Nieuws

Conferentie De Nationale Wetenschapsagenda: Vernieuwende risico’s of risicovolle vernieuwing?

De Nationale Wetenschapsagenda organiseert op donderdag 7 maart een conferentie voor betrokkenen en geïnteresseerden met als onderwerp: "Vernieuwende risico’s of risicovolle vernieuwing?". Tijdens de conferentie gaan we dieper in op de noodzaak voor vernieuwend onderzoek binnen de Nationale Wetenschapsagenda.

Meer

Mediator 33: Media kunnen helpen zelfdoding te voorkomen

Journalisten kunnen een grotere rol spelen in het voorkomen van zelfdoding, ontdekte Lonneke van Leeuwen van het Trimbos-instituut. Zij onderzocht – met financiële steun van ZonMw - hoe media over suïcide berichten, maar ook hoe zij mensen met suïcidale gedachten kunnen stimuleren hulp te zoeken. Daarover gaat het hoofdartikel van Mediator 33, het online magazine van ZonMw.

Meer

Uitstel deadline voor nominaties Willy van Heumenprijs!

Het Willy van Heumenfonds gaat in 2019 opnieuw de Willy van Heumenprijs toekennen.

De prijs is vastgesteld op € 15.000. De deadline voor indiening is verschoven naar 1 maart 2019.

Meer

Subsidieoproep: ZonMw Open Competitie

ZonMw de subsidieoproep voor aanvragen voor de ZonMw Open Competitie opengesteld.

Meer

5e Internationale JPI HDHL conferentie

Houdt u zich bezig met voedingsonderzoek of voedselveiligheid? En wilt u bijdragen aan het bereiken van een gezond en duurzaam voedselsysteem? Kom dan op 20 februari a.s. naar de 5e internationale conferentie van het JPI HDHL “Diet as leverage point towards a healthy and sustainable food system” en denk mee!

Meer

Succesvol congres Innovative Medical Devices future proof

Vrijdag 18 januari vond de eerste editie van het Innovative Medical Devices future proof – IMDI Congres plaats. Tijdens dit succesvolle congres werd er stil gestaan bij de valorisatie en implementatie van de mooie resultaten uit medisch technologisch onderzoek en hoe om te gaan met de toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Meer

Masterclass implementatie in de ggz

Kunstenaars aan het werk

Het denken over en werken aan implementatie van onderzoeksresultaten roept vaak veel vragen op. Het Onderzoeksprogramma ggz organiseert daarom op 12 maart 2019 een masterclass waarin de implementatie van onderzoeksresultaten in de geestelijke gezondheidszorg centraal staat.

Meer

Kom op het NCVGZ met ZonMw voortbouwen op 20 jaar Preventie

Laat u inspireren, leg nieuwe contacten en zie, hoor en ervaar wat er allemaal op het gebied van de publieke gezondheid gebeurt. Op 11 april vindt het NCVGZ, hét congres voor de volksgezondheid, in de Jaarbeurs in Utrecht plaats, dus zorg dat u er (weer) bij bent. ZonMw gaat, samen met partners, in op kennis en inzichten uit 20 jaar Preventie onderzoek en ervaring met implementatie.

Meer

Subsidieoproep ‘Hart voor Duurzame zorg’ voor nieuwe medische technologie

Medische technologie voor het eerder opsporen, monitoren en beter behandelen van hart- en vaatziekten is hard nodig om de toegankelijkheid van de zorg en voldoende personeel aan het bed te waarborgen. Daarom investeren de Hartstichting, ZonMw en NWO in Hart voor duurzame zorg, de gezamenlijke subsidieoproep van de DCVA en IMDI.

Meer

Samenwerking nodig in onderzoek naar klimaatverandering

Hoe kan de wetenschap bijdragen aan oplossingen voor de verschillende klimaatuitdagingen? Deze vraag bespraken wetenschappers, beleidsmakers en andere belanghebbenden.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website