Op woensdag 25 september vindt het DCRF Jaarcongres 2019 plaats in Ede. Het congres staat in het teken van de naderende Europese wetgeving voor mens-gebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek, te weten de ECTR, de MDR 2020 en de GDPR (AVG).

Over de wet

De implementatie van deze nieuwe wetgeving heeft diverse gevolgen voor onderzoekers, opdrachtgevers van onderzoek, ziekenhuizen, research medewerkers en CRA’s. De veranderingen beogen de kwaliteit van het onderzoek te verbeteren en het belang ervan voor de patiënten van nu en morgen, te vergroten. De regelgeving biedt tevens de kans om Nederland als ‘onderzoeksland’ aantrekkelijker maken. 

Lancering DCRF Academie

Het jaarlijkse congres bestaat uit een plenair ochtendprogramma waarin onder andere de DCRF Academie wordt gelanceerd. Het doel hiervan is om klinisch onderzoek een duidelijk gezicht te geven, een betere wereld voor patiënten te creëren en de kwaliteit van onderzoek te verbeteren. Daarnaast zijn er diverse keynote sprekers. Tijdens het interactieve middagprogramma is er keuze uit diverse workshops.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, kosten, het volledige programma en aanmelden op de website van het jaarcongres

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website