Zorgprofessionals kunnen uitkomstinformatie gebruiken om samen met patiënten te beslissen welke behandeling of zorg het beste bij hen past. Hoe breng je dat precies in de praktijk? Wat zijn goede voorbeelden daarvan? Tijdens dit congres is er de mogelijkheid om van elkaar te leren op gebied van samen beslissen.

Het landelijke programma Uitkomstgerichte Zorg van het ministerie van VWS organiseert het congres 'Samen beslissen in de praktijk - leren van elkaar'. Leren van elkaars kennis en ervaring op gebied van samen beslissen staat centraal bij dit congres, zowel plenair als in verschillende workshops en presentaties. Waardoor u nieuwe ideeën krijgt, weet waar u ondersteuning kunt vinden en nieuwe contacten opdoet om verder aan de slag te gaan met samen beslissen.

Voor wie?

Het congres is interessant voor zorgprofessionals en medewerkers in de medisch-specialistische zorg, die zich bezighouden met het bevorderen en implementeren van samen beslissen en/of met de praktische invulling van samen beslissen in de spreekkamer of op de afdeling.

Programma en locatie

Het congres is in De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS) te Utrecht, van 13.00 tot 17.45 uur. Kijk voor het volledige programma met de deelsessies op de website van het programma Uitkomstgerichte Zorg.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven via de website van het programma Uitkomstgerichte Zorg. Deelname is gratis.

ZonMw en samen beslissen

Via onze programma's over uitkomstgerichte zorg stimuleren wij, in samenwerking met het landelijke programma Uitkomstgerichte Zorg, onderzoek naar de inzet van uitkomstinformatie bij samen beslissen. Ook via andere programma's stimuleren we samen beslissen. Bijvoorbeeld door het financieren van de ontwikkeling van hulpmiddelen of scholingen bij gesprekken over samen beslissen met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden, met een bepaalde culturele achtergrond of in specifieke situaties, zoals de palliatieve fase.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website