Vrijdag 25 mei worden bij Stroom in Den Haag de drie winnaars van de Bio Art & Design (BAD) Award 2018 bekend gemaakt en u bent van harte uitgenodigd om de finale bij te wonen. De uitreiking start om 14:30 uur en is om 17:30 uur afgelopen. Heeft u interesse om de finale van de BAD Award bij te wonen? Dat kan! Toegang is gratis, maar u moet zich wel aanmelden bij het Facebook-event.

Tijdens de finale zullen twaalf internationale teams bestaande uit wetenschappers en kunstenaars hun ideeën voor een bioart kunstproject pitchen. Alle pitches worden door een deskundige onafhankelijke jury beoordeeld. William Myers zal als voorzitter van de jury bekend maken welke drie teams benoemd worden tot winnaars van de BAD Award 2018. Deze winnaars ontvangen een prijs van €25.000 om te besteden aan de realisatie van hun kunstproject. Vanaf eind november zullen de drie kunstwerken bij MU in Eindhoven tentoongesteld worden.

BAD Award

De Bio Art & Design Award is een samenwerking tussen NWO, ZonMw, MU Artspace en BioLaboratories. Met de Award worden jonge kunstenaars en ontwerpers gestimuleerd om de wereld van biokunst en –design te verkennen. Met de steun van gerenommeerde Nederlandse wetenschappers creëren zij nieuw werk waarin levenswetenschappen en kunst samensmelten.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website