Nieuws

Hulp voor professional bij inzet preventieve interventies

Preventieve interventies ondersteunen professionals in de behandeling van cliënten met psychische klachten of schadelijk middelengebruik. Uit onderzoek blijkt dat preventie van psychische aandoeningen loont: het is effectief en kostenbesparend. Maar preventieve interventies worden nog onvoldoende gebruikt.

Meer

Deze week is eHealthweek!

Van 21 tot en met 27 januari is het eHealthweek. Daarom brengt ZonMw diverse door haar gefinancierde eHealth-projecten onder de aandacht.

Meer

Resultaat tussentijdse evaluatie IMDI

Internationale commissie evalueert Innovative Medical Devices Initiative. De resultaten en aanbevelingen zijn gepubliceerd in het evaluatierapport.

Meer

Slimme ICT-oplossingen voor ouderen

Afbeelding omslag brochure 'De kweekvijver van AAL'

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben vrijdag 20 januari tijdens de inspiratiedag ‘Op reis door de zorg’ de eerste exemplaren van de brochure ‘De Kweekvijver van AAL’ met enthousiasme in ontvangst genomen. De brochure staat vol slimme ICT-oplossingen ontwikkeld met en voor ouderen, ervaringsverhalen en inzicht in de meerwaarde voor onze maatschappij.

Meer

Start 3 nieuwe onderzoeken naar Lymeziekte

De programmacommissie Lymeziekte, die advies kreeg van patiënten en internationale experts, heeft 3 nieuwe onderzoeken gehonoreerd. De projecten starten begin zomer 2017. Ze maken deel uit van het actieplan Lymeziekte.

Meer

Programma congres Jeugd in Onderzoek online: meld u nú aan!

foto van plenaire zaal congres Jeugd in Onderzoek

Het programma van Jeugd in Onderzoek, dé ontmoetingsplek voor iedereen betrokken bij de jeugdsector, staat online. Twee internationale keynotes, ruim 40 deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Meld u snel aan en kies de deelsessies van uw voorkeur. Het thema van het congres op maandag 13 maart 2017 is ‘Werken met het beste bewijs’.

Meer

Innovatie in de JGZ: nieuwe ideeën gezocht

uitgestoken hand met ideeëndoos

Heeft u een innovatief idee ter versterking van de jgz-uitvoeringspraktijk of het richtlijnontwikkeltraject? Mail ons dan voor 16 maart uw pitch!

Meer

Nieuwe toolkit voor een betere bruikbaarheid van ROM

Om effectieve zorg te kunnen leveren, is monitoren van de behandeling een voorwaarde. De ervaring leert dat de implementatie van Routine Outcome Monitoring (ROM) vaak moeizaam verloopt. De academische werkplaatsen Risicojeugd, Inside Out en C4Youth stelden een toolkit samen om de klinische bruikbaarheid van ROM te bevorderen. Deze vindt u op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Meer

Subsidieoproep 'Multinational Research Projects for Pathway Analysis across Neurodegenerative Diseases'

Het EU Joint Programme Neurodegenerative Disease Research (JPND) heeft de subsidieoproep 'Multinational Research Projects for Pathway Analysis across Neurodegenerative Diseases' opengesteld.

Meer

Sportimpuls 2017 opengesteld!

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf vandaag bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2017. Ook dit jaar zijn drie subsidieoproepen tegelijkertijd opengesteld: Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. De sluitingsdatum is 23 februari 2017, 14.00 uur.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website