgroeiend, internationaal kennisnetwerk. Inzet is het ontwikkelen van oplossingen voor mensen met dementie, samen met de doelgroep. Meer informatie over het Dementia Lab congres.

Dementia Lab vindt plaats op 21 en 22 oktober 2019, de ZonMw workshop is 22 oktober van 14.00-15.30 uur.

Locatie: TU/e, Luna Building, De Lampendriessen 31, Eindhoven

Aanmelden kan via de online registratie en kost 50 euro.

De voertaal op het congres is Engels.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website