Nieuws

Laatste kans: nu aanmelden voor studiebeurzen Gender&Health

Bron: Canadian Institutes of Health Research

De deadline nadert snel voor de Gender in Research Fellowship. Sekse- genderverschillen zijn in vrijwel alle onderzoeksvelden relevant. Nationale en internationale PhD’s en post-docs krijgen met deze beurs de kans deel te nemen aan de interessante nieuwe Erasmus Summer Programme cursus rondom gender, gezondheid en onderzoek.

Meer

Praat mee over de wetenschapper in 2030

futuristische rol

Het erkennen en waarderen van de wetenschapper in de toekomst dat is waarover we in gesprek gaan met (jonge) wetenschappers, universiteiten, financiers en maatschappelijke partners.

Meer

Zelf aan je herstel werken in respijthuis Frits

Respijthuis Frits

In Respijthuis Frits is iedereen welkom die aan zijn herstel wil werken. Ook mensen zonder diagnose of indicatie voor zorg. Juist deze groep valt vaak tussen wal en schip. Leden van de projectgroep én een gast delen hun verhaal over de totstandkoming van het respijthuis en de ervaringen tot nu toe.

Meer

Neurowetenschapper Aleksandra Badura ontvangt een ZonMw Open Science Impuls

Dinsdag 23 april ontving dr. Aleksandra Badura (Erasmus MC) een ZonMw Open Science Impuls. Henk Smid, directeur van ZonMw, overhandigde haar deze prijs tijdens een verrassingsbezoek in Rotterdam. Aleksandra Badura leverde met haar open access publicaties en systematic reviews een grote bijdrage aan de doelstellingen van open science: responsieve, transparante en verantwoorde wetenschap. Met deze impuls wil ZonMw haar aanmoedigen op deze weg door...

Meer

8,5 miljoen euro voor onderzoek naar gezond oud worden en vitaliteit

Een uitgebreid en multidisciplinair team van verouderingsexperts krijgt ruim 8,5 miljoen euro voor een grootschalig onderzoek naar factoren en oplossingen die bijdragen aan het gezond ouder worden en het vergroten van vitaliteit. Het team wil de functionele achteruitgang bij ouderen eerder herkennen, afremmen en herstellen zodat zij meer jaren in gezondheid doorbrengen. Aan het onderzoek, dat in september dit jaar van start gaat, doen negen...

Meer

Start winnaar Medische Inspirator prijs: uniek cohortonderzoek Lyme

Deelnemers van de startbijeenkomst

Vrijdag 12 april 2019 zijn de projectleden en projectbetrokkenen bij ZonMw bij elkaar gekomen voor de start van hun project PLEASE 5+, de winnaar van de Medische Inspirator prijs 2019.

Meer

ZonMw, NWO en KNAW ondertekenen DORA-verklaring

De KNAW, NWO en ZonMw ondertekenen op 18 april de San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA). DORA is een wereldwijd initiatief om bij de beoordeling van onderzoek en onderzoekers minder af te gaan op bibliometrische indicatoren (zoals publicaties en citaties) en meer op andere criteria. De verklaring bevat een set van aanbevelingen over de verbetering van onderzoeksbeoordeling. KNAW, NWO en ZonMw onderschrijven de principes van de...

Meer

Programma conferentie 'Evolutie of revolutie' bekend

ZonMw en NWO organiseren op donderdag 23 mei 2019 in de Fokker Terminal in Den Haag de conferentie 'Evolutie of revolutie?'

Meer

Vooraankondiging subsidieoproep ‘Implementatieronde Preventieprogramma’

Het Preventieprogramma heeft mooie onderzoeksresultaten opgeleverd. We willen graag dat de resultaten die relevant zijn voor de praktijk op de juiste plek terecht komen.

Meer

Startende wetenschapstalenten naar buitenlandse topinstituten met Rubicon

17 onlangs gepromoveerde onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubicon-financiering van NWO. Ze onderzoeken onder andere kunstmatige intelligentie die betere echografie mogelijk kan maken, de spierfunctie bij ALS, levend weefsel printen en de vorming van nieuwe bloedvaten.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website