Positieve gezondheid; een concept van gezondheid waarin veerkracht centraal staat. Hoe is onze gezondheidszorg erdoor veranderd? Hoe kan het concept zich nog verder ontwikkelen? En hoe kunt u er zelf mee aan de slag? Op 11 november 2021 organiseren we een conferentie om deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

10 jaar Positieve gezondheid

10 jaar geleden publiceerden Machteld Huber, André Knottnerus, Henk Smid, Alex Jadad en vele anderen over het nieuwe concept Positieve gezondheid in de British Medical Journal.

Voor wie?

De conferentie is interessant voor een breed publiek dat interesse heeft in Positieve gezondheid: wetenschappers, beleidsmakers en mensen uit de praktijk van de zorg, het sociale domein en onderwijs die met Positieve Gezondheid én andere uitwerkingen van ‘Ability to adapt…’ werken, of dat willen gaan doen.

Wanneer en waar?

11 november 2021, 09.00 – 17.00 uur. De conferentie vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, maar online deelname is ook mogelijk.

Programma en aanmelden

Een gedetailleerd programma en aanmeldprocedure volgen binnenkort. Wilt u daarvan een attendering ontvangen? Laat dan uw e-mailadres achter op website van het Institute for Positive Health.

Positieve gezondheid en ZonMw

De Universiteit Twente voerde een verkenning uit naar de manier waarop ZonMw het concept Positieve gezondheid gebruikt. De resultaten hiervan stimuleren ZonMw om deze bredere, integrale kijk op gezondheid verder uit te dragen. Wel zou het concept uitgebreid moeten worden naar publieke gezondheidsvraagstukken.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website