Nieuws

Vroegtijdige onderkenning van psychische problemen bij studenten

Psychische problemen bij studenten hangen vaak samen met voortijdige studie-uitval, slechtere studieresultaten en een grotere kans op werkloosheid. Het onlangs afgeronde onderzoek naar Caring Universities was erop gericht om psychische problemen bij studenten op universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs vroegtijdig te onderkennen. Een ander doel was het zo snel mogelijk beschikbaar stellen van preventieve en vroege interventies....

Meer

Dag van de Verpleging 2020

Grafische weergave van verpleegkundigen samen met een cliënt

Op deze bijzondere Dag van de Verpleging bedanken we alle verpleegkundigen! Lees meer over hun enorme inzet en betrokkenheid in 9 inspirerende interviews.

Meer

Help mee aan de kennisagenda Microplastics & Health

Vanuit het programma Microplastics & Health is een internetconsultatie ontwikkeld om te inventariseren wat de kennisbehoeftes zijn rondom microplastics en gezondheid. Deze worden verwerkt in een kennisagenda. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen, hebben we uw hulp nodig. Vult u de internetconsultatie in?

Meer

Subsidieoproep ‘Wetenschap voor de Praktijk’ binnen COVID-19 Programma open

Vanaf vandaag kunnen onderzoeksinstellingen samen met (maatschappelijke) instellingen en ondernemingen of lokale overheden gezamenlijk een subsidie aanvragen om een praktisch probleem gerelateerd aan de coronacrisis en de maatregelen daartegen snel op te pakken. Gezien de urgentie van handelen is de deadline voor het indienen van aanvragen voor deze subsidieoproep op 25 mei 2020, 19.00 uur.

Meer

Verhalen over de coronacrisis

portretten van twee vrouwen en een man

Hoe houd je anderhalve meter afstand als je nauwelijks kunt zien? Wat doet het met je als er corona uitbreekt bij de zorginstelling waar je werkt? En hoe is het om in deze tijd voor een kind met ernstig meervoudige beperking te zorgen? In een serie interviews doen Alisha, Sander en Serpil hun verhaal.

Meer

Subsidieoproep “Maatschappelijke dynamiek” binnen COVID-19 Programma open

Coronavirus bal

De subsidieoproep voor aandachtsgebied “Maatschappelijke dynamiek” binnen het COVID-19 Programma is opengesteld. Consortia, onderzoeksgroepen en afzonderlijke onderzoekers uit meerdere disciplines kunnen ideeën indienen voor onderzoek gericht op de maatschappelijke effecten van de coronapandemie en van de (voorgenomen) maatregelen daartegen. Gezien de urgentie van handelen is de deadline voor het indienen van ideeën op 25 mei 2020, 19.00 uur.

Meer

Subsidieoproep COVID-19 Programma (‘second wave’) open voor projectideeën

COVID-19 virus

De subsidieoproep voor twee aandachtsgebieden binnen het COVID-19 Programma is opengesteld. Onderzoeksgroepen kunnen voorstellen indienen voor onderzoek gericht op de effecten van en de maatregelen tegen de coronapandemie. Gezien de urgentie van handelen is de deadline op 14 mei 2020 gesteld.

Meer

Subsidieoproep ‘Inbedding, borging en verbinding’ sluit binnenkort

De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen voor de subsidieoproep ‘Inbedding, borging en verbinding’ nadert snel. Tot dinsdag 12 mei 2020 14.00 uur kunt u een subsidieaanvraag indienen.

Meer

Studiebeurzen Gender in Research geannuleerd

Door de onvoorspelbare situatie te wijten aan het coronavirus (COVID-19) zijn de studiebeurzen voor de Gender in Research Fellowships ingetrokken. 

Meer

Invulling onderzoeksprogramma COVID-19 (‘second wave’) online

Vandaag publiceren we het COVID-19 onderzoeksprogramma (‘second wave’).

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website