Nieuws

Bessensap 2019: Meld uw onderzoek nu aan!

Op vrijdag 21 juni is het zover, Bessensap 2019! Zo’n 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis over wetenschapscommunicatie uit te wisselen. De dag heeft als thema de popularisering van wetenschap.

Meer

Mediator 34: Voorkomen dat gedragsproblemen het kinderbrein veranderen

Bij aanhoudende ernstige gedragsproblemen veranderen de hersenen van een kind, blijkt uit Rotterdams neurobiologisch onderzoek. Hoe werkt deze kennis door in onderwijs en praktijk? Hogeschool Windesheim werkt aan inbedding van dit soort actuele kennis in de opleidingen voor jeugd- en juridische professionals. Daarover gaat het hoofdartikel van Mediator 34, het online magazine van ZonMw.

Meer

Lancering WerkWeb-Autisme: een online tool voor studie en werk

Logo WerkWebAutisme

Vanmiddag is WerkWebAutisme.nl gelanceerd: een online tool om mensen met autisme vanaf 15 jaar te ondersteunen bij studie en werk. Werkwebautisme.nl is een wetenschappelijk onderbouwd platform met een inhoud en vormgeving speciaal gericht op de doelgroep (onder andere met een optie voor een prikkelarme versie).

Meer

SAFE biedt online veilige hulp voor slachtoffers van partnergeweld

Eén op de drie vrouwen in Nederland is ooit slachtoffer van een vorm van partnergeweld. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Het Radboudumc ontwikkelde de online hulp SAFE, waar slachtoffers vanaf vandaag terecht kunnen.

Meer

Hans Simons, (oud) commissievoorzitter van ZonMw, overleden

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht van het overlijden van Hans Simons.

Meer

Meld uw onderzoek nu aan voor Bessensap 2019

Op vrijdag 21 juni is het zover, Bessensap 2019! Zo’n 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis over wetenschapscommunicatie uit te wisselen. De dag heeft als thema de popularisering van wetenschap.

Meer

Studiebeurzen voor Gender in Research - Erasmus Summer Course

Deze zomer organiseren ZonMw en het Erasmus MC gezamenlijk een boeiend cursusprogramma rondom sekse en gender in gezondheid en gezondheidsonderzoek, als onderdeel van het Erasmus Summer Programme. Het Kennisprogramma Gender en Gezondheid stelt 20 Gender in Research Fellowships beschikbaar voor PhD-studenten en post-docs om deel te kunnen nemen aan het programma.

Meer

Consultatieronde van het programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd is opengesteld

Bent u betrokken bij het jeugdbeleid? Werkt u als professional of onderzoeker in het (preventieve) jeugdveld of heeft u als ouder of jongere te maken met (preventieve) jeugdhulp? Houdt u zich bezig met professionalisering? Dan bent u van harte uitgenodigd om mee te denken over dit nieuwe programmavoorstel.

Meer

Onderzoek naar gezondheidsrisico’s van microplastics van start

Bron: Chesapeake bay program, Will Parson

ZonMw geeft het startschot voor vijftien unieke onderzoeksprojecten naar de effecten van micro- en nanoplastics op onze gezondheid. Dit is het eerste wetenschappelijke programma ter wereld over dit onderwerp. In totaal wordt er 1,6 miljoen euro in de onderzoeken geïnvesteerd.

Meer

Huib Pols benoemd tot vice-voorzitter ZonMw

Tijdens de bestuursvergadering van 14 maart 2019 is Huib Pols benoemd tot vice-voorzitter van ZonMw. Huib Pols is vorig voorjaar door minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd tot bestuurslid van ZonMw.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website