Op donderdag 9 september 2022 organiseert het landelijke programma Tijd voor Verbinding het congres 'Tijd voor Verbinding: inspireren en leren van elkaar'. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis zorgt samen met interessante sprekers voor een inspirerende dag waarin de 4 hoofdthema's van het programma centraal staan: Safety-II, multidisciplinaire gesprek, kwetsbare ouderen en antistollingszorg.

Programma

De minister van VWS, Ernst Kuipers, verzorgt de opening van het congres. Daarna leveren keynotesprekers Kris Vanheacht (professor Gezondheidszorgbeleid aan de KU Leuven), Robin Bremekamp (partner en adviseur samenwerken en alliantiemanagement bij Common Eye) en Jitske Kramer (corporate antropoloog) een bijdrage. Verder kunt u deelnemen aan masterclasses en workshops over bijvoorbeeld reflecteren volgens de Safety-II-benadering, interdisciplinair werken en leren en betrekken van patiënten in processen om kwaliteit te verbeteren. Ook is er de mogelijkheid om contacten te leggen met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen uit het veld. Kijk op de website van Tijd voor Verbinding voor het uitgebreide programma met tijden.

Voor wie?

Het congres is voor iedereen die zich bezighoudt met patiëntveiligheid in de zorg in ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor dit congres? Dat kan op de website van Tijd voor Verbinding. Deelname kost € 75,- (exclusief btw).

ZonMw en Tijd voor Verbinding

Het landelijke programma Tijd voor Verbinding richt zich op het vergroten van de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid in ziekenhuizen en andere organisaties voor medisch-speciailstische zorg. Binnen het programma Tijd voor Verbinding vormt het leren van de praktijk (Safety-II) de rode draad: inzicht krijgen in wat er in de praktijk al gebeurt op het gebied van patiëntveiligheid, en wat daarin juist al goed loopt, zodat anderen hier mogelijk van kunnen leren. Ons programma Safety-II en veiligheidsergonomie is daar een onderdeel van. Daarin stimuleren we de wetenschappelijke onderbouwing van de Safety-II-principes en het in kaart brengen van geleerde lessen over de toepassing van Safety-II in de praktijk.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website